Μία μελέτη για την πιθανότητα της προβλεπτικότητος της Ελληνικής γλώσσης
Από τον μαθηματικό και συγγραφέα Λευτέρη Αργυρόπουλο.
Είναι γεγονός ότι έχουμε αρκετές ενδείξεις, αλλά και αποδείξεις για τη μαθηματική δομή της Ελληνικής γλώσσης. Υπάρχουν όμως και κάποιες ενδείξεις για μία πιθανή προβλεπτικότητα της γλώσσας μας. Όμως, πριν να μιλήσουμε για την πιθανότητα της προβλεπτικότητας της Ελληνικής γλώσσης, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι εννοούμε με τον όρο προβλεπτικότητα και να δώσουμε τον ορισμό κατά τον οποίο η Ελληνική γλώσσα μέσω των λεξαρίθμων μπορεί να προβλέψει μελλοντικά γεγονότα.
Υπάρχουν δύο τρόποι για να έχουμε κάποια πρόβλεψη μελλοντικών γεγονότων μέσω της Ελληνικής γλώσσης. Ο ένας από αυτούς είναι μέσω των λεξαριθμικών ισοψηφιών και ο άλλος, μέσω των χρονολογιών που εξάγονται από τα λεξαριθμικά αθροίσματα των λογικών προτάσεων που χρησιμοποιούνται, με σημείο αναφοράς τη γέννηση του Χριστού. Ο δεύτερος τρόπος αναφέρεται σε γεγονότα, τα οποία συμβαίνουν μετά Χριστόν.
Οι πρώτες υποψίες για την προβλεπτικότητα της Ελληνικής γλώσσας, άρχισαν από τότε που ο ιστορικός Σουητόνιος ανακάλυψε την ισοψηφία:
ΝΕΡΩΝ = 1005
ΙΔΙΑΝ ΜΗΤΕΡΑ ΑΠΕΚΤΕΙΝΕ = 1005, δηλαδή:
ΝΕΡΩΝ = ΙΔΙΑΝ ΜΗΤΕΡΑ ΑΠΕΚΤΕΙΝΕ = 1005.
Ο Σουητόνιος ως ιστορικός γνώριζε ότι υπάρχουν ενδείξεις για τη μαθηματική δομή της Ελληνικής γλώσσας και μετά από την ανακάλυψη της προηγούμενης ισοψηφίας, έθεσε το ερώτημα:
Υπάρχει άραγε κάποια μορφή προβλεπτικότητας στην Ελληνική γλώσσα;
Ερχόμαστε τώρα στον Πυθαγόρα, τον μέγα διδάσκαλο της αριθμοσοφίας. Ο Πυθαγόρας λοιπόν ως μέγας μύστης εγνώριζε την αλήθεια και μετέδιδε ένα μέρος αυτής στους μαθητές του. Ο Πυθαγόρας δεν ήταν ένας κοινός διδάσκαλος, ήταν μέγας διδάσκαλος. Τούτο φαίνεται και από την επόμενη ισοψηφία:
ΓΙΓΝΩΣΚΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ = 2358
Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΕΣΤΙΝ Ο ΜΕΓΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ = 2358
Οι αριθμοί 2,3,5,8 είναι διαδοχικοί όροι της φυσικής ακολουθίας, την οποία κάποιοι πλαστογράφοι της ιστορίας των μαθηματικών αποκαλούν ακολουθία Φιμπονάτσι.
Η φυσική ακολουθία ανεκαλύφθη από τους Πυθαγορείους, οι οποίοι ανεκάλυψαν και τον χρυσό αριθμό, διότι ειναι γνωστόν ότι τα πηλίκα των διαδοχικών όρων της φυσικής ακολουθίας τείνουν στον χρυσό αριθμό φ. Είναι αδύνατον λοιπόν οι Πυθαγόρειοι να αγνοούσαν αυτό το γεγονός. Το άθροισμα των αριθμών 2,3,5 και 8 ειναι ο αριθμός 18, δηλαδή το ήμισυ της δευτέρας Πυθαγορείου τετρακτύος, η οποία παράγεται από το άθροισμα των πρώτων οκτώ διαδοχικών φυσικών αριθμών. Πράγματι έχουμε:
2+3+5+8 = 18 = 36/2 = (1+2+3+4+5+6+7+8)/2.
Όπως αναφέρω και εις το δεύτερο βιβλίο μου "Η μαθηματική αποκωδικοποίησις της Ελληνικής γλώσσης", σχετικώς με την προβλεπτικότητα της Ελληνικής γλώσσης, οι ίδιοι οι λεξάριθμοι μας δίνουν τις πρώτες ενδείξεις για την πιθανότητα της προβλεπτικότητος της γλώσσης μας. Μελετώντας τις φράσεις ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ και Ο ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΣ, διαπιστώνουμε ότι αυτές ισοψηφούν, διότι:
Ο ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΣ = 70+525 = 595
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ = 370+225 = 595.
Εάν τώρα συγκρίνουμε τους λεξαρίθμους της φράσεως ΛΕΞΑΡΙΘΜΙΚΟΝ ΣΥΝΟΛΟΝ και της λέξεως ΠΡΟΒΛΕΠΤΙΚΟΤΗΣ, θα διαπιστώσουμε ότι αυτοί είναι ίσοι, διότι:
ΛΕΞΑΡΙΘΜΙΚΟΝ ΣΥΝΟΛΟΝ = 405+870 = 1275
ΠΡΟΒΛΕΠΤΙΚΟΤΗΣ = 80+100+70+2+30+5+80+300+10+20+70+300+8+200 = 1275.
Οι δύο προηγούμενες λεξαριθμικές ισοψηφίες αποτελούν ισχυρές ενδείξεις για την ύπαρξη προβλεπτικότητος της Ελληνικής γλώσσης, διότι τονίζουν το γεγονός ότι ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ μπορεί να το προσδιορίσει Ο ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΣ και η ΠΡΟΒΛΕΠΤΙΚΟΤΗΣ της Ελληινικής γλώσσης βασίζεται εις το ΛΕΞΑΡΙΘΜΙΚΟΝ ΣΥΝΟΛΟΝ των λέξεων και των προτάσεων αυτής.
Συνεχίζοντας την αναφορά μας για την πιθανότητα της προβλεπτικότητος της Ελληνικής γλώσσης, θα αναφέρουμε ένα παράδειγμα, από το οποίον φαίνεται ότι η κατάκτησις του χρυσού μεταλίου από τον Κώστα Κεντέρη είχε προβλεφθεί από την Ελληνική γλώσσα μέσω των λεξαρίθμων. Παρατηρούμε λοιπόν ότι:
ΚΕΝΤΕΡΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ = 688+324+988 = 2000
Ο ΕΛΛΗΝ ΔΡΟΜΕΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ = 70+123+819+988 = 2000.
Είναι γεγονός λοιπόν ότι, ο Κώστας Κεντέρης κατέκτησε το χρυσό μετάλιο στην Ολυμπιάδα του Σίδνευ το έτος 2000 μ.Χ. με χρόνο 20:09. Μάλιστα, ο Κεντέρης ήταν ο μοναδικός Έλλην δρομεύς Ολυμπιονίκης στην Ολυμπιάδα του Σίδνευ.
.
Όμως η προβλεπτικότης της γλώσσης μας γνωρίζει ακόμη και το όνομα του νέου Ελληνικού νομίσματος. Πράγματι έχουμε:
ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ = 1305
ΕΥΡΩ = 5+400+100+800 = 1305, επομένως
ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ = ΕΥΡΩ = 1305 !!!
Σχετικά με το πολύνεκρο συμβάν της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, που συνέβη στη Νέα Υόρκη, η Ελληνική γλώσσα έχει να μας πει τα ακόλουθα μέσα από τις παρακάτω λεξαριθμικές ισοψηφίες :
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ + ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ = 1666
ΟΙ ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ = 1666
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΑΙ ΕΠΛΗΞΑΝ ΤΗΝ ΝΕΑΝ ΥΟΡΚΗΝ = 2358
ΟΙ ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ ΕΠΕΣΑΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ = 2358
Και στις δύο περιπτώσεις των προηγουμένων ισοψηφιών, παρατηρούμε ότι η Ελληνική γλώσσα γνώριζε μέσω λεξαριθμικών ισοψηφιών, ότι όταν θα συμβεί κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Υόρκη, αυτό θα σχετίζεται με τους διδύμους πύργους!!!
Επίσης, αυτό που μας προκαλεί κάποια ερωτηματικά, είναι η παρουσία του αριθμού 666 (μέσα από τον αριθμό 1666) στην πρώτη ισοψηφία. Επιπλέον, παρατηρούμε ότι:
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ = ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΑΙ = 1012, γεγονός που δηλώνει ότι η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν υφίσταται χωρίς τους τρομοκράτες (ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΑΙ).
Αλλά τα πράγματα δεν σταματούν εδώ. Υπάρχει και συνέχεια, μία συνέχεια που θα μας εκπλήξει.
Έκπληκτοι διαπιστώνουμε ότι ο αριθμός 662 είναι ο λεξάριθμος των λέξεων ΑΛΛΑΧ, ΠΑΚΙΣΤΑΝ και της φράσεως Η ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.
Πράγματι έχουμε:
ΑΛΛΑΧ = 662
ΠΑΚΙΣΤΑΝ = 662
Η ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ = 662
Αν και η αλήθεια δεν είναι όπως ακριβώς την παρουσιάζουν στον κόσμο, τα γεγονότα της Νέας Υόρκης απεδώθησαν στο ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ένα κράτος που συνορεύει με το ΠΑΚΙΣΤΑΝ. Απέδωσαν τις ευθύνες σε κράτος που η επίσημη θρησκεία του ειναι η μουσουλμανική (ΑΛΛΑΧ) και στον μουσουλμανικό φανατισμό. Ακόμη, μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι επόμενες προτάσεις έχουν λεξαριθμικό άθροισμα τον αριθμό 2001, ο οποίος αντιστοιχεί στη χρονολογία του γεγονότος όχι μόνον της επιθέσεως στη Νέα Υόρκη, αλλά και στο Αμερικανικό πεντάγωνο.
Είναι γεγονός:
ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΕΣΤΙ = 2001
ΚΑΤΑΡΡΗΞΙΣ ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ = 2001
ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΝ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΘΕΣΙΣ = 2001
Η λέξη ΚΑΤΑΡΡΗΞΙΣ σημαίνει κατατεμαχισμός, αυτό που πραγματικά συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2001 στους διδύμους πύργους. Είναι εκπληκτικό το γεγονός της γνώσεως των γεγονότων του Σεπτεμβρίου του 2001 στη νέα Υόρκη και στο Αμερικανικό πεντάγωνο, μέσω των λεξαριθμικών ισοψηφιών. Έτσι, οι ενδείξεις για την προβλεπτικότητα της Ελληνικής γλώσσης αυξάνονται και θα ήταν πραγματικά ενδιαφέρον να μελετηθεί μαθηματικώς η πιθανότητα της "συμπτώσεως" όλων αυτών που αναφέραμε.
Είναι πολλοί οι τομείς (ΑΝ ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΥ!), που θα μπορούσε να εφαρμοστεί η ΛΕΞΑΡΙΘΜΙΚΗ ΙΣΟΨΗΦΙΑ, ένα τελευταίο (προς το παρόν) παράδειγμα που θα μπορούσα από τη θέση αυτή να σας δώσω, έχει να κάνει με την πολιτική και τις επικείμενες δημοτικές εκλογές!!!!
Το γεγονός της υποψηφιότητος του Χρήστου Παπουτσή για το δήμο Αθηναίων φαίνεται να είναι και αυτό γνωστό από την Ελληνική γλώσσα, διότι ισχύουν οι ισότητες:
Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ = 2887
ΕΣΤΙ ΠΙΘΑΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ = 2887
Κλείνοντας θέτουμε το ερώτημα:
Έχει άραγε η Ελληνική γλώσσα προβλεπτικότητα;
Πολλά περισσότερα για την προβλεπτικότητα, αλλά και για τη μαθηματική κατασκευή της Ελληνικής γλώσσης, μπορεί κανείς να διαβάσει στα δύο βιβλία μου:
1. "Αποδείξεις για τη μαθηματική κατασκευή της Ελληνικής γλώσσας"
2. "Η μαθηματική αποκωδικοποίησις της Ελληνικής γλώσσης"
Περισσότερες πληροφορίες για τον συγγραφέα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του
www.geocities.com/lefteris_02115 και όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η διεύθυνσή του είναι:
lefteris_02115@yahoo.com
Πολύ ωραίο κείμενο.Πράγματι υπάρχουν πολλά που είναι ανεξήγητα.Ίσως το "αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις" να εννοεί περισσότερα από το αυτονόητο.Πάντως ακόμη είναι ζητούμενο ποιοι νόμοι τα διέπουν αλλά και το γιατί της ύπαρξης τους.Υπάρχει πράγματι το "μεγάλο σχέδιο";Ίσως δεν μάθουμε ποτέ
ΑπάντησηΔιαγραφή