Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Γιατί η κεφαλή της εκκλησίας συμμετέχει στην καταστροφή της Ελλάδος;



Το «παιχνίδι» στην Εκκλησία τώρα «χοντραίνει»
Όλως τυχαίως την ημέρα που το ΠΑΣΟΚ έφερε στη βουλή το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια στους (λαθρο)μετανάστες, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος οργάνωσε επικοινωνιακό σόου στα συσσίτια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έχοντας στο πλευρό του τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, να δηλώνει… συγκλονισμένος.
Το μήνυμα κατά της… ξενοφοβίας που θέλησαν να περάσουν φωτογραφιζόμενοι και… συγκλονιζόμενοι ανάμεσα σε λαθρομετανάστες Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος βρήκε, όμως, σθεναρή αντίσταση από την ίδια την Ιερά Σύνοδο που με ανακοίνωσή της ζητεί από την Πολιτεία να προσεγγίσει το θέμα της ιθαγένειας των μεταναστών στη βάση «της ευαισθησίας και της ιδιαιτερότητας ορισμένων περιοχών» της χώρας, συνεκτιμώντας μάλιστα και «τις ενδεχόμενες κοινωνικές επιπτώσεις στο σύνολο του πληθυσμού».
Η Ιερά Σύνοδος υποστηρίζει πως οι κατά τόπους μητροπολίτες «γνωρίζουν τις επί μέρους εθνικές και κοινωνικές ευαισθησίες», γι' αυτό -συνεχίζει- «οι απόψεις τους πρέπει να συνυπολογίζονται για την αντιμετώπιση τέτοιων κρίσιμων θεμάτων».
Είναι φανερό ότι οι κ.κ. Βαρθολομαίος και Ιερώνυμος αποφάσισαν να στείλουν σαφή μηνύματα, με την παρουσία τους στην Ομόνοια, την στιγμή που οι μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ, Καλαβρύτων Αμβρόσιος και Θεσσαλονίκης Ανθιμος τάχθηκαν ανοιχτά κατά της παροχής ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες και στη συμμετοχή στις εθνικές εκλογές. Και είναι επίσης φανερό ότι οι "σκληροί" Μητροπολίτες δεν... παίζουν.
Θυμηθείτε μας: Το «παιχνίδι» στην Εκκλησία τώρα «χοντραίνει»…
Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου