Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζητά την απομάκρυνση Έλληνα διπλωμάτη από τη Θράκη!!!

  • Στο στόχαστρο του Προξενείου στη Θράκη μπήκε έλληνας διπλωμάτης!!!
  • Οι τουρκόφρονες της Θράκης ζητούν την απομάκρυνση έλληνα αξιωματούχου διπλωμάτη από τη Θράκη
  • "Η σιωπή των αμνών" ή "ο Μάντατζη κάνει τον Κινέζο;" μπροστά στην προκλητικότητα και τα ανθελληνικά μηνύματα του τούρκου αναπληρωτή πρωθυπουργού Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος επισκέφθηκε την Θράκη ως εκπρόσωπος του Ερντογάν στο μνημόσυνο του εθνικιστή Σαδίκ...
  • Η Τουρκία "στήνει" νέο καθεστώς διπλωματών με επιθετικότερους προσανατολισμούς και θρησκευτικό χαρακτήρα, αλλά ο Μάντατζη δεν έχει να πει τίποτε για το συγκεκριμένο θέμα στον Γιώργο Παπανδρέου

Εδώ και χρόνια το γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών στη Θράκη έχει μπει στο στόχαστρο του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, καθώς αποτελεί ανάχωμα στην προσπάθεια έλεγχου της τοπικής διοίκησης στην περιοχή, με το γνωστό δέλεαρ της μουσουλμανικής ψήφου.
Ας ελπίσουμε ότι δεν εντάσσεται σε αυτή την προσπάθεια η επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό ο βουλευτής Ξάνθης κ. Τ. Μάντατζη, διαμαρτυρόμενος για την παρουσία του επικεφαλής του γραφείου πρέσβη Αλ. Αλεξανδρή δίπλα στην περιφερειάρχη κ. Κόκλα.
Το ορθό για Ελληνα βουλευτή θα ήταν να ζητεί την απομάκρυνση ή τουλάχιστον τον περιορισμό της δράσης του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής... ή τουλάχιστον, σαν Έλληνας βουλευτής ο κύριος Μάντατζη θα έπρεπε να ζητάει την απομάκρυνση του τούρκου προξένου.
Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε πως ο τούρκος Πρόξενος δεν ανήκει στο διπλωματικό σώμα της Τουρκίας αλλά παρείσφρυσε σε αυτό από την Τουρκική ΜΙΤ, αφού οργανικά ανήκε εκεί (δηλαδή υπάλληλος της Τουρκικής Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών). Μάλιστα, η ενεργός δράση του κυρίου Σαρνίτς στο Κόσοβο, καταγράφηκε ιδιαίτερα έντονα κι ενώ υπήρξαν σαφέστατες και εντονότατες διαμαρτυρίες (όταν υπουργός Εξωτερικών ήταν το άλλο "θαύμα της πολιτικής φύσης" Ντόρα Μπακογιάννη) από γνώστες των δραστηριοτήτων του σημερινού Τούρκου Προξένου της Κομοτηνής, ο κύριος Σαρνίτς κατάφερε (με ποιόν τρόπο άραγε;) να αναγνωρισθεί ως διπλωματικός υπάλληλος και ως πρόξενος της Τουρκίας στη χώρα μας.
Ο κύριος Μάντατζη, λοιπόν, ποιεί τη νήσσαν (κάνει την πάπια) όταν πρόκειται να ασκήσει αυτά που το Σύνταγμα απαιτεί από αυτόν (ως βουλευτή της Ελλάδας), εάν φυσικά θέλει να εργάζεται προς το συμφέρον του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Ελληνικής Πολιτείας και να προστατεύει το Ελληνικό Σύνταγμα...! Όμως, ο κάθε Μάντατζη, ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται εκτός Ελληνικής Βουλής, επειδή δεν δρα ως Έλληνας βουλευτής, τολμά να ζητάει να απομακρυνθεί εμπειρότατος, πανέξυπνος, ικανότατος και εργατικότατος Έλληνας Διπλωμάτης, ο κύριος Αλεξανδρής, ο οποίος τοποθετήθηκε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών...
Επειδή η επιστολή αυτή του θρασύτατου Μάντατζη δεν έχει φτάσει ακόμη στα χέρια μας (καλό θα ήταν αν κάποιος αναγνώστης έχει πρόσβαση σε αυτήν, να μας την αποστείλει) και δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θρασύτατα γράφει ο κύριος Μάντατζη σε αυτήν, μήπως θα ήταν πρέπον να στείλουμε όλοι μας επιστολές προς τον κύριο πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου, ζητώντας του να πετάξει στα σκουπίδια την επιστολή και να πετάξει εκτός κόμματος (με αντικατάσταση από άλλον βουλευτή) τον θρασύτατο Μάντατζη;



«Η Τουρκία είναι δίπλα σας», διαβεβαίωσε από τον Εχίνο ο Τούρκος αξιωματούχος
Μπορεί το μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ να μην κατάφερε να προσελκύσει τον απλό κόσμο, όμως αυτό επετεύχθη την επόμενη μέρα στον Εχίνο της Ξάνθης, όπου οργανώθηκε νέα υποδοχή. Το πρόγραμμα του Τούρκου επισήμου, δεν γνωρίζουμε αν κοινοποιήθηκε εξ αρχής στις ελληνικές αρχές, πάντως την επίσκεψη στον Εχίνο την πληροφορηθήκαμε εκ των υστέρων.
Ο αν. Πρωθυπουργός της Τουρκίας δεν αρκέστηκε μόνο στην παρουσία του στην Κομοτηνή κι έτσι πρωί της Κυριακής περιόδευσε και στην Ξάνθη όπου επισκέφθηκε τα γραφεία της λεγόμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης». Εκεί τον υποδέχτηκε με λουλούδια ο πρόεδρος της Αχμέτ Καρά, ενώ ακολούθησε συνάντηση με τον ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ, που είναι και ο πρόεδρος της άτυπης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης». Ο Εχίνος ήταν η τελευταία στάση του κ. Αρίντς ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία σε κοινό περίπου χιλίων ατόμων.
Εκεί επικοινωνώντας με τον κόσμο σ’ ένα διαφορετικό επίπεδο, υπερέβη τα εσκαμμένα. Δεν δίστασε να πει από μικροφώνου στην ελληνική επικράτεια διαβεβαιώνοντας τους συγκεντρωμένους: «η Τουρκία είναι δίπλα σας και μη φοβάστε». «Δεν είμαστε ξένοι σ’ αυτή τη γη. Δεν είμαστε ένοικοι ενός ξενοδοχείου ή μισθωτές σε ένα σπίτι. Ο Τούρκοι της Δυτικής Θράκης για αιώνες έχουμε ζήσει σε αυτά τα εδάφη. Είμαστε οι ιδιοκτήτες αυτής της γης»! Θυμήθηκε βέβαια ότι οι κάτοικοι του Εχίνου είναι Έλληνες πολίτες και τους προέτρεψε να διεκδικούν τα δικαιώματά τους με ειρηνικό τρόπο.
Μετά το τέλος της ομιλίας του, ο Μπουλέντ Αρίντς δέχτηκε δύο δώρα. Ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλί Τσαβούς του προσέφερε ένα κεραμικό και ο αντιπρόεδρος Οζάν Αχμέτογλου μία φωτογραφία του Εχίνου για να τον θυμάται. Ο κ. Αχμέτογλου με την ευκαιρία κάλεσε τους νέους του Εχίνου να εγγραφούν ως μέλη του DEB. Πριν αναχωρήσει οδικώς για να επιστρέψει στην Τουρκία ο κ. Αρίντς προσευχήθηκε και στο τζαμί του Εχίνου και γεύτηκε χειροποίητα εδέσματα που έφτιαξαν οι γυναίκες του οικισμού.
Όλα αυτά, ο κύριος Μάντατζη δεν τα γνωρίζει; Μα φυσικά τα γνωρίζει και μάλιστα από πρώτο χέρι, αφού ήταν παρών (κάτι σαν παρανυφάκι...) σε όλη την "περιοδεία" του κυρίου Αρίντς στην Θράκη. Μάλιστα, δεν παρέλειπε να χειροκροτεί ολόθερμα και να παροτρύνει τους μουσουλμάνους, χαμογελώντας με ένα χαμόγελο που... σκοτώνει...! Αυτά που άκουσε και αυτά που είδε ο κύριος Μάντατζη, μήπως οφείλει να τα μεταφέρει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο; Μήπως ο πρόεδρος της Βουλής κύριος Πετσάλνικος και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να ζητήσουν μία σχετική αναλυτική ενημέρωση; Ή μήπως θα πρέπει να καλέσουν τον κύριο Αλεξανδρή για να τους ενημερώσει σχετικά, αλλά και για άλλα πολλά που συμβαίνουν υπογείως αυτό το διάστημα στη Θράκη; Μήπως τον κύριο Μάντατζη τον ενοχλεί η ικανότητα του κυρίου Αλεξανδρή; Μήπως ο κύριος Μάντατζη φοβάται πως άνδρες ικανοί όπως ο κύριος Αλεξανδρής είναι δυνατόν να χαλάσουν την "μανέστρα" της Άγκυρας στην περιοχή της Θράκης;
Μήπως στην θρασύτατη επιστολή που δέχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, πρέπει να απαντήσει με σκληρότητα, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και με απόλυτη σαφήνεια ως πρωθυπουργός της χώρας;

Επιθετικότερη η διπλωματία της Τουρκίας
Κι ενώ ο τουρκόφρονας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει επιδοθεί σε ένα κυνήγι κατά του κυρίου Αλεξανδρή, την ίδια στιγμή στην Τουρκία η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχωρά σε σοβαρότατες ανακατατάξεις στην πλαισίωση, στην στρατηγική και στους προς υλοποίηση σχεδιασμούς του τουρκικού διπλωματικού σώματος και του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης του ΑΚP θα υπάρξει πρόβλεψη για την δημιουργία νέων θέσεων με ειδικά καθήκοντα, όπως αυτή των προξενικών θεμάτων, που σκοπό θα έχει οι διπλωμάτες να «απελευθερωθούν» από θέματα, δευτερεύουσας φύσεως και να επικεντρωθούν σε στα αμιγώς πολιτικά ζητήματα.
Η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών φαίνεται ακόμα να προωθεί σε θέσεις πρεσβευτών νεότερα μέλη του διπλωματικού σώματος. Με την πρόβλεψη αυτή αίρονται γραφειοκρατικές αγκυλώσεις οι οποίες προέβλεπαν την άνοδο σε υψηλές βαθμίδες μόνο ατόμων με πολυετή υπηρεσία.
Αναλυτές εκτιμούν πως ο λόγος των δομικών αλλαγών αλλά και υπό μία έννοια της «επετηρίδας» στο υπουργείο Εξωτερικών δεν είναι κανένας άλλος από την προσπάθεια των ισλαμιστών να κυριαρχήσουν σε ένα παραδοσιακό «φρούριο» των κεμαλιστών.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε δύο σημεία τα οποία θα πρέπει να απασχολήσουν την χώρα μας πολύ σοβαρά:
Πρώτον, είναι σαφές πως οι νέες «φουρνιές» νέο-ισλαμιστών/νέο-Οθωμανών φερέλπιδων διπλωματών υπό την «πεφωτισμένη» καθοδήγηση του θεωρητικού του Οθωμανισμού, θα παραγκωνίσουν τους παλαιάς κοπής κεμαλικούς μεσήλικες πρεσβευτές με αποτέλεσμα ο μηχανισμός παραγωγής εξωτερικής πολιτικής να αλωθεί πλήρως και να εκφράσει από εδώ και πέρα έναν ακόμα πιο επικίνδυνο Οθωμανικό / Πανισλαμικό ιμπεριαλισμό με επίκεντρο τον αναθεωρητισμό στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικές Μεσογείου.
Δεύτερον, η δημιουργία ή για την ακρίβεια η επίσημη θεσμοθέτηση ειδικών θέσεων για … «προξενικά ζητήματα» δεν σημαίνει τίποτα άλλο από την απόφαση ανάπτυξης ενός ειδικού παράλληλου μηχανισμού, ο οποίος θα λειτουργεί σε συνεργασία με την πρεσβεία και θα είναι υπεύθυνος για οποιοδήποτε μειονοτικό, θρησκευτικό ή/και πολιτιστικό ζήτημα θα θέλει η Άγκυρα να αναδείξει ή να κατασκευάσει.
Με άλλα λόγια το ΑΚP προχωράει σε δύο κινήσεις οι οποίες θα αναμορφώσουν την τουρκική πολιτική προς το… αυτοκρατορικότερο.
(1) Δημιουργεί μία νέα τάξη πρεσβευτών μη-κεμαλικών οι οποίοι διαπνέονται από θρησκευτικά και μεγαλο-ιδεατικά ελατήρια.
(2) Θεσμοθετεί μία παράλληλη επετηρίδα μέσω της οποίας θα ασχοληθεί συστηματικά με τις κοινωνίες τις οποίες σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ως «μέσο» για την επίτευξη των στόχων του.
Η Αθήνα θα πρέπει πλέον να αναμένει την αναβάθμιση της δραστηριότητας στο προξενείο / «ανθυπατίο» της Κομοτηνής, ενώ δεν θα αργήσει η ώρα όπου θα γίνει εμφανής η προσπάθεια ελέγχου ολόκληρης της μουσουλμανικής κοινότητας της Ελλάδας।
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου