Χρονικά, σύμφωνα με πληροφορίες μας το δημοψήφισμα και οι εκλογές στη «νέα» κατάσταση πραγμάτων τοποθετούνται εντός του φθινοπώρου του 2010 και οπωσδήποτε πριν το πέρας του έτους.
Οι σχεδιασμοί του ξένου παράγοντα θα αναπροσαρμοστούν αναλόγως μια των αποτελεσμάτων των παράνομων «εκλογών» στα κατεχόμενα, χωρίς η «επανεκλογή» ή όχι του Ταλάτ να διαδραματίζει και ιδιαίτερη σημασία.
Προς ενίσχυση του αποκαλυπτικού δημοσιεύματος της εφημερίδας μας του περασμένου τεύχους, είναι η απροκάλυπτη αναφορά του Υφυπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας, Κρις Μπράϊαντ στον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Γιαννάκη Ομήρου ότι οι συνομιλίες είναι σαν τα μανιτάρια, τα οποία πολλαπλασιάζονται ραγδαία όταν κλειστούν σε σκοτεινό θάλαμο.
Οι συνομιλίες είναι σε προχωρημένο στάδιο και σ’ αυτό συνέβαλαν οι μυστικές συνομιλίες που έχουν εκτυλιχθεί κατά διαστήματα στο Λονδίνο, υπό την εποπτεία νορβηγών και σουηδών, όπως Το Ποντίκι αποκάλυψε.
Ενδεικτικά γεγονότα της σοβαρότητας της κατάστασης, αλλά και του προχωρημένου της διαδικασίας είναι η απροκάλυπτη συμπεριφορά του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ σε ότι αφορά τις δηλώσεις του περί της αναγκαιότητας σύγκλησης πενταμερούς διάσκεψης για την ασφάλεια και όπως πληροφορούμαστε αυτά που διαμηνύει σε Ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους ο αυστραλός διπλωμάτης, ότι δηλαδή πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες τους να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη για τη λύση.
Ο Ντάουνερ έχει πολλαπλασιάσει τις επαφές του με άτομα και από τις δύο κοινότητες, τα οποία ο ίδιος θεωρεί ως ανθρώπους – κλειδιά στην προσπάθεια για να προετοιμαστεί το έδαφος και το σχέδιο να κερδίσει έστω και με 50% + 1! Οι ξένοι έχουν ενθαρρυνθεί από την κατάσταση στο εσωτερικό μέτωπο.
Δεν είναι καθόλου τυχαία η επαφή του Ντάουνερ με τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΣΥ, Χάρη Γεωργιάδη, τον οποίο βολιδοσκόπησε για να δει την θέση του ΔΗΣΥ στο ενδεχόμενο να εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν Χριστόφια – Ταλάτ με το πέρας της παρούσας φάσης των συνομιλιών στις 30 Μαρτίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα αυτό συζητήθηκε στη συνάντηση Αναστασιάδη – Ταλάτ και μάλλον βαίνει καλώς για τους τούρκους και τους ξένους, οι οποίοι θέλουν να «κλειδώσουν» υποχωρήσεις του Χριστόφια υπό τη μορφή δήθεν συγκλίσεων και σε άλλες πτυχές, εκτός της πτυχής της Διακυβέρνησης.
Η τελευταία εξέλιξη, δηλαδή η άσκηση πίεσης (συμπεριλαμβανόμενης και της δήλωσης του ΓΓ του ΟΗΕ) για να εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν με τους πιο πάνω στόχους, επιβεβαιώνει πλήρως δημοσίευμα της εφημερίδας μας, που αποκάλυπτε ότι θα επιδιωκόταν η έκδοση κοινού ανακοινωθέντος και το κλείδωμα δήθεν συγκλίσεων και σε άλλες πτυχές του κυπριακού. Αν τελικά αυτό υλοποιηθεί, θα αποτελεί την επίτευξη του στόχου του ΟΗΕ για μια μορφή ενδιάμεσης ή μερικής συμφωνίας. Αυτό που απομένει τώρα είναι η σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης και η μέτρηση αντιστάσεων και αντιδράσεων. Επί του παρόντος οι ξένοι βολεύονται όταν έχουν την εξής εικόνα ενώπιον τους:
ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ να συμπλέουν.
Το ΔΗΚΟ να είναι δεμένο στο άρμα του ΑΚΕΛ, άρα αναξιόπιστο και ανήμπορο να αντιδράσει.
Την ΕΔΕΚ, το Ευρωπαϊκό Κόμμα και τους Οικολόγους να είναι ασυντόνιστοι και σκόρπιοι, όπως και διάφορες άλλες ομάδες και οργανωμένα σύνολα του λαού, που αντιδρούν στις μεθοδεύσεις τους.
Φυσικά το πάθημα του 2004 τους έγινε μάθημα και τώρα είναι πολύ πιο προσεκτικοί και μεθοδικοί.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου