Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ο Παπανδρέου ομολογεί πως το νομοσχέδιο της υποτέλειας κατασκευάστηκε στο εξωτερικό!!!

Ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της χώρας, ομολόγησε την υπαλληλική του σχέση με την Κομισιόν!!!

Αποδέχτηκε (χωρίς να τον πιέσει κανένας) πως το νομοσχέδιο των "μέτρων εξαθλίωσης" συντάχθηκε εκτός Ελλάδας!!!

Δεν διάβασαν καν το περιεχόμενο του νόμου πριν τον καταθέσουν στην Βουλή!!!

Σε αυτή τη χώρα, πλέον, μπορούν να γίνουν τα πάντα!!! Ο πρωθυπουργός Παπανδρέου ομολόγησε εντός του ελληνικού κοινοβουλίου πως ουσιαστικά είναι υπάλληλος (ανθύπατος;) ξένων συμφερόντων και τελεί υπό τις διαταγές τρίτων!!! Γιατί; Μα, ομολόγησε εν πλήρη αμηχανία πως το νομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, δεν ήταν αποτέλεσμα εργασίας της νομοπαρασκευαστικής ομάδας της κυβέρνησής του, αλλά πως ήταν προϊόν της Κομισιόν!!!

ΣΑΜΑΡΑΣ: …ακούστε κύριες και κύριοι συνάδελφοι… το νομοσχέδιο από την πρώτη του σελίδα αναφέρει, αν είναι δυνατόν, ότι το δημόσιο χρέος 2008/2009 ήταν σημαντικά χειρότερο από αυτό που είχε ανακοινώσει η προηγούμενη κυβέρνηση που οδήγησε σε απώλεια εμπιστοσύνης, σε αύξηση του κόστους χρηματοδότησης… κλπ, κλπ. …Είναι πρώτη φορά που βλέπω σε νομοσχέδιο, ατόφια κομματική προπαγάνδα, είναι απαράδεκτο…!", δήλωσε ο κύριος Σαμαράς και όσοι καταλαβαίνουν Ελληνικά, μούδιασαν από την καταγγελία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Κι εγώ ομολογώ ότι πρώτη φορά μαθαίνω (όπως κι εσείς φαντάζομαι) πως ένα νομοσχέδιο δεν συντάσσεται στην Ελλάδα!!! Ποτέ δεν το έχω ακούσει για νομοσχέδιο που κατασκευάζεται σε κάποιο κράτος του εξωτερικού... Εκτός από τότε που η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση διαδέχτηκε το τρίτο Ράιχ του Χίτλερ (μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο)...

Όμως, το πρώτο μούδιασμα ακολούθησε η οργή, αφού ο πρωθυπουργός της χώρας θεώρησε πως πρέπει να υπεραπισθεί το "κυβερνητικό" του έργο, και παίρνοντας τον λόγο κατάφερε μέσα σε λίγες λέξεις να "ζωγραφίσει" την πικρή πραγματικότητα και την σκληρή αλήθεια. Τι είπε ο Γιώργος Παπανδρέου;...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (αργότερα): …αυτό το έγραψε η Κομισιόν(!!!), ομολογώντας αυτόματα πως ο ίδιος δεν είχε ιδέα, πως δεν ήταν δική του ευθύνη, πως ουσιαστικά είναι ένας πρωθυπουργός ανδρείκελο...!

Οπότε βγάζω τα εξής συμπεράσματα… αυτοί (Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου) δεν κατορθώσανε να ‘περάσουν’ ούτε το παραμικρό στην Κομισιόν/ΔΝΤ;;;
Επτά μήνες ταξίδια, συναντήσεις, Μέρκελ, Βρυξέλλες, Ουάσιγκτον, Ομπάμα, Σαρκοζί, Μπαρόζο… για το τίποτα;;;
Καλύτερα να μένανε εδώ!!!

Μόνο κακό κάνανε οι χειρισμοί τους, τίποτε προς το καλύτερο. Επιδείνωσαν την κατάσταση (από τότε που την πήρανε στα χέρια τους) και φέρανε τα πράγματα ως εδώ, στο πιο χειρότερο σημείο!

Στο τέλος…, αποτροπιασμένοι από τους εκβιασμούς και τις μπλόφες, λίγο πριν την καταστροφή και αποκλειστικά προς συμφέρον του κοινού νομίσματος, οι εταίροι τους επέβαλαν ότι ήθελαν ώστε να εγκρίνουν τα χρήματα στήριξης.

Αυτή είναι η αλήθεια! Δεν δέχτηκαν ούτε την παραμικρή ‘κόκκινη γραμμή’ από τους κυρίους που ανέφερα πιο πάνω!

Και το χειρότερο δεν είναι πως οι νόμοι πλέον γράφονται (και δεν υπαγορεύνται) από κυβερνήσεις άλλων κρατών... το χειρότερο είναι πως δεν μπαίνουν καν στον κόπο να διαβάσουν και να "ρετουσάρουν" τους νόμους που τους στέλνουν οι συντάκτες τους... Δεν μπαίνουν καν στον κόπο να διαβάσουν τι τους στέλνουν και απλά κατεβάζουν προς ψήφιση τα νομοσχέδια στο ελληνικό κυνοβούλιο (το Κοινοβούλιο μας τελείωσε χθες με την ψήφιση του αίσχους εις βάρος των ελλήνων πολιτών).

Από τούδε και στο εξής, ο "ναός της δημοκρατίας" πρέπει να αποκαλείται "κυνοβούλιο"...

Μετά από όλα αυτά, λογικό νομίζω είναι να ρωτήσω τον φερόμενο ως πρωθυπουργό, ανθύπατο του ΔΝΤ και εκπρόσωπο της Κομισιόν στην Ελλάδα, Γιώργο Παπανδρέου:
- Γιώργο, πες μας τι πίνεις και δεν μας δίνεις!!! Ή μας δίνεις και αυτός είναι ο λόγος που ακόμη δεν "εξορίστηκες"... Ξέρεις εσύ, στην οικογενειακή παράδοση αναφέρομαι...


http://kostasxan.blogspot.com/2010/05/blog-post_8714.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου