Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ

Μια διαφορετικη αποψη για την ομοφυλοφιλια και την παιδεραστια απο την φιλη Tzeni DelaPorta

ομοφυλοφιλοι και παιδεραστες οι αρχαιοι ελληνες λοιπον κατα τον αλφα η βητα ερευνητή; τι το παραδοξο; τοσο η ομοφυλοφιλια οσο και οι παιδεραστια συναντώνται σε όλους τους λαους, ολες τις εποχες μαζι με όλες τις αλλες σεξουαλικα αποκλινουσες συμπεριφορες. το περιεργο θα ηταν να μην τις απαντουσαμε... Ειναι στη φυση του ανθρωπου να γεννιεται με το ενστικτο του ερωτα. Το ενστικτο ομως αυτο,οπως γνωριζουμε, ειναι τυφλο. Αποζητα μοναχα την εκπληρωση-ευχαριστηση του. Δεν λαμβανει υποψη αν εκπληρωνεται μεσα απο τη μητερα, την αδελφη, το αντιθετο φυλλο, το παιδι,το ζωο, τον πονο κοκ. Αρα η ..αποκλινουσα σεξουαλικη συμπεριφορα σαν ορος στην ουσια του δεν υφισταται. Καμια ερωτικη προτιμηση δεν ειναι α-φυσικη. Μεχρις εδω ολα ειναι καλα οταν μιλαμε για την κοινωνια τους ενος. Σε αυτην την κοινωνια ομως εζησε μοναχα ο Αδαμ και αυτος για πολυ λιγο. Απο τη στιγμη που το ένα γινεται ζευγος, μπαινει ενας αλλος παραγοντας στη μεση: αυτος της προστασιας της ατομικοτητας στη βαση της διαφορετικοτητας. Η σεξουαλικη συμπεριφορα του ζευγους δεν ειναι το απλο αθροισμα των ερωτικων εκφορων του βασικου ενστικτου αλλα η κοινη συνισταμενη τους. Αυτο σε απλα ελληνικα σημαινει: ομαδα,κανονες,υποχωρησεις,νομους,τιμωρια..
Σε καθε εποχη ο ανθρωπος καλειται να ζησει μια ερωτικη ζωη που θα ειναι εναρμονισμενη με την ομαδα στην οποια ειναι ενταγμενος και της οποιας τα συμφεροντα πρεπει να προασπισει και να προαγει. Μιλαμε ξεκαθαρα για ορια που μπαινουν στην εκφορα του βασικου ενστικτου απο την κοινωνια και τις εκαστοτε επιταγες της. Τίποτε το μεμπτο στις ενδοοικογενειακες ερωτικες σχεσεις αν αυτο βοηθα τον πλουτο και την εξουσια να παραμενει μεσα στην οικογενεια. Το ιδιο πραγμα όμως οριζεται ως αιμομιξια απαισχυντη οταν λήγει η πατριαρχικη μορφη της οικογενειας και η γυναικα και το παιδι γινονται απο ζωα ανθρωποι με δικαιωματα αυτοδιαθεσης.
Το τι συνεβαινε λοιπον στη αρχαια Ελλαδα ειναι το λιγοτερο ατοπο να το χαρακτηριζουμε με ορους κοινωνιας 2009. Οι ανθρωποι ζουσαν σε μια αλλη εποχη με αλλους κανονες που τους διαμορφωσαν αλλες αναγκες. Σαφως και υπηρχαν ομοφυλοφιλοι και παιδεραστες τοτε.
και μόνο το γεγονος πως θεσπιζονταν νομοι εναντιον τους, καταδεικνυει την υπαρξη τους. δεν θα θεσπιζονταν νομοι, πιστευω, για προβλημα που δεν θα ηταν υπαρκτο. Δε συμφωνεις;
Από την αλλην το οτι αναγνωριζεται η παιδεραστια και η ομοφυλοφιλια σαν προβλημα αυτο δειχνει κοινωνιες που πλεον θελουν να περιορισουν αυτες τις συμπεριφορες και δεν τις θεωρουν πλεον ανεκτες.
Στην ουσια δεν βλεπουμε τιποτε αλλο απο μια πορεια μεταβατικη της ιδιας κοινωνιας, αυτης των ανθρωπων, απο το ελευθερο ενστικτο στο ...κοινωνικοποιημενο. Τι το τοσο τρομακτικο σε κατι τοσο φυσιολογικο; οπωσδηποτε ομως θα συνφωνησω μαζι σου οτι υπαρχει κινητρο πισω απο την προσπαθεια του να προσδωθουν ταμπελες, υποτιμητικες με τη συγχρονη σκεψη σε εναν ολοκληρο λαο. αυτο δεν ειναι ερευνα, ειναι ξεκαθαρη σπεκουλα.
Η ανοχη της ομοφυλοφιλιας δεν ειναι επιπλεον κατι το μεμπτο. μιλαμε για ενηλικους που παιζουν με δικους τους κανονες και σε κανεναν δεν πεφτει λογος για τα παιχνιδια τους. αυτο το ολον με το..αγονο σπερμα πολυ απαρχαιωμενο μου κανει. η ερωτικη ευχαριστηση δεν εχει καμια σχεση με την τεκνοποιηση και ουτε η τεκνοποιηση ειναι τον απαν σε μια ερωτικη σχεση. οποτε τι το κακο να υπαρχει σε μια κοινωνια που αποδεχεται τον ομοφυλοφυλο και δεν τον κρυβει; και γιατι μια τετοια κοινωνια να χαρακτηριζεται ως ομοφυλοφιλικη και οχι απλα σαν...προοδευτικη; ειμαι ομοφυλοφιλη επειδη εχω φιλους ομοφιλοφυλλους και τους αποδεχομαι ως εχουν χωρις να τους κρινω για τις ερωτικες τους επιλογες εφοσων σεβονται τη διαφορετικοτητα μου και αυτοί; τι τρελλα πραγματα λεγονται!
για το θεμα ομως παιδεραστια πρεπει να ειμαστε πιο προσεκτικοι: σε αυτην τη σχεση το ενα μελος ειναι παρα τη θεληση του μετοχος. μιλαμε δηλαδη για βιασμο ψυχης και σωματος και μαλιστα με τις ευλογιες τις κοινωνιας. το τι μπορει να ωθει μια κοινωνια να αποδεχεται αυτην την πρακτικη; ισως το χαμηλο προσδοκωμενο ζωης,ισως ο φοβος των επιμειξεων,ισως το οικονομικο οφελος κοκ. οι γιαγιαδες μας ηταν στα δωδεκα τους παντρεμενες και οσες ειχαν εμμηνο ρυση ειχαν και παιδια κοντα στην εφηβεια τους. παιδια ηταν κι αυτες που εξαναγκαστηκαν σε γαμους αλλα κανεις τοτε δεν το εβλεπε ως παιδεραστια. θα ελεγες εσυ παιδεραστη τον παππου σου; Σημερα η μανα που θα παντρεψει το κοριτσι στα δωδεκα θα γινει βουκινο στη γειτονια και θα συλληφθει απο την αστυνομια ως μαστρωπος. αλλες εποχες..αλλα ηθη...
αυτο ειναι το πρωτο που μαθαινει κανεις οταν αρχιζει να ψαχνει το χθες... αυτο που για ιδιο οφελος ξεχνουν οι κυριοι Σιαμάκηδες αυτου του κοσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου