Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

εξωγήινοι πολιτισμοί στον γαλαξία μας!

Υπάρχουν 361 εξωγήινοι πολιτισμοί στον γαλαξία μας!


Νοήμονες εξωγήινοι πολιτισμοί υπάρχουν και μάλιστα κατά χιλιάδες, σύμφωνα με επιστήμονα από το Εδιμβούργο. Η ανακάλυψη της ύπαρξης περισσότερων από 330 εξωπλανητών τα τελευταία χρόνια έχει βοηθήσει στον προσδιορισμό του αριθμού των διαφορετικών εξωγήινων μορφών ζωής.
Η τελευταία μελέτη υπολογίζει........ότι υπάρχουν τουλάχιστον 361 νοήμονες εξωγήινοι πολιτισμοί στον γαλαξία μας, αριθμός που μπορεί να φτάσει και τις 38.000. Οι αριθμοί αυτοί αναφέρονται στη νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του International Journal of Astrobiology.
Πάντως, ακόμη κι αν η υψηλότερη πρόβλεψη είναι η σωστή, η πιθανότητα επαφής με κάποιον από τους πολιτισμούς αυτούς είναι πολύ μικρή. Αν και οι επιστήμονες έχουν καταλήξει πολλές φορές σε αριθμούς σχετικά με την πιθανότητα ύπαρξης εξωγήινης ζωής στο σύμπαν, η διαδικασία είναι γεμάτη από προβλέψεις, με τις πιο προσφατές να κυμαίνονται από μερικές δεκάδες πιθανούς εξωγήινους πολιτισμούς, μέχρι και ένα εκατομμύριο.
«Είναι μια διαδικασία ποσοτικοποίησης της άγνοιας μας», σχολίαζει ο Ντάνκαν Φόργκαν, ερευνητής του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου που πραγματοποίησε την πιο πρόσφατη από τις μελέτες. Στη νέα του προσέγγιση, ο Φόργκαν προσομοίασε ένα γαλαξία σαν τον δικό μας, επιτρέποντας του να αναπτύξει ηλιακά συστήματα με βάση τα όσα γνωρίζουμε από την ύπαρξη των εξωπλανητών. Στη συνέχεια, οι κόσμοι αυτοί υποβλήθηκαν σε σειρά διαφορετικών σεναρίων.
Το πρώτο σενάριο υποθέτει ότι η δημιουργία ζωής είναι δύσκολη, αλλά η ανάπτυξη της εύκολη, και κατέληξε ότι στον γαλαξία υπάρχουν 361 μορφές ζωής. Το δεύτερο σενάριο αναφέρει ότι η ζωή δημιουργείται εύκολα, αλλά συντηρείται και αναπτύσσεται δύσκολα, καταλήγοντας σε 31.513 μορφές ζωής στον γαλαξία. Το τελευταίο σενάριο μελέτησε τη δυνατότητα μεταφοράς της ζωής από ένα πλανήτη σε ένα άλλο μέσω αστεροειδών, μια δημοφιλής θεωρία ακόμη και για τη δημιουργία ζωής στη Γη. Με βάση αυτό το σενάριο, υπολογίστηκε ότι οι μορφές ζωής φτάνουν τις 37.964.
«Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι η εικόνα που έχουμε συνθέσει και τα συμπεράσματα που καταλήγουμε είναι ακόμη ατελή σε μεγάλο βαθμό» ανέφερε ο Φόργκαν. «Ακόμη κι αν υπάρχουν άλλες μορφές ζωής, δεν είναι απαραίτητο ότι θα έρθουμε σε επαφή και δεν μπορούμε να έχουμε την παραμικρή ιδέα για την μορφή που θα έχουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου