Στην εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» της Τρίτης 20.10.2009, ο πρώην έλληνας πρέσβης στον ΟΗΕ, ο κύριος Ζαχαράκης, έμπειρος διπλωμάτης, δήλωσε ευθαρσώς και χωρίς ίχνος αμφιβολίας: «μην περιμένετε απαραίτητα να υπάρξουν εξελίξεις στο Αιγαίο. Το παιχνίδι θα παιχτεί στη Θράκη»!!! Η δήλωση αυτή, όσο σοκαριστική και αν ακούγεται, δυστυχώς αποτελεί τη σκληρή πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί εις βάρος της Ελληνικότητας της Θράκης, εξαιτίας της ανυπαρξίας συγκεκριμένης πολιτικής που έχει αφήσει το θέμα της Θράκης επιμελώς ή αφελώς στον παράγοντα τύχη.
Οι Ελληνικές υπηρεσίες (ΥΠΕΞ-ΕΥΠ) οι οποίες παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή της Θράκης, βρέθηκαν προ ευρημάτων τα οποία ενδέχεται να αποδειχθούν κρίσιμες παράμετροι στο γεωπολιτικό παιχνίδι της Τουρκίας στα Βαλκάνια. Σύμφωνα με τις αναφορές των υπηρεσιών αυτών, από την στιγμή που η κυβέρνηση της Πρίστινας ανακήρυξε την ανεξαρτησία του Κοσόβου εμφανίστηκαν τα πρώτα ηλεκτρονικά μηνύματα προερχόμενα από κεντρική περιοχή της Θράκης (Εχίνος), τα οποία συνδέουν τις εξελίξεις στο Κόσοβο με την Θράκη, όπου ζουν μουσουλμανικές μειονότητες.
Συγκεκριμένα, διακινούνται στη...
Θράκη μηνύματα και δημοσιεύματα τα οποία καλούν τους μουσουλμάνους να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και την διασφάλιση των συμφερόντων τους. Χαρακτηριστική είναι η προβολή σε ξένες εφημερίδες και στο διαδίκτυο της σημαίας της 3ης Τούρκικης Δημοκρατίας της Ανεξάρτητης Θρακης. Το πράσινο χρώμα κυριαρχεί στη σημαία ενώ δεσπόζει η ημισέληνος με τρία αστέρια το ένα κάτω από το άλλο. Υπάρχει και εθνικός ύμνος της Ανεξάρτητης Θράκης από τουρκικό κείμενο του 1913. Ξεχωρίζουν εκφράσεις όπως «…αυτά τα μέρη όπου πατάς είναι γεμάτα με δοξασμένους πεσόντες ήρωες…», «…στην πατρίδα πνέει ο άνεμος της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας…».
Πόσο λοιπόν κινδυνεύει να καταστεί η Θράκη ένα άλλο Κόσοβο;
Η απάντηση είναι ότι μπορεί να συμβεί, αφού ήδη εφαρμόζεται συγκροτημένο στρατηγικό σχέδιο της Τουρκίας το οποίο σε γενικές γραμμές αποσκοπεί:
Aναγνώριση της μουσουλμανικής μειονότητας ως μιας ενιαίας τουρκικής κοινότητας σε μια ενιαία εδαφική βάση με την κατά το δυνατόν επέκταση της βάσης αυτής μέχρι τα σύνορα ώστε να δημιουργηθεί εδαφική συνέχεια με την Τουρκία.
Ειδικότερα στη Θράκη διαπιστώνεται ότι η Τουρκία εφαρμόζει:
Τη συνένωση όλων των μουσουλμανικών μειονοτήτων, περιλαμβανόμενων των πομάκων και αθίγγανων, ώστε να αποκτήσουν τούρκικη συνείδηση και να θεωρήσουν την Τουρκία μητέρα πατρίδα τους
Tην αναβάθμιση της μουσουλμανικής μειονότητας σε τουρκική, πρόσφατο παράδειγμα η αναγνώριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως τούρκικής της μουσουλμανικής ένωσης Ξάνθης.
Πυκνές επισκέψεις τούρκων αξιωματούχων, με σκοπό να δείξουν ότι δήθεν η Τουρκία μόνο και όχι η Ελλάδα ενδιαφέρεται για την μουσουλμανική μειονότητα.
Τέλος, διάφοροι σύλλογοι εμφανίζονται πρόθυμοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματα της μειονότητας, ενώ επιχειρηματίες είναι πρόθυμοι να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή κέντρων ελευθέρων σπουδών και τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού. Ήδη λειτουργεί το πρώτο υποκατάστημα της τούρκικης τράπεζας( Ziraat Bankasi) στην Κομοτηνή.
Για να επιτύχει όλα αυτά η Τουρκία δαπανά μεγάλα ποσά μέσω του Γενικού Προξενείου Κομοτηνής, το οποίο αποβλέπει στη δημιουργία δεσμών αλυτρωτικών υπό την κηδεμονία της Άγκυρας και πολιτιστικών συνισταμένων στην από κοινού πρόσληψη της κρατικής τούρκικης προπαγάνδας μεταξύ Δυτικής και Ανατολικής Θράκης .
Το γεγονός, πάντως ότι η Τουρκία εξακολουθεί να έχει την υποστήριξη των Αμερικανών ενισχύει τις ελπίδες της ότι θα μπορέσει να μεταχειρισθεί για τους επεκτατικούς της σκοπούς το δίκαιο των μειονοτήτων, όπως αυτό εξελίσσεται. Άλλωστε βοηθούν και οι πρόσφατες θέσεις του ΟΗΕ ότι τα κράτη μέλη του μπορούν, αν θέλουν, να αναγνωρίσουν στα μέλη μειονοτήτων δικαιώματα εν σχέση με τις περιοχές στις οποίες διαμένουν και να διευκολύνεται η επαφή μελών μειονοτήτων με τη χώρα με την οποία θεωρούν ότι έχουν δεσμούς.
Μετά από όλα αυτά τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να μη γίνει Κόσοβο η Θράκη;
Εκτιμώ πως η πολιτική η οποία πρέπει να ακολουθηθεί είναι απαραίτητο να συνδυάζει δύο στοιχεία: Πρώτον να εξασφαλίζει την άσκηση όλων των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων συμπατριωτών μας και δεύτερον την προστασία τους ώστε να μη καταστούν θύματα του ιμπεριαλισμού αυτού, όπως οι Τουρκοκύπριοι που αναγκάζονται να εγκαταλείπουν την Κύπρο υπό την πίεση των εποίκων και των στρατευμάτων κατοχής. Η πολιτική αυτή σύμφωνα με τους πιο έμπειρους Έλληνες διπλωμάτες που ασχολήθηκαν χρόνια με την Θράκη πρέπει να γίνει γνωστή στα διεθνή φόρα, ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει πλέον πως η Τουρκία έχει οποιοδήποτε δικαίωμα να αναμειγνύεται σε θέματα ελληνικής ιθαγένειας Μουσουλμάνων ή να παριστάνει ότι ενδιαφέρεται γι' αυτούς. Η κατάργηση του τουρκικού Γενικού Προξενείου στην Κομοτηνή και ο περιορισμός κάθε πράξης υπονομευτικής της ελληνικής κυριαρχίας χωρίς να θίγονται τα δικαιώματα των μουσουλμάνων συμπατριωτών μας αποτελούν αναγκαίες και επείγουσες ενέργειες.
Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος
Ταξίαρχος(εα)
Πρώην Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων ΥΠΕΘΑ
ΠΗΓΗ: http://alithiastofos.blogspot.com/2009/10/blog-post_2212.html
Δυστυχώς με τους προδότες που μας κυβερνάνε, τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε; Ούτε που θα αντιληφθούμε για πότε θα χάσουμε την Θράκη με τα μυαλά που κουβαλάνε οι τριακόσιοι. Όμως τι θα γίνει;θα τους αφήσουμε να παραδώσουν την Θράκη αμαχητί; και μετά θα ακολουθήσουν και τα νησιά και ούτω καθεξής!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ απόλυτα με τον ταξίαρχο, άμεση κατάργηση του προξενείου στην Κομοτηνή, υποχρεωτική επιβολή της εκμάθησης και χρήσης της ελληνικής γλώσσας,χορήγηση προνομίων και ιδιαίτερων ευκολιών σε όποιον θέλει να πάει να κατοικήσει μόνιμα στην Θράκη με άτοκα δάνεια, επιχορηγήσεις κ.λ.π. Αλήθεια οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης τι έγιναν;