Κυριακή, 16 Μαΐου 2010

Οι Γάλλοι απείλησαν με αποχώρηση από την Ευρωζώνη!


Αν δεν πέρναγε το σχέδιο σωτηρίας για την Ελλάδα!
Με αποχώρηση της Γαλλίας από την ευρωζώνη απείλησε ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί προκειμένου να πιέσει τη Γερμανία να δεχθεί το σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας. Αυτό αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα El Pais, η οποία γράφει ότι τη σχετική δήλωση την έκανε ο ίδιος ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουΐς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο κατά τη διάρκεια συνεδρίασης με τα στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας την Τετάρτη.
Οπως δήλωσε ο ισπανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με την El Pais, ο Νικολά Σαρκοζί απαίτησε την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες την ανάληψη «συνολικής δέσμευσης, ώστε όλοι να βοηθήσουν την Ελλάδα, κάθε ένας ανάλογα με τις δυνατότητές του, διαφορετικά η Γαλλία θα επανεξετάσει τη συμμετοχή της στο ευρώ».
Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ συναντήθηκαν την περασμένη Παρασκευή στις Βρυξέλλες για να εγκρίνουν σχέδιο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, μέσω ενός μηχανισμού δανειοδότησης ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα τριών ετών από την ευρωζώνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Η απόφαση για τη διάσωση ης Ελλάδας δεν ελήφθη εύκολα, κυρίως εξαιτίας της αρνητικής στάσης της Γερμανίας.
"Ο Σαρκοζί χτύπησε τη γροθιά του στο τραπέζι και απείλησε να φύγει από το ευρώ, γεγονός που άσκησε πίεση στην Αγγελα Μέρκελ", σύμφωνα με άλλο στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ισπανίας.
"Η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία συγκρότησαν κοινό μέτωπο απέναντι στη Γερμανία και ο Σαρκοζί έφθασε μέχρι να απειλήσει τη Μέρκελ για διάσπαση του παραδοσιακού γαλλο-γερμανικού άξονα ", σύμφωνα με άλλο παρευρεθέντα στην κομματική συνάντηση.
Σύμφωνα με την El Pais, ο ισπανός πρωθυπουργός χρησιμοποιεί εδώ και μερικές ημέρες δραματική ρητορική προς τα μέλη του κόμματός του για να πεισθούν για τη σοβαρότητα της κρίσης που αντιμετωπίζει τις τελευταίες εβδομάδες η ευρωζώνη.
Από "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου