Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Χρεώνουν τους γονείς τους στο Ίντερνετ οι Βρετανοί έφηβοι

Χρεώνουν τους γονείς τους στο Ίντερνετ οι Βρετανοί έφηβοι

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι οι Βρετανοί γονείς πληρώνουν 191 εκατομμύρια λίρες το χρόνο για τις online αγορές που κάνουν τα παιδιά τους, εν αγνοία τους.

Η έρευνα αναφέρει ότι περίπου 20% των παιδιών ηλικίας 8 έως 16 ετών, δηλαδή περισσότερα από μισό εκατομμύριο παιδιά στη Βρετανία, χρησιμοποιούν τις πιστωτικές των γονιών τους για να αγοράσουν βιντεοπαιχνίδια, αξεσουάρ υπολογιστών μέχρι και ρούχα από το Διαδίκτυλ.

Οι χειρότεροι από όλους φαίνεται να είναι οι 15χρονοι, με έναν στους δέκα να πραγματοποιεί μια τέτοια αγορά κάθε μήνα. Ενώ το μέσο κόστος μιας αγοράς από το Διαδίκτυο δε ξεπερνά τις 25 λίρες, σχεδόν ένα στα είκοσι παιδιά χρεώνουν τους λογαριασμούς των γονιών τους με ποσά από 75 έως 100 λίρες κάθε φορά.

Η μελέτη έδειξε ακόμη ότι πολλοί γονείς διευκολύνουν άθελα τους τις αγορές των παιδιών τους, κρατώντας στη μνήμη του υπολογιστή τα στοιχεία της κάρτας, ή μη καθαρίζοντας τις φόρμες προσωπικών στοιχείων που συμπληρώνουν στο Διαδίκτυο.

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν καν ότι τα παιδιά τους χρησιμοποιούν με αυτό τον τρόπο το πορτοφόλι τους, με 6% να δηλώνει ότι γνωρίζει ότι τα παιδιά τους έχουν πρόσβαση στα στοιχεία των λογαριασμών τους και μόλις 2% να θεωρεί ότι πιθανόν τα παιδιά τους να έχουν πραγματοποιήσει κάποια online αγορά χωρίς την άδεια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου