Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

"Πόλεμο" στην Αθήνα είδε το CNN..


Έκπληξη προκαλεί ο τρόπος που αναμετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, τη χθεσινή ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα.
Σε συνεχή ροή ειδήσεων, σαν να επρόκειτο για πόλεμο, μετέδιδαν περιστατικά τα οποία ουδέποτε συνέβησαν! Τη πρωτιά στη παραμορφωμένη εικόνα των συγκεντρώσεων τη κέρδισε... ως συνήθως, το αμερικανικό CNN.
Το κανάλι, ανήγαγε τα μικρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας σε πρώτη είδηση. Τα μικρής έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι φαίνεται πως αποτελούν για το CNN πρώτη είδηση παγκοσμίως. Το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο έχει την είδηση της απεργίας και των επεισοδίων πρώτο θέμα με ανταποκρίσεις, αναφέροντας ότι προκλήθηκαν φωτιές σε διάφορες γωνιές της Αθήνας και έξω από τη Βουλή και πως η αστυνομία απάντησε με χρήση δακρυγόνων και έκανε πολλές συλλήψεις. Μάλιστα, το ρεπορτάζ των αμερικανών δημοσιογράφων αναφέρει πως περισσότερα από 2.500.000 εργαζόμενοι δεν πήγαν σήμερα στις εργασίες τους και περίπου 35.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας.
Το πρακτορείο Reuters, αναμετέδωσε τις πορείες με ρεαλιστικότερο τρόπο, αναφέροντας ότι οι διαδηλωτές ήσαν μόνο 20.000, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σε πανό που έγραφε «Καμιά θυσία, οι πλούσιοι πρέπει να πληρώσουν για την κρίση».Το Reuters εκτός από τους λόγους των κινητοποιήσεων και τα προβλήματα που αυτές δημιούργησαν στις συγκοινωνίες και τις δημόσιες υπηρεσίες, αναφέρει ότι «η Ελλάδα θεωρείται ο αδύναμος κρίκος στην ευρωζώνη και έχει δεχτεί σκληρή κριτική από τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) για το υπέρογκο εθνικό της χρέος και τα αμφισβητούμενα στατιστικά στοιχεία που κατέθετε τα προηγούμενα χρόνια, αναφορικά με την οικονομική της κατάσταση».


Διαβάστε περισσότερα: http://greece-salonika.blogspot.com/2010/02/cnn.html#ixzz0ga4ybmO6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου