Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Τι ετοιμάζουν οι τουρκαλάδες;

>Τις τελευταίες 20 μέρες, Τούρκοι έμποροι που συνεργάζονται με Έλληνες συναδέλφους τους, αρνούνται να εξάγουν προϊόντα στην Ελλάδα. Την πληροφορία δίνει στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι", Έλληνας έμπορος που τα τελευταία χρόνια δουλεύει απρόσκοπτα με τους Τούρκους, οι οποίοι έστελναν τα προϊόντα τους, αφειδώς και δίχως δεύτερη σκέψη. Η άρνηση των Τούρκων εμπόρων, σύμφωνα με τον συνομιλητή μας έχει να κάνει με συγκεκριμένη "γραμμή" που έδωσε η γειτονική χώρα στους εμπόρους της.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι οι Τούρκοι, βλέποντας ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο καναβάτσο ετοιμάζουν πιθανή προβοκάτσια ενόψει της Ευρωπαϊκής Συνόδου κορυφής σε λίγες μέρες και του πιθανού ελληνικού "veto".

Απειλή για την εθνική κυριαρχία χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το δημοσιονομικό έλλειμμα, μιλώντας στην ανοιχτή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. (To έλλειμμα είναι η απειλή Γιωργάκη; ) Αύριο θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια από τον οποίο θα ζητήσει συνάντηση όλων των πολιτικών αρχηγών, ώστε να συζητηθεί ουσιαστικά το πρόβλημα της διαφθοράς και της αδιαφάνειας.



(Για την διαφάνεια θα είναι η συνάντηση;) Τη μετεξέλιξη της κυβέρνησης, υπό την πίεση των περιστάσεων, σε κυβέρνηση εθνικής ανάγκης, με υπουργικά χαρτοφυλάκια σε πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής, πάνω στη βάση μιας ελάχιστης ατζέντα συνεργασίας, προτείνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης. «Είμαι κατά των συχνών ανασχηματισμών, αλλά τίποτε δεν αποκλείει η κυβέρνηση υπό την πίεση των αναγκών να αυτο-μετεξελιχθεί σε κυβέρνηση έκτακτης εθνικής ανάγκης και ενδεχομένως να δοθούν και υπουργικά χαρτοφυλάκια σε πρόσωπα ευρύτερης εμπιστοσύνης, πάνω σε μία ελάχιστη ή και μονοθεματική ατζέντα συνεργασίας» αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης στην Realnews.



ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΑΠΟ

http://ixnos1.blogspot.com/2009/12/blog-post_1462.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου