Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ και της παγκόσμιας υπερθέρμανσης…



Μιας και το θέμα "κλιματική αλλαγή" συνεχίζει να… πουλάει, αλλά και να αποτελεί έναν άξονα εκμετάλλευσης των ανθρώπινων συνειδήσεων με μόνο στόχο το κέρδος και όχι την περιβαλλοντική προστασία, θεωρώ σκόπιμο να επαναφέρω στο προσκήνιο έρευνα μου από το 2007 -που δημοσιεύτηκε μερικώς στο περιοδικό ΑΒΑΤΟΝ τον Απρίλιο του 2008-, ώστε να προβληματίσει όσους δεν τη γνωρίζουν ήδη και όσους μέχρι σήμερα θεωρούν "επιστημονικό δεδομένο" το φαινόμενο του θερμοκηπίου ή την ενοχή του CO2 στην άνοδο της θερμοκρασίας.

Κυρίως όμως επαναφέρω το θέμα, επειδή αρνούμαι να δεχτώ τις παρόλες του κάθε επιτήδειου, που δεν μπορώ να γνωρίζω τίνος τα συμφέροντα -πέρα από τα προσωπικά του- προστατεύει και προωθεί παριστάνοντας τον "οικολόγο". Επιπλέον δεν μπορώ να συμμεριστώ καθόλου τη χαρά των συμπολιτών μου -όσοι χαίρονται δηλαδή πέραν των οργανωμένων μελών της Greenpeace...- για την επιβολή απαγόρευσης των απλών λαμπτήρων πυρακτώσεως, που εν μέρει συντελέστηκε επειδή πολλοί συνάνθρωποι μας δεν ελέγχουν τις κινητοποιήσεις που στηρίζουν. Επειδή δεν ελέγχουν τα δεδομένα... Επειδή δεν ψάχνουν εις βάθος να δουν με ποια κριτήρια σχεδιάστηκε η όποια κινητοποίηση και με ποιο απώτερο στόχο... Επειδή δεν έμαθαν να μελετούν όλες τις πλευρές, ώστε να έχουν προσωπική άποψη, αλλά παπαγαλίζουν τη μασημένη τροφή που τους "ταΐζει" ο οποιοσδήποτε "ειδικός" κάποιας περιβαλλοντικής οργάνωσης, κάποιας ΜΚΟ, κάποιος ασυνείδητος "επιστήμονας" ή κάποιος βουλευτής... Επειδή παρέδωσαν σε τρίτους ακόμη και το δικαίωμα τους να σκέφτονται!

Οι τακτικές όλων αυτών των επιτήδειων, μας έφεραν σήμερα στο σημείο να πληρώνουμε πρόστιμα για το CO2 -και εγώ μαζί ως καταναλωτής και φορολογούμενος πολίτης- αντί να επενδύουμε στην ανάπτυξη τεχνολογιών που δεν μολύνουν το περιβάλλον. Να αγοράζουμε μερίδια "δικαιωμάτων ρύπων", αντί να προστατεύουμε το νερό, τον αέρα και το έδαφος από τα βιομηχανικά λήμματα και απόβλητα...
Μας έφεραν στο σημείο -ως πλειοψηφία- να παρακαλάμε για την επιβολή μέτρων που είναι εις βάρος όλων μας, επειδή τα ΜΜΕ και κάποιοι επιτήδειοι έπεισαν την κοινή γνώμη πως κινδυνεύουμε από το CO2 και την αλλαγή του κλίματος...
(Αν και να πω την αλήθεια αμφιβάλω πως κατάφεραν να την πείσουν πραγματικά. Πολύ φοβάμαι, πως στην πραγματικότητα μας επιβλήθηκαν όλα αυτά τα μέτρα με βάση τις τακτικές που ακολουθεί μιας "φασαριόζικη μειοψηφία" που έχει πρόσβαση τα ΜΜΕ, και καπηλεύεται την αδιαφορία ή την άγνοια του κοινού, ώστε να πραγματοποιηθούν οι στόχοι κάποιων συμφερόντων...)

Κατά τον ίδιο τρόπο βλέπω σήμερα γύρω μου οικογενειάρχες -που πείστηκαν πως οι ταραχές και οι ταραξίες είναι απλώς δικά μας "παιδιά" και όχι επαγγελματική εργασία προβοκατόρων- να παρακαλάνε για μια νέα χούντα και μια νέα δικτατορία...

Είναι τρομερά λυπηρό να βλέπω, πόσο εύκολα μας σέρνουν από τη μύτη και πως με "έξυπνα σχεδιασμένα βήματα" μας οδηγούν στο σημείο να ζητάμε μόνοι μας τη "λύση", την οποία ούτως ή άλλως είχαν έτοιμη από καιρό για να μας τη σερβίρουν... "με τρόπο"... και να λέμε και "ευχαριστώ" από πάνω για την εκμετάλλευση που υφιστάμεθα.

Πάμε λοιπόν άλλη μια φορά από την... αρχή και βήμα-βήμα:

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ και της παγκόσμιας υπερθέρμανσης…

Η πολλαπλά προβαλλόμενη θεωρία της «κλιματολογικής καταστροφής» αποδίδει τα αιτία της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη μας, στο «φαινόμενο του Θερμοκηπίου» και κρίνει «ένοχο» το διοξείδιο του άνθρακα (CO2). Ο δε τρόπος παρουσίασης του θέματος αφήνει να εννοηθεί, πως τόσο το φαινόμενο του Θερμοκηπίου, όσο και η συμβολή του CO2 στην άνοδο της θερμοκρασίας, αποτελούν ομόφωνα πορίσματα της επιστημονικής κοινότητας. Είναι όμως έτσι;

[Επειδή σε αυτή την, κατά πως φαίνεται παρακάτω, επιστημονικά αμφισβητούμενη θέση, βασίζεται η περιβαλλοντική πολιτική τόσο των εκάστοτε κρατών (π.χ. Συνθήκη του Κιότο και δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτή), όσο και των διαφόρων οικολογικών οργανώσεων του μεγέθους της Greenpeace, αξίζει να δούμε τι λένε σχετικά επιστήμονες, οι οποίοι δεν προβάλλονται από τα ΜΜΕ, μολονότι προσφέρουν πλούσια βιβλιογραφία και σημαντικό ερευνητικό έργο.]

Σίγουρα θα ξαφνιαζόσασταν, όπως ξαφνιάστηκα και η ίδια, αν σας έλεγα, πως η μέχρι τώρα έρευνα μου δείχνει, πως η πλειοψηφία των επιστημόνων διεθνώς απορρίπτει την ίδια τη θεωρία του Φαινομένου του Θερμοκηπίου, αποκαλώντας τη… μύθο.

Συγκεκριμένα παραδείγματα:
  • Δημοσκόπηση στις ΗΠΑ έδειξε, πως μόνο ένα 17% των Μετεωρολόγων και Γεωφυσικών πιστεύει πως η άνοδος της θερμοκρασίας οφείλεται στις εκπομπές των λεγόμενων αερίων του θερμοκηπίου.
  • Ο Γερμανός μετεωρολόγος και κοινωνιολόγος Dr. WolfgangThuene, χαρακτηρίζει «απάτη» τη συγκεκριμένη θεωρία και εξηγεί επιπλέον, πως το CO2 και το μεθάνιο δεν είναι «αέρια του θερμοκηπίου», ο άνθρωπος δεν είναι «δολοφόνος του κλίματος» και η «κλιματολογική καταστροφή είναι παραδοξολογία».
  • Ο επίσης Γερμανός μετεωρολόγος Dr Gerd-Rainer Weber, το 1995 έγραφε: “το φαινόμενο του θερμοκηπίου υπάρχει μόνο στη φαντασία των πολιτικών, κάποιων συγγραφέων και στις εισηγήσεις «κατά παραγγελία» ερευνών. Όχι όμως στη Φυσική.»

  • Ο James Spann, ο διασημότερος Κλιματολόγος της αμερικανικής τηλεόρασης, ανέφερε σχετικά: «Είμαι στο χώρο της εφαρμοσμένης κλιματολογίας από το 1978 και γνωρίζω δεκάδες Μετεωρολόγους σε όλη τη χώρα… Δεν γνωρίζω ούτε ένα Μετεωρολόγο στο χώρο της τηλεόρασης, που να πιστεύει έστω και λίγο στην υστερία της παγκόσμιας υπερθέρμανσης.(…) Εκατομμύρια δολάρια ρέουν όμως στις τσέπες όσων «επιβιβάζονται» στο τρένο της παγκόσμιας υπερθέρμανσης».
  • Περισσότεροι από 40 επιστήμονες διεθνούς φήμης έγραφαν το 2006 στο London Telegraph εξηγώντας, πως δεν είναι πεπεισμένοι για την «υπερθέρμανση» του πλανήτη.
  • Ο Timothy Bell, τέως καθηγητής κλιματολογίας στον Καναδά, Δρ. του πανεπιστημίου του Λονδίνου και του Winnipeg, έλεγε πρόσφατα: “Η παγκόσμια υπερθέρμανση, όπως τη γνωρίζουμε, δεν υπάρχει. Και δεν είμαι ο μόνος που ανοίγει τα μάτια των ανθρώπων σχετικά με την αλήθεια. Αλλά λίγοι με ακούν, μολονότι υπήρξα ένας από τους πρώτους διδάκτορες κλιματολογίας στον Καναδά και διαθέτω σημαντικό υπόβαθρο στην κλιματολογία και ιδιαίτερα στην ανακατασκευή του ιστορικού κλίματος…Αλλά για κάποιο λόγο, στην ουσία για πολλούς, η ανθρωπότητα δεν ακούει. …Αυτή είναι η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία της επιστήμης. Αυτό αποδεικνύει, πως η πλειοψηφούσα γνώμη δεν αποτελεί κατ’ ανάγκη επιστημονικό δεδομένο. Αυτά που έζησα προσωπικά τα τελευταία χρόνια, μου επιτρέπουν να καταλάβω γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να μην λένε την αλήθεια: Η σιγουριά για την θέση εργασίας και ο φόβος της αντεκδίκησης.»

Τι ισχυρίζεται η «πλειοψηφούσα γνώμη»;


Οι οπαδοί της θεωρίας του «Φαινομένου του Θερμοκηπίου», ισχυρίζονται, πως το CO2 παρεμποδίζει την διαφυγή της θερμότητας στο διάστημα, στο ύψος των 6χλμ περίπου, όπου την ανακλά πίσω στη Γη. Κατ’ αυτό τον τρόπο λένε πως εγκλωβίζεται θερμότητα στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, όπως θα συνέβαινε μέσα σε ένα θερμοκήπιο, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε τώρα σε υπερθέρμανση. Ακούγεται λογικό, όμως στα θερμοκήπια η θερμότητα δεν οφείλετε στις ιδιότητες αντανάκλασης του γυαλιού, αλλά στον κακό αερισμό του χώρου. Εάν εισαγόταν ψυχρότερος αέρας σ’ ένα θερμοκήπιο, η θερμοκρασία θα προσαρμοζόταν σε αυτή του περιβάλλοντος. Για τον πλανήτη μας δεν τίθεται βέβαια θέμα έλλειψης αερισμού. Κανένα σώμα, το οποίο ακτινοβολεί ακατάπαυστα ενέργεια προς τα έξω –όπως η Γη- δεν μπορεί να θερμανθεί από μόνο του ή να ανεβάσει τη μέση θερμοκρασία του μέσα σε ένα ψυχρότερο περιβάλλον. Κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με βασικούς νόμους της Θερμοδυναμικής.

***************
Συνδυάστε στα παραπάνω και την πρόσφατη ανάρτηση

"Φαινόμενο του θερμοκηπίου"= απλά μια ευφάνταστη εικασία...

***************
Άλλοι γνωστοί επιστήμονες που εξηγούν πως το CO2 δεν έχει σχέση με την κλιματική αλλαγή:
  1. Prof. John Christy
  2. Prof. Frederick Singer-Virginia
  3. Dr. Hans Labohm
  4. Prof. Richard Linzen
  5. Prof. Nir Saviv

συνεχίζεται...








εικόνες:
1.
magazin2000plus.de
2.
united-mutations.org
3.google image/treibhauseffekt
και από τηλεοπτική εκπομπή του RTL στις 11.06.2007

ΠΗΓΗ...http://vickytoxotis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου