Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Το "Colpo Grosso" για να πληρώσει η Ε.Ε. τους δανειστές άσχετα με το αν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα!







ImageΠερίπου 110 δισ. ευρώ δάνειο θα δοθεί σε δόσεις στην Ελλάδα την ερχόμενη τριετία ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Αρχικά θα δοθούν 10 δις για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών και στη συνέχεια θα δοθούν άλλα 80 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 30 δις κατά το πρώτο έτος. Τα χρήματα δεν θα δίδονται εν λευκώ αλλά βάσει συγκεκριμένων προγραμμάτων. Το ερώτημα είναι "Που θα βρει η Ελλάδα να επιστρέψει αυτά τα λεφτά αφού η εσωτερική αγορά νομοτελειακά θα καταρρεύσει"; 
Ακριβώς αυτό έχει πυροδοτήσει έντονη φημολογία για νέο πακέτο μέτρων πριν τον Σεπτέμβριο στο οποίο θα περιλαμβάνεται και ο 13ος και 14ος μισθός του ιδιωτικού τομέα σε μία προσπάθεια να επιτευχθεί η περίφημη "εσωτερική υποτίμηση".


Κανείς από το ΔΝΤ που πλέον έχει αναλάβει τον οικονομικό έλεγχο της χώρας δεν εισέρχεται στις "μικρές λεπτομέρειες": Πως θα επιτευχθεί "εσωτερική υποτίμηση" και θα γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί με τις συνεχείς αυξήσεις του ΦΠΑ και τα άλλα μέτρα που μαθηματικά οδηγούν σε κατάρρευση της αγοράς; Ολα αυτά ισχυροποιούν τις θέσεις εκείνων που θεωρούν ότι απλώς το ΔΝΤ έχει έρθει στην Ελλάδα για να εισπράξουν - όχι από την χώρα που έτσι ή αλλιώς δεν θα μπορέσει ποτέ να πληρώσει, αλλά από την Ε.Ε. - οι δανειστες της όσα περισσότερα μπορούν πριν "σκάσει" οριστικά το "κανόνι" με αίτηση αναδιάρθρωσης χρέους και απωλεστούν και τα χρήματα της Ε.Ε. 


Δηλαδή είναι πολύ πιθανό - προσωπικά το ασπαζόμαστε πλήρως - η όλη μεθόδευση να είναι ένα απλό κόλπο των δανειστών με την συνεργασία του ΔΝΤ για να αναγκάσουν την Ε.Ε. να πληρώσει ένα μεγάλο μέρος του χρέους που λήγει (να σώσουν ότι μπορούν από τα δανεικά), έστω και αν ξέρουν ότι η Ελλάδα αποκλείεται να μπορέσει ποτέ να τα αποπληρώσει στην Ε.Ε.!
Πρακτικά οι δανειστές μας με εργαλείο το ΔΝΤ και την συνεργασία της "λαμογιακής" γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, βγάλανε "στο σβέρκο" της Ε.Ε., ένα τεράστιο δάνειο που πρακτικά είναι αδύνατον να το επιστρέψει η Ελλάδα, αλλά θα τους εξασφαλίσει ένα μεγάλο μέρος των δανείων που έχουν λαμβάνειν από την Ελλάδα, τα οποία θα αποχαιρετούσαν οριστικά αν δεν είχαμε την εξέλιξη αυτή.
Πράγματι, κανείς δεν έχει σκεφθεί πως θα αποπληρώσουμε χρέη 300 δισ. που έχουν ληφθεί με επιτόκιο 2-3,5% με τα 110 δισ. που θα μας δώσει η Ε.Ε. με επιτόκιο ... 5%!
Το κόλπο δείχνει εξαιρετικό...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου