Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ !!! ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ, ΑΣ ΑΝΑΛΑΒOYN ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ - ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ...


ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ...
Μεγάλες περικοπές αναμένονται στο τομέα των λειτουργικών εξόδων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μέσα στο 2010, μετά και τις τελευταίες εξαγγελίες αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης για περαιτέρω περικοπές άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, όσον αφορά τα κονδύλια που προορίζονται μόνο για εξοπλιστικά προγράμματα.

Η απόσυρση μέσα στο επόμενο διάστημα όλων των μαχητικών τύπου A-7 και των μη εκσυγχρονισμένων F-4 του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας, χωρίς να υπάρξει αυτή τη στιγμή ένα νέο μαχητικό για να τα αντικαταστήσει, πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Η μείωση της οροφής των αεροσκαφών της ΠΑ, όπως και η αναδιοργάνωση των διοικήσεων των μονάδων και της σύμπτυξης σχηματισμών της ΠΑ συνεπάγουν ένα μικρότερο σχήμα σε σχέση με το σημερινό, το οποίο με τη σειρά του θα απαιτήσει μειωμένα λειτουργικά έξοδα σε σχέση με τη σημερινή δομή της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Πηγή: http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/05/blog-post_1471.html

ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αφιξη της πρώτης πτήσης της Air Berlin στη Νέα Αγχίαλο

Με 113 επιβάτες αφίχθη χθες, από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας, η πρώτη τακτική πτήση της εταιρείας Air Berlin, στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, η οποία και άνοιξε τη φετινή θερινή τουριστική περίοδο για τη Μαγνησία και γενικότερα τη Θεσσαλία.

Από σήμερα, εξάλλου, συνεχίζονται κανονικά οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Όπως έχει ανακοινωθεί, θα γίνονται κάθε Κυριακή, Δευτέρα και Παρασκευή, ενώ τα αεροσκάφη θα μεταφέρουν επιβάτες και από τους αερολιμένες του Αμβούργου, του Βερολίνου, της Βιέννης, της Νυρεμβέργης και του Λονδίνου.

Σε ό,τι αφορά τώρα στις πρώτες επιλογές των Ευρωπαίων επισκεπτών ως προς της διαμονή τους, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που διατηρεί η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Μαγνησίας για το νομό, φαίνεται πως ανήκουν περιοχές του Πηλίου καθώς και τα νησιά των βορείων Σποράδων.

Πηγές: Express.gr , http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/05/air-berlin.html

«ΣΒΗΝΕΙ» Ο ΣΤΟΛΟΣ ΜΑΣ

"Τελειώνουν" τον Στόλο... Γιατί;

Κανιβαλισμένη και ανήμπορη αργοπεθαίνει η φρεγάτα MΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ (F 463) τύπου STANDARD (πρώην Oλλανδικό PIETER FLORISZ F 826) στον ναύσταθμο Σαλαμίνας λόγω των περικοπών στο τομέα των αμυντικών δαπανών που επέβαλε η νυν και η προηγούμενη κυβέρνηση. Η φρεγάτα ή καλύτερα το «κουφάρι» της φρεγάτας αφού τα περισσότερα κύρια συστήματά της έχουν...

«ξηλωθεί» και χρησιμοποιούνται ως ανταλλακτικά σε άλλα σκάφη και κυρίως στις ελληνικές φρεγάτες κλάσης “S” που είναι αναπτυγμένες στις "ACTIVE ENDEAVOUR" και “ATALANTA”, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα επανέλθει ποτέ σε ενεργό υπηρεσία. Τρύπες χαίνουν στο σημείο που ήταν εγκατεστημένα τα διάφορα υποσυστήματα του σκάφους, το οποίο είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα επανέλθει ποτέ σε υπηρεσία. Παλαιός αξιωματικός που υπηρετουσε στο σκάφος, με δάκρια στα μάτια μας εξήγησε πως «σκοτώνουν» το πλοίο το οποίο αντί να πλέει και να προστατεύει την χώρα χρησιμοποιείται ως αποθήκη αντλλακτικών.

Η Φ/Γ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ (F 463) πρώην HNLMS PIETER FLORISZ (F 826) ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία ROYAL SCHELDE Ολλανδίας την 21-1-1981. Τέθηκε σε ενέργεια ως HNLMS PIETER FLORISZ την 1-10-1983 ενώ την 14-12-2001 παρελήφθη από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και της δόθηκε το όνομα ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ.

Αποτελεί την έβδομη Φρεγάτα τύπου Standard του Ελληνικού στόλου. Είναι η πρώτη φορά που δίνεται το όνομα ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ σε Φ/Γ του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η ειρωνία της μοίρας είναι ότι το σκάφος «παραδίδει το πνεύμα του» την ώρα που ο πρώτος του κυβερνήτης, o αξιωματικός που το παρέλαβε το 2001, ο υποναύαρχος Στυλιανός Φενέκος παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος για την συπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας!

Σε πλήρη ακινησία εντός του ναυστάθμου βρίσκονται τουλάχιστον δύο ακόμα φρεγάτες, ενώ υπολογίζεται ότι ακόμα και σε πλήρη κινητοποίηση είναι πρακτικά αδύνατον να παραταχθούν στο Αιγαίο περισσότερα από επτά φρεγάτες από τις 14 (10 κλάσης “S” και 4 κλάσης MEKO 200HN) συν τις δύο που βρίσκονται σε διεθνείς αποστολές!

Οι αξιωματικοί του Π.Ν. «βομβαρδίζουν» καθημερινά την πολιτική ηγεσία με σημειώματα για την «πετσοκομμένη» επιχειρησιακή ικανότητα των κύριων σκαφών του στόλου, ενώ χαρακτηριστικό της απόλυτης ένδειας είναι ότι δόθηκε εντολή να «κανιβαλιστούν» και δύο πυραυλάκατοι Super Vita που δεν έχουν παραδοθεί ακόμα στο Π.Ν. λόγω μη διάθεσης ενός ελάχιστου κονδυλίου 2,5 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση κάποιων συστημάτων.

Απίστευτα γεγονότα όπως η "μετάγγιση" λιπαντικών (ούτε λάδια για τα πλοία δεν αγοράζουν) από την μία φρεγάτα στην άλλη, έχουν γίνει, πια, συνήθεια...

Όλη αυτη η εγκατάλειψη μόνο τυχαία δεν είναι: Όταν ετοιμάζονται εθνικές υποχωρήσεις πρέπει να προηγηθούν μονομερείς μειώσεις εξοπλισμώ για να δικαιολογηθεί η εκγκατάλειψη της εθνικής μας κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του σκάφους της Φ/Γ/ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ είναι τα ακόλουθα:

Διαστάσεις: 130,5/14,6/6,2 μέτρα
Εκτόπισμα: 3.630 τόν.
Πρόωση: 2 RR Olympus 56.800 HR, 2 RR Tyne 10
Ταχύτητα: 30 κόμβοι
Πλήρωμα: 198
Οπλισμός: 1 πυροβόλο 76χιλ. ΟΤΟ Melara, 1 σύστημα εγγύς προστασίας Phalanx, σύστημα Κ/Β Ε/Ε Harpoon και Ε/Α Sea Sparrow. Επίσης Α/Υ τορπίλες και σύστημα ΗΝ αντίμετρων. Έχει δυνατότητα μεταφοράς 2 Ε/Κ ΑΒ 212ASW

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=11909&Itemid=51

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ !!!
Καταργούν τις Σχολές Ευελπίδων, Δοκίμων και Ικάρων και φτιάχνουν ... "Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο"!

Κατάργηση των παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή της Σχολής Ευελπίδων, της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και της Σχολής Ικάρων και την αντικατάστασής του από ένα «Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο», σχεδιάζει η κυβέρνηση προκειμένου να ... κάνει οικονομία! Στο «Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο» θα εισάγονται και φοιτητές από άλλες πανεπιστημιακές σχολές. Το σχέδιο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων μεταξύ των μονίμων στελεχών αφού θεωρούν ότι «Καταργείται η στρατιωτική εκπαίδευση, δημιουργούν ακαδημαϊκούς και όχι αξιωματικούς με επακόλουθα που θα είναι τραγικά για την ασφάλεια της χώρας».

Η χθεσινή παραίτηση του υποναυάρχου Στυλιανού Φενέκου, μετά το λεκτικό επεισόδιο που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, φαίνεται ότι σχετίζεται και με αυτό το θέμα. Ο διευθυντής Κλάδου Πόρων και Εκπαίδευσης του ΓΕΝ, ανέλυε γιατί το «Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο» είναι ανέφικτο και πως λειτουργούν οι παραγωγικές σχολές των Ε.Δ. για να δεχθεί την επίπληξη - με ανοίκειες εκφράσεις - του υπουργού και να ακολουθήσει η παραίτησή του.

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=11897&Itemid=40

ΔΙΑΦΟΡΑ ΨΟΦΗΜΙΑ, ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΕΠΟΙΚΙΣΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ !!!
"Πρώτο θέμα" στα κυριακάτικα φύλλα η πρόκληση του νομάρχη Χίου Π.Λαμπρινούδη προς το defencenet.gr

Σε μείζον θέμα αναδείχθηκε από τον κυριακάτικο Τύπο, η απάντηση που έστειλε στο defencenet.gr ο νομάρχης Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης μετά την κριτική που του ασκήθηκε για την επιστολή με την οποία ζητούσε από τον πρωθυπουργό την κατάργηση της βίζας για τους Τούρκους. Οι εφημερίδες ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ και ΤΟ ΠΑΡΟΝ αφιέρωσαν ολόκληρες σελίδες για την περίφημη φράση του νομάρχη προς το defencenet.gr «...ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί θετικά για τα νησιά που γερνούν και που ο νέος πληθυσμός τα εγκαταλείπει, να κατακλυστούν από μόνιμους Τούρκους επισκέπτες». Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ η κορυφαία σε κυκλοφορία ελληνική εφημερίδα, σε ολοσέλιδο ρεπορτάζ του Μάκη Πολλάτου με τίτλο «Να έρθουν οι Τούρκοι μόνιμοι κάτοικοι στην Χίο!» και υπότιτλο «Προκλητικές θέσεις εξέφρασε με επιστολή του προς την ιστοσελίδα defencenet.gr ο νομάρχης του νησιού Πολύδωρας Λαμπρινούδης», ο Μάκης Πολλάτος σημειώνει μεταξύ άλλων «Σάλο έχουν προκαλέσει οι απόψεις του νομάρχη Χίου κ.Πολύδωρου Λαμπρινούδη ότι πιθανώς κατακλυσμός των νησιών του Aιγαίου «από μόνιμους Τούρκους κατοίκους» θα έπρεπε να εξεταστεί θετικά. (...) Η δημοσιοποίηση της επιστολής και των θέσεων που εκφράζει ο νομάρχης της Χίου για την πιθανότητα να κατακλυστούν τα νησιάαπό μόνιμους Τούρκους κατοίκους προκάλεσε κύμα αντιδράσεων οργής. (...) Οι απόψεις του κ.Λαμπρινούδη άφησαν άφωνους όσους τις διάβασαν και γέμισαν θυμό εκατοντάδες περιηγητές του διαδικτύου».

Χαρακτηριστικό είναι ότι στον τίτλο του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ υπάρχει «καπέλο» με την σημείωση «Μωραίνει Κύριος...»!

Για την ακρίβεια, το θέμα διαβάστηκε στο defencenet.gr και στις δεκάδες ιστυοσελίδες και blogs από περισσότερους από 500.000 αναγνώστες βάσει της πλατφόρμας μέτρησης αναγνωσιμότητας του google analytics.com.

Στην εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ το θέμα είναι «κτυπημένο» στην πρώτη σελίδα και αναδεικνύεται σε ένα από το κορυφαία θέματα της με τίτλο «ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΧΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ: Να εποικιστούν νησιά μας του Αιγαίου από μόνιμους Τούρκους κατοίκους!» Στην εσωτερική σελίδα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Είναι μία άποψη, πως να την χαρακτηρίσεις; Εθνικά επικίνδυνη; Πολιτικά τυχοδιωκτική; Σε κάθε περίπτωση είναι άποψη πρωτοφανής».

Επίσης στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι το 2006 όταν η Tουρκία πήρε την έναρξη των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων στην Ε.Ε. προβλέφθηκε ειδικό άρθρο, σύμφωνα με το οποίο απαγορευόταν η μόνιμη εγκατάσταση Τούρκων υπηκόων σε χώρες-μέλη της Ε.Ε.. «Για να γίνει αυτό, κύριε νομάρχα, πάλεψε σκληρά και εντατικά η χώρα μας επί ένα χρόνο! Από ... ξενοφοβία και ρατσισμό κύριε νομάρχα» καταλήγει το άρθρο.

Είναι γεγονός ότι το defencenet.gr, μέχρι στιγμής έχει παρέλθει τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς «ξενόφοβοι» και «ρατσιστές» που μας απηύθηνε ο νομάρχης και οι οποίοι συνοδεύουν την «ευχή» του να κατακλυστούν τα νησιά από Τούρκους επισκέπτες. Μέχρι στιγμής. Αλλά επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, το θέμα είναι κεντρικό στην σελίδα των παραπολιτικών του φύλλου, με τίτλο «Τούρκοι έποικοι θα σώσουν τα νησιά μας!» στο οποίο γίνεται μιά αναδρομή στο θέμα και στην αποκάλυψη του defencenet.gr από την Ι.Η. (Ιωάννα Ηλιάδη) σημειώνονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο νομάρχης πάντως έχει δηλώσει και επιθυμία να είναι υποψήφιος στον ενιαίο Δήμο Χίου του Καλλικράτη... (σ.σ. Δεν του εξήγησαν ότι οι Τούρκοι ... ακόμα δεν ψηφίζουν;)»

Σημειώνουμε ότι σε απαντητική επιστολή που μας έστειλε ο νομάρχης Χίου για το θέμα αναφέρονται επί λέξει τα εξής: «Το νόημα της επίμαχης φράσης στην χθεσινή μας ανακοίνωση (28/4/2010), ήταν ότι η αναπτυξιακή υστέρηση των νησιών και η γήρανση του πληθυσμού πρέπει να αντιμετωπιστεί με τρόπο θετικό – δηλαδή με πρωτοβουλίες αναπτυξιακού χαρακτήρα, όπως εν προκειμένω η κατάργηση της βίζας για αυθημερόν επισκέψεις. Μακριά από μας οι σκέψεις για οποιουδήποτε χαρακτήρα «εποικισμούς». Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία οφείλεται σε παρανόηση ή σε μη σαφή διατύπωση».

Ακόμα και αυτή η απάντηση η οποία υπό το βάρος της κατακραυγής αναγκάστηκε να εκδοθεί από τον κ.Π.Λαμπρινούδη, είναι έωλη: Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, μπλέκει την γήρανση του πληθυσμού (που βέβαια ήταν μία από τις δικαιολογίες του για να υποστηρίξει την εγκατάστασή μόνιμων Τούρκων κατοίκων) αναφέρει ότι «μία από τις πρωτοβουλίες αναπτυξιακού χαρακτήρα θα είναι η κατάργηση της βίζας για τις αυθημερόν επισκέψεις»!

Πως η γήρανση του πληθυσμού που είναι καθαρά δημογραφικό φαινόμενο, θα αντιμετωπιστεί με τις βίζες για αυθημερόν επισκέψεις, θα πρέπει να εξηγηθεί επίσης από το νομάρχη.

Μήπως έχει κανένα σχέδιο ... επιμιξίας πληθυσμών να μας παρουσιάσει ως "προσωρινό μέτρο", πριν τον "κατακλυσμό των νησιών από μόνιμους Τούρκους κατοίκους"...

Πηγή: http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=11937&Itemid=83
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου