Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Το περίεργο ραντεβού στον Λευκό Οίκο

Κάτι πάρα πολύ περίεργο συμβαίνει με την πρόσκληση του Παπανδρέου
στον Λευκό Οίκο.
Ο Ομπάμα τον κάλεσε σχεδόν αιφνιδιαστικά, καθώς τέτοια ραντεβού προαναγγέλλονται δύο και τρεις μήνες νωρίτερα και θα τον δει στις 9 Μαρτίου, μία εβδομάδα δηλαδή πριν από την έκθεση της Ε.Ε. και τη συγκεκριμενοποίηση των απαιτήσεων των Ευρωπαίων από την Ελλάδα και λίγες ημέρες μετά τον δανεισμό της χώρας που έτσι όπως πάει θα εξελιχθεί στο πιο ακριβό δάνειο που έχουμε πάρει μεταπολεμικά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ομπάμα θα του … επιβάλει το ΔΝΤ.
Αν δεν τον πάει μέσω ΔΝΤ , τότε θα του στείλει αμερικανικές τράπεζες να τον βοηθήσουν , όπως είχε συμβεί και τον Ιούλιο του 2001 όταν μετά την επιστροφή των Σημίτη και Παπαντωνίου από τις ΗΠΑ, το Δημόσιο σύναψε κρυφά δάνεια με τη Goldman Sachs.
Οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες και ιστορικές.
Τα ανταλλάγματα είναι άγνωστα καθώς αφορούν τον περιορισμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποδυναμωμένα.
Αυτό που συζητούν όλοι στην πολιτικοδημοσιογραφική πιάτσα από χθες το μεσημέρι που ανακοινώθηκε από τον Πεταλωτή η συνάντηση, είναι ο …χρονικός ορίζοντας για τον διακανονισμό των ανταλλαγμάτων.
Οι Κύπριοι βρίσκονται επί ποδός όπως και ο Μπαρόζο με τον οποίο συναντήθηκε προχθές ο Σαμαράς.
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου