Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

Κάμερον, ο ανθέλληνας...Άμα "γυαλίζει το μάτι" του άλλου...όλο "γυαλάδες λέει". (δείτε και μόνοι σας.)


Η ΕΛΛΑΔΑ θα πρέπει να αποκαλείται «Πρώην Οθωμανική Κτήση της Ελλάδας», ενώ ο πληθυσμός της ΠΓΔΜ είναι «στη συντριπτική πλειονότητά του μακεδονικός, με ξεχωριστή γλώσσα, πολιτισμό και ιστορία», σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Κάμερον, τον αρχηγό των Συντηρητικών που διεκδικεί την πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Το 2003, ο Ντέιβιντ Κάμερον πήγε στα Σκόπια κυρίως για να παρακολουθήσει το ματς Αγγλίας ΠΓΔΜ, όπως παραδέχεται- και... έγινε ειδήμων στις σχέσεις των βαλκανικών χωρών, αλλά και στο πρόβλημα της χώρας μας με τη γείτονά της που διεκδικεί το όνομα «Μακεδονία». Τόσο καλά έμαθε την Ιστορία ο Κάμερον ώστε θεώρησε καλό, μόλις επέστρεψε στη χώρα του, να...

συγγράψει εμβριθές άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 2003 στην εφημερίδα «Guardian» υπό τον τίτλο «Τhe Μacedonian Job» (Η Αποστολή της Μακεδονίας). Στο άρθρο του αυτό, ο ηγέτης των Συντηρητικών αναφέρεται υποτιμητικά στη χώρα μας και ζητεί την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την εγγύηση των συνόρων της.

«Απ΄ όσα μπορώ να δω», γράφει, «η χώρα- και είμαι αποφασισμένος να την αποκαλώ Μακεδονία- έχει απολύτως το δικαίωμα να υπάρχει. Ο πληθυσμός είναι στη συντριπτική πλειονότητά του μακεδονικός, με ξεχωριστή γλώσσα, πολιτισμό και ιστορία. Είναι φτωχότερος απ΄ ό,τι μερικές από τις άλλες παλιές γιουγκοσλαβικές δημοκρατίες, όμως σημαντικά πλουσιότερος από την Αλβανία. Οι άνθρωποι είναι πολιτισμένοι, φιλικοί και πολύ μορφωμένοι. Ακόμη και ο ξεναγός μου είχε μάστερ στη διοίκηση επιχειρήσεων».

Δανείστηκα από το Νέα online

1 σχόλιο:

 1. Αφού εν έτει 2010 ο Κάμερον θεωρεί ότι η πρώτη βαλκανική χώρα που απελευθερώθηκε από τον Τουρκικό ζυγό είναι (189 χρόνια μετά) ακόμα πρώην οθωμανική κτήση καλά θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση να μην τους στείλει τη φλόγα των ολυμπιακών αγώνων.
  Έτσι και αλλιώς οι εγγλέζοι μας πολεμούν με νύχια και με δόντια.
  Να κάθεται το 2012 ο Κάμερον να καμαρώνει κάνοντας τους δικούς μας Ολυμπιακούς αγώνες και να μας τη λέει και από πάνω;
  Ας μας δώσει πρώτα πίσω και τα Ελγίνεια και τότε το ξανασυζητάμε.
  Οι Ολυμπιακοί του 2012 ας στιγματιστούν στην ιστορία σαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί που δεν δόθηκε η έγκριση της κοιτίδας του ολυμπισμού.
  Τόλμησε κότα Γιωργάκη, εάν θέλεις να μείνεις στην ιστορία!

  ΑπάντησηΔιαγραφή