Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Απορρίπτει η Κύπρος τις προτάσεις Ερντογάν




Δεν δέχεται την πρόταση περί τετραμερούς διάσκεψηςκαθώς και χρονοδιάγραμμα λύσης μέχρι τον Μάρτιο
Η κυπριακή κυβέρνηση απέρριψε εισηγήσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, τις οποίες διατύπωσε δημοσίως ύστερα από τη συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο στην Ουάσιγκτον, για τετραμερή διάσκεψη για το Κυπριακό και χρονοδιάγραμμα λύσης μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι «δεν πρέπει να επαναλάβουμε διαδικασίες που ακολουθήθηκαν το 2004 και αποδείχθηκαν ατελέσφορες».
«Και δεν θέλω να παρεξηγηθώ. Η ελληνοκυπριακή πλευρά επείγεται, καίγεται για λύση, αλλά δεν πρόκειται να δεχθούμε μια λύση για χάριν της λύσης. Δεν πρόκειται να θυσιάσουμε την ποιότητα της λύσης για χάριν του χρόνου που θα επιτευχθεί η λύση, γνωρίζοντας ασφαλώς ότι η παρέλευση του χρόνου δυσχεραίνει τις συνθήκες και τα δεδομένα, μέσα στα οποία αγωνιζόμαστε για λύση», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Αναφορικά με την πρόταση του Τούρκου πρωθυπουργού για σύγκληση τετραμερούς ή πενταμερούς διάσκεψης, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι υπάρχει σήμερα μια διαδικασία μεταξύ των δύο κοινοτήτων και στόχος της κυβέρνησης είναι να οδηγήσει τη διαπραγμάτευση μέχρι τέλους, «με την προσδοκία και την ευχή ότι στις δικές μας εποικοδομητικές θέσεις θα συναντούμε τις εποικοδομητικές θέσεις της άλλης πλευράς για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε μια συνολική λύση, η οποία θα τεθεί ενώπιον του λαού, ενώπιον των δύο κοινοτήτων, με στόχο αυτή τη συνέγκριση».
Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι ο Αμερικανός πρόεδρος έδειξε κατανόηση για τη μη συμμόρφωση της Αγκυρας στο επιπρόσθετο Πρωτόκολλο με την ΕΕ, ο κ. Στεφάνου είπε ότι η κυβέρνηση δεν σχολιάζει πληροφορίες.
Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Μάχη» για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που αφορούν την απαγκίστρωση για τα οποία δεν έχει ληφθεί η άποψη της Εθνικής Φρουράς, ο εκπρόσωπος είπε ότι αυτό είναι ψέμα και ότι «κανένα μέτρο δεν έχουμε συζητήσει και κανένα μέτρο δεν έχουμε αποδεχθεί, πολύ περισσότερο, αγνοώντας και αφήνοντας στο περιθώριο τη στρατιωτική ηγεσία».
Από "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου