Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΤΟΥ "ΑΓΙΟΥ" ΟΡΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!!



Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, «Αθήνα 2004», ήλθαν, θριαμβεύσανε και θα μείνουν στην Ιστορία μας, όπως πολλοί άλλοι Ελληνικοί Θρίαμβοι. Η Ιστορία μας έχει αποδείξει ότι όταν ο Ελληνισμός είναι συσπειρωμένος κατορθώνει τα ακατόρθωτά: Θερμοπύλες, Μαραθώνας, Σαλαμίνα, Βαλκανικοί Πόλεμοι, ο Πόλεμος του Σαράντα. Σε όλους αυτούς τους άθλους, κάθε τετραετία, σαν λαμπερό αστέρι, φωτοβολούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Παρ' όλo που η πραγματική τους αξία και σκοπός έχουν μολυνθεί από την εμπορική και πολιτική εκμετάλλευση και πολλά άλλα παρασκηνιακά, η δόξα τους παραμένει.

Διερωτόμαστε όμως γιατί παρ' όλο τον Πανελλήνιο και Παγκόσμιο ενθουσιασμό για την επιτυχία τους, ένα μέρος από τους κατοίκους του Ελλαδικού χώρου, με τα λόγια τους και την εν γένει στάση τους, κάθε άλλο παρά Έλληνες δείχνουν ότι είναι;

Αναφερόμαστε στην «Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησία», η οποία για μια ακόμη φορά απέτυχε οικτρά εις το να αποδείξει την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ της όταν αντέδρασε έντονα στην καθιέρωση της αφής της Ιεράς Φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία, διότι μισούν θανάσιμα το Απολλώνιο Φως, το Φως της Γνώσεως. Και τούτο διότι θέλουν το Ιερό Φως να εκπηγάζει εξ Ανατολών, από την Ιερουσαλήμ, και όχι από την Ολυμπία.

Το φως της Ιερουσαλήμ ανάβει εν κρυπτώ και με άκρα μυστικοπάθεια στην κρύπτη του Ναού της Αναστάσεως από τον Πατριάρχη, ενώ το Ολυμπιακό φως σε ανοικτό χώρο, φανερά και ενώπιον χιλιάδων κόσμου από μια γυναίκα. Εδώ βρίσκεται η διαφορά του πνευματικού Απολλώνιου Φωτός από το θεοκρατικό Φως του Γιαχβέ. Το "ιερό φως" της Ιερουσαλήμ εκπροσωπεί το Ανατολικό δεσποτικό και δογματικό πνεύμα της εκ θεού Αποκαλύψεως, ενώ η Ολυμπιακή Φλόγα της Ολυμπίας εκπροσωπεί το αγνό και αληθινό Ελληνικό Πνεύμα της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της Εκεχειρίας, της συμπαντικής αλήθειας και της προόδου. Επίσης και ο Κοραής δεν δίστασε στιγμή να αναφερθεί ευθέως επικριτικά και στο δήθεν «άγιο φως» της Ιερουσαλήμ στο κορυφαίο αυτό «θαύμα» του χριστιανισμού και να το ονομάσει: «θαύμα αισχροκερδείας.. μηχανουργήματα λαοπλάνων ιερέων» και «ψευδοκαταίβατα φώτα της Ιερουσαλήμ..» «ΘΑΥΜΑ ή ΑΠΑΤΗ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ» (Μ. Καλοπουλος, σελ: 42)

Δεν είναι η πρώτη φορά που κεφαλές της ορθοδοξίας εκφράζουν δημόσια τον ανθελληνισμό τους. Μερικά παραδείγματα:

" Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος Βορείου και Νοτίου Αμερικής στο κληρικολαϊκό συνέδριο Μόντρεαλ, Μάιος 1977, δήλωσε: I don't care if your kids are Greeks. I care only if they are Greek Orthodox in faith. ("Δεν με ενδιαφέρει αν τα παιδιά σας είναι Έλληνες. Με ενδιαφέρει μόνο αν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι")

"Αρχιεπίσκοπος Σπυρίδων Βορείου και Νοτίου Αμερικής. New York Times, 25-9-1967. Έχουμε ανάγκη μιας νέας θρησκείας χωρίς τας ελληνικάς ιδέας.

" Πατριάρχης Βαρθολομαίος. « ...; Δυστυχώς οι δύο λαοί διέκοψαν την υπέροχη συμβίωση των 400 χρόνων, όταν ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι, το 1821 και δημιούργησαν τις γνωστές προστριβές ...;.» (Η ανθελληνική δήλωση του πατριάρχη έγινε μία μόλις εβδομάδα πριν την ενθρόνισή του σε Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως στις 2 Νοεμβρίου του 1991, δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα «Αυριανή» στις 30 Οκτωβρίου 1991).

Παραθέτουμε επιστολή κληρικών από το «Άγιο» Όρος:

«Εξοχότατον Πρωθυπoυργόν
Κον Κωνσταντίνον Καραμανλήν
Εξοχωτάτην Αναπληρώτριαν Yπoυργόν Πολιτισμού
Καν Φάνη ΙΙάλλη Πετραλιά
Αξιότιμον Καν Γιάνναν Αγγελοπούλου
Πρόεδρον του «Αθήνα 2004» Εις Αθήνας

«Εν πρώτoις συγχαίρω τον κ. Πρωθυπουργό και την Κυβέρνησι για την εκλογή του, και εύχομαι εγκαρδίως επιτυχία στο έργο τους. Εν συνεχεία θα ήθελα, κινούμενος από πόνο για την πορεία της Πατρίδος μας να αναφερθώ στο θέμα των παγανιστικών εκδηλώσεων που ως μη όφειλε συνοδεύουν τους Ολυμπιακού Αγώνες.

Η τέλεσις των Ολυμπιακών Aγώνων στην Ελλάδα αποτελεί αναμφίβολα γεγονός μεγάλης σημασίας. του οποίου η επιτυχία εξαρτάται και από την αποδοχήν και υποστήριξι τους από την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.

Πώς όμως οι πιστοί Ορθόδοξοι Έλληνες θα τους αποδεχθούν, όταν αυτοί χρησιμοποιούνται για να προβληθεί και διαδοθεί η νεοειδωλολατρία και η πανθρησκεία της Νέας Εποχής, όπως φάνηκε και από τις εκδηλώσεις της
Πολιτιστικής Ολυμπιάδος;

Πώς θα αποδεχθούν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί τους Ολυμπιακούς Αγώνες που αρχίζουν με επικλήσεις στον Απόλλωνα και συνοδεύονται από προσευχές στον Δία και σε άλλους "θεούς", τους οποίους είχαν απορρίψει ακόμη και επιφανείς αρχαίοι Έλληνες σοφοί, γνωστοί για την μονοθεΐα τους και για την αυστηρή κριτική τους στην ανήθικη και αισχρή πολιτεία των ψευδοθεών; (ο Ξενοφάνης ο Κολοφώνος, ο Παρμενίδης, ο ιστορικός Ηρόδοτος, ο πoιητής Πίνδαρος, ο Σωκράτης, ο Ξενοφών, ο Πλάτων. ο τραγικός ποιητής Ευριπίδη, ο Αριστοτέλης κ.α., βλ. Νεοπαγανισμός. έκδ. Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, 2002).

Δεν σκέπτονται οι αρμόδιοι ότι η Πατρίδα μας είναι ποτισμένη με αποστολικά και μαρτυρικά αίματα; Δεν σκέπτονται ότι το νέο ελληνικό Κράτος ανέστησαν οι ήρωες που θυσιάσθηκαν όχι μόνο για της Πατρίδος την ελευθερία αλλά και για του Χριστού την Πίστη την αγία: Γιατί τόση περιφρόνηση στην ελληνορθόδοξο παράδοση και πολιτισμό μας που εδόξασε το Γένος μας:

Απευθύνουμε ουρανομήκη κραυγή διαμαρτυρίας για την βεβήλωσι της Ορθοδόξου Πατρίδος μας από την επιχειρούμενη επαναφορά των ψευδών θεών του δωδεκαθέου.

Παρακαλούμε τους αρμοδίους παράγοντας της Πολιτείας να διατάξουν την αφαίρεσι κάθε παγανιστικού στοιχείου από τις εκδηλώσεις της υποδοχής της ολυμπιακής φλόγας στις διάφορες πόλεις και από τις υπόλοιπες τελετές κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ευελπιστούμε ότι ο κ. Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησίς του που έδωσων δείγματα σεβασμού προς την Ορθόδοξο Εκκλησία μαc, θα λάβουν σοβαρώς υπ' όψιν τις διαμαρτυρίες των Ορθοδόξων Χριστιανών.

Το ζήτημα δεν είναι μικροτέρας σημασίας από το ζήτημα της διαγραφής του Θρησκεύματος από τις ταυτότητες. για το οποίο ο κ. Πρωθυπουργός έχει λάβει την ορθή στασι, την οποία εξετίμησαν και έλαβαν υπ' όψιν τους πολλοί Ορθόδοξοι Έλληνες.

Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν νεοέλληνες που θα ζηλώσουν δόξαν Ιουλιανού του παραβάτου.

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους.
Αρχιμ. Γεώργιος και οι συν εμοί εν Χριστώ αδελφοί
Εν Αγίω Όρει τη 17η / 30 Μαρτίου 2004.»


Εν συνεχεία βλέπουμε:
-- Τον Χριστόδουλο να τρέχει να απονείμει χρυσούς σταυρούς στους ποδοσφαιριστές μας μετά από τέτοια νίκη.

-- Τους δυο επικεφαλής της Ορθοδόξου χριστιανικής εκκλησίας, Χριστόδουλο και Βαρθολομαίο, να παρίστανται στην τελετή ενάρξεως των Ολυμπιακών Αγώνων, των αγώνων που είναι αφιερωμένοι στον «Ολύμπιο Δία» τον πατέρα θεών και ανθρώπων, σύμφωνα με την Ελληνική κοσμολογία.

-- Τον αρχιεπίσκοπο Καναδά Σωτήριο να μιλάει ανάμεσα στις σημαίες των χωρών στις οποίες διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες από το 1896 μέχρι σήμερα («Ορθόδοξη Πορεία» Ιούνιος - Ιούλιος 2004).

Βλέπουμε ...;. Και ερωτάμε: Γιατί η τόση ξαφνική αγάπη για τον αθλητισμό; Μπορούν να μας πουν αν καμία φορά και πότε προσέφεραν γι' αυτόν κάτι εκτός από αναθεματισμούς και κατάρες; Θα μπορέσουν καμιά φορά να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την κατάργηση των Ολυμπιακών Αγώνων και να ζητήσουν δημόσια συγνώμη;
Ο Ελληνισμός θα περιμένει απαντήσεις έστω και αν χρειαστούν ακόμα ...; ...; 16 αιώνες.


ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου