Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Τζαμί στην Αττική ζητάει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ψαριανός...!


Το ανθελληνικό παραλήρημα της αριστεράς συνεχίζεται...! Καμία ερώτηση για βεβήλωση εκκλησιών θα κάνετε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ;
Την ανέγερση τζαμιού και την ίδρυση μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Αττική, ζητάει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός, με ερώτησή του προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
«… στην Αθήνα υπάρχουν μόνο άτυποι χώροι προσευχής, περίπου 100, Αράβων, Πακιστανών, έκ του Μπανγκλαντές και Κούρδων, που αποτελούν την πλειοψηφία των μουσουλμάνων μεταναστών. Οι μουσουλμάνοι άλλων χωρών κάνουν την προσευχή τους στους χώρους της αραβικής κοινότητας.
Οι χώροι είναι υπόγεια, γκαράζ, μαγαζιά, άλλοτε πιο φροντισμένοι άλλοτε σε άθλια κατάσταση, ανάλογα με την οικονομική δύναμη της κάθε ομάδας. Επίσης, στην Αθήνα δεν υπάρχει μουσουλμανικό νεκροταφείο, ούτε καν τομέας σε νεκροταφείο για ταφή των μουσουλμάνων. Κάποιοι νεκροί μεταφέρονται στις χώρες προέλευσής τους, αν αυτό είναι δυνατό, καθώς είναι πολυδάπανο. Άλλοι δεν έχουν πατρίδα να ταφούν, όπως είναι οι Παλαιστίνιοι.
… Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τη δημιουργία μουσουλμανικού νεκροταφείου. Η Εκκλησία είχε διαθέσει για το σκοπό αυτό, το 2005, ένα χώρο 30 στρεμμάτων στην περιοχή του Σχιστού. Όμως, σύμφωνα με έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών, «μετά από επιφυλάξεις που διατύπωσε ο Οργανισμός Αθήνας ως προς την καταλληλότητα της εν λόγω έκτασης για τη συγκεκριμένη χρήση, από άποψη χωροταξική και εδαφολογική, το ζήτημα επανεξετάζεται…». Κατόπιν τούτου, η Εκκλησία, τον Ιούνη του 2009, με επιστολή της στον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Σουφλιά, διαπιστώνει την κοινωνική αναγκαιότητα και προχωρά στο επόμενο βήμα. Παραχωρεί έναν άλλο χώρο στην περιοχή, έχοντας ήδη εκπονήσει και καταθέσει το τοπογραφικό διάγραμμα, και ζητά την άμεση ανταπόκριση των υπουργείων. Μέχρι σήμερα η Πολιτεία δεν έχει ανταποκριθεί», συνεχίζει ο βουλευτής.
Ο κ. Ψαριανός ερωτά τους υπουργούς να τον πληροφορήσουν, μεταξύ άλλων, σε πιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για την ανέγερση τεμένους, τι έχουν απογίνει 15 εκατ. ευρώ που εκταμιεύτηκαν για την κατασκευή του, ποιο Υπουργείο συντονίζει τη δημιουργία του μουσουλμανικού νεκροταφείου και πότε προβλέπεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής του.
Από Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου