Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Πέντε άτομα πέθαναν στην Ελβετία από το εμβόλιο Η1Ν1 (4 από το Pandermix) - 2 τουλάχιστον νεκρά έμβρυα από το εμβόλιο Focetria της Novartis



Σύμφωνα με δημοσίευμα που αναφέρεται σε επίσημες δηλώσεις της Swissmedic, καταγράφηκαν τουλάχιστον 5 θάνατοι ανθρώπων εξαιτίας του εμβολιασμού τους για τη νέα γρίπη Η1Ν1.
4 από τις πέντε περιπτώσεις αφορούσαν το εμβόλιο Pandermix της Glaxo Smith Kline, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ποιό εμβόλιο είχε κάνει το πέμπτο θύμα.

Όλα τα άτομα που πέθαναν από το εμβόλιο ήταν άνω των 60, είχαν ήδη ιστορικό παθήσεων, ωστόσο ο εμβολιασμός υπήρξε η αιτία για τον θάνατο τους.

Επίσης σε 2 κυοφορούσες γυναίκες που εμβολιάστηκαν προκλήθηκε θάνατος του εμβρύου από το εμβόλιο Focetria της Νοvartis.

Ο εμβολιασμός για τη γρίπη Η1Ν1 άρχισε στην Ελβετία στα τέλη Νοέμβρη και ήδη έχουν καταγραφεί πάνω από 197 περιπτώσεις παρενεργειών.
Οι 169 από αυτές αφορούσαν το εμβόλιο Pandermix, 25 το Focetria και 3 το Celtura επίσης παραγωγής της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

Ο εκπρόσωπος της Swissmedic, Joachim Gross δήλωσε πως ενώ το Pandermix της Glaxo Smith Kline εμφανίζει το μεγαλύτερο ρίσκο, είναι αυτό που χρησιμοποιείται πιο συχνά.

Οι 44 περιπτώσεις παρενεργειών αφορούσαν γνωστά συμπτώματα που περιγραφόταν και στο συνοδευτικό φυλλάδιο των εμβολίων, όπως πυρετό, ρίγη, κνησμό και αλλεργικές αντιδράσεις. 28 αφορούσαν σοβαρές παρενέργειες, που δεν αναφερόταν στο φυλλάδιο, όπως π.χ. παροδική απώλεια συνείδησης αμέσως μετά τον εμβολιασμό και σπασμούς.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου