Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Ποιος κρύβεται πίσω απο την οικονομική επίθεση στην Ελλάδα?

Ήταν εμφανές εδώ και αρκετό καιρό ότι η συνεχιζόμενη κερδοσκοπική επίθεση στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ιταλία, δεν ήταν κυρίως μια αντανάκλαση των βασικών οικονομικών μεγεθών τους ούτε και μια τυχαία κίνηση "της αγοράς",αλλά μάλλον μια ενορχηστρωμένη δράση ενός οικονομικού πολέμου.

Το δολάριο είχε πτώση από το τέλος του καλοκαιριού και του φθινοπώρου του 2009.

Είναι προφανές σε αρκετούς Αγγλοαμερικάνους χρηματοδότες ότι μια επίθεση αντιπερισπασμού στο ευρώ, ξεκινώντας με μερικές από τις πιο αδύναμες χώρες της Μεσογείου ή της Νότιας Ευρώπης, θα αποτελούσε το ιδανικό μέσο για την ανακούφιση της πίεσης του αμερικανικού δολαρίου.

Δεδομένου ότι αυτές ελίτ είναι ανίκανες για άμεση επίλυση του προβλήματος του δολαρίου μέσω της αύξησης της παραγωγής, της πλήρους απασχόλησης, και της οικονομικής ανάκαμψης, μία από τις ελάχιστες εναλλακτικές λύσεις που απομένουν είναι να δημιουργηθεί μια κατάσταση κατά την οποία το ευρώ θα καταρρέσει πιο γρήγορα.

Αυτό είναι που προέκυψε κατά την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου με μια κερδοσκοπική επίθεση εναντίον των Ελληνικών και Ισπανικών κρατικών ομόλογων, καθώς και το ίδιο το ευρώ, που συνοδεύεται από υβριστικές εκστρατείες του τύπου στοχεύοντας στην "PIIGS," ένα αρκτικόλεξο από το ονόματα των χωρών, που προέρχονται κατευθείαν μέσα από τα σπλάχνα της Goldman Sachs.

Απτή απόδειξη αυτής της συνομωσίας, με τη μορφή ενός "δείπνου", που πραγματοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου στο αρχοντικό της Monness, Crespi, Hardt & Co, μία τράπεζα επενδύσεων στο Μανχάταν.

Ανάμεσα σε αυτούς που ήταν παρόν είναι ο David Einhorn της Greenlight Capital (βετεράνος της επίθεσης στη Lehman Brothers, στα τέλη του καλοκαιριού του 2008), ο Donald Morgan της Ταξιαρχίας Κεφαλαιαγοράς, και το Soros Fund Management.


Οι παρόντες συμφώνησαν ότι η Ελλάδα ήταν το πρώτο ντόμινο στην Ευρώπη.

Οι λεπτομέρειες αυτού του δείπνου αποκαλύφθηκαν στο άρθρο της Wall Street Journal την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2010.

Το άρθρο αυτό ανέφερε ότι η Goldman Sachs, η Bank of America-Merrill Lynch, και η Barclays Bank στο Λονδίνο επικουρούσαν τους κερδοσκόπους στην δημιουργία υψηλών στοιχήματων έναντιον του ευρώ.

Είναι μια σκόπιμη προσπάθεια να δημιουργήσει μια μεγάλης κλίμακας παγκόσμια νομισματική κρίση, η οποία είναι βέβαιο ότι θα φέρει μαζί της το δεύτερο κύμα της τρέχουσας παγκόσμιας οικονομική ύφεση.

Η δημιουργία της νομισματικής χάος στην Ευρώπη μέσω της σπασμούς καταστροφή του ευρώ στο πλαίσιο κερδοσκοπική επίθεση θα καθηλώσει την παραγωγή βασικών προϊόντων στη Δυτική Ευρώπη, υπονομεύοντας σοβαρά έναν από τους τομείς συρρίκνωση της παγκόσμιας οικονομίας οι οποίες εξακολουθούν να λειτουργούν.

Εικόνα
Ο George Soros έχει δηλώσει σε κάθε μέσο μαζικής ενημέρωσης ότι θα ακούσει ότι το ευρώ είναι καταδικασμένο να καταρρεύσει βραχυπρόθεσμα.


Ο Σόρος υποστηρίζει ότι το μοιραίο ελάττωμα ή η αρχική αμαρτία του ευρώ είναι ότι βασίζεται σε μια κοινή κεντρική τράπεζα από τις συμμετέχουσες χώρες, αλλά έλειπε ένα κοινό ταμείο και μια κοινη φορολογική πολιτική.

Αυτό σημαίνει ότι μια χώρα όπως η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να υπερασπιστεί τον εαυτό της από μια κερδοσκοπική επίθεση στα ομόλογα της από το απλό τέχνασμα της υποτίμησης του νομίσματος, αφού δεν υπάρχουν πλέον δραχμές, και το ευρώ ελέγχεται από τη Φρανκφούρτη, όχι από την Αθήνα.


Οι Βρετανοί εκπρόσωποι σπεύδουν να επισημάνουν ότι, ακόμη και αν η οικονομική κατάσταση του Λονδίνου είναι πολύ χειρότερη από εκείνη των Αθηνών, η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη υποτίμησει την λίρα.


Ο London Economist είχε βγει εκτός των δημοσιογραφικών ορίων κοροϊδεύοντας την δήλωση του Ισπανού πρωθυπουργού Θαπατέρο ότι η Ισπανία ήταν υπό διεθνή κερδοσκοπική επίθεση.


Δημοσιογραφοί του Λονδίνου και η Wall Street γελοιοποίησαν τους Έλληνες ως ένα παρανοϊκό έθνος θεωριών συνωμοσίας.


Ακόμη και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αναγκάστηκε να αποστείλει επιστολές στους συμμετέχοντες στον περίφημο "δείπνο », προειδοποιώντας τους να μην καταστρέψει οποιοδήποτε από τα αρχεία τους και τους ανακοινώνει, ότι τελούν υπό διερεύνηση.


Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα πρόγραμμα λιτότητας, όπως το ελληνικό εργατικό κίνημα έχει εύγλωττα υποστήριξει κατά τη διάρκεια της επιτυχημένης και αξιοθαύμαστης γενικής απεργία τους την περασμένη εβδομάδα.
Η Ελλάδα δεν χρειάζεται διάσωση από τη Γερμανία,από το απαίσιο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ή από οποιονδήποτε άλλο.

Η Ελλάδα οφείλει να υπερασπιστεί τον εαυτό της με έναν φόρο 1% για όλα τα παράγωγα και άλλες χρηματοοικονομικές συναλλαγές.
H Ελλάδα χρειάζεται την εφαρμογή της κοινοτικής και εθνικής αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.


Εικόνα

Αν ο Soros και η συμμορία του επιτύχει την εξάρθρωση του ευρώ, η Ελλάδα πρέπει να κάνει το καλύτερο δυνατό με την άμεση επιβολή βαρέων-συναλλαγματικών ελέγχων και ελέγχων φόρου εισφοράς για την προστασία της νέας δραχμής, κατά το πρότυπο της Μαλαισίας πριν δώδεκα χρόνια.
Αν οι Έλληνες κάνουν σαφές τι σκοπεύουν να κάνουν,αν αναγκαστουν να καταφύγουν στη δραχμή, οι χρηματιστές που φοβούνται κάτι τέτοιο , θα έχουν έναν ακόμη λόγο για να μαλακώσουν.
Ο Σόρος, η Goldman Sachs, και η συμμορία τους έχουν χρησιμοποιήσει παράγωγα για τη δημιουργία αρνητικών θέσεων κατά των ομολόγων του Ελληνικού δημοσίου και του ευρώ, .

Η πολιτική πίεση είναι τώρα πάνω στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ελληνική κεντρική τράπεζα να προβεί σε αιφνίδια μαζική αγορά ομολόγων του Ελληνικού δημοσίου και του ευρώ στην προθεσμιακή αγορά, προκαλώνταςστα αρπακτικά της Wall Street να χάσουν τα στοιχήματά τους, γεγονός που θα τους τιμωρήσει με εντυπωσιακές απώλειες. Αυτή είναι μια φυσιολογική πρακτική της κεντρικής τράπεζα, και θα είναι εντυπωσιακό, αν οι Έλληνες δεν εκτελέσουν ένα τέτοιο τέχνασμα πολύ σύντομα.



Μετάφραση απο άρθρο του Webster G. Tarpley

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου