Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Καληνύχτα ΔΝΤ. Και εις άλλα με υγεία.


Όπως πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ και από τα blogs, το ΔΝΤ, αφού διαπίστωσε ότι οι συνταγές του οδηγούν σε ύφεση, σε πληθωρισμό και σε κίνδυνο να μην πάρει ούτε το ίδιο ούτε τα κράτη της ΕΕ (που το χρησιμοποίησαν σαν μπαμπούλα) τα χρήματά τους από την Ελλάδα, πανικοβλήθηκε και κάνει τώρα άλλη «βαθυστόχαστη» πρόταση: «Βάλτε όλους τους φοροφυγάδες φυλακή» λέει προς τους κυβερνητικούς εντολοδόχους..

Τώρα «ψώνισε από σβέρκο».

Πίστεψαν εκεί στο ΔΝΤ ότι, φοβίζοντας με φυλακή θα σπεύσουν οι «φοβισμένοι» Έλληνες να καταβάλουν χρήματα στο κράτος.

Πόσο μακριά νυχτωμένοι είναι!!

Νομίζαμε κι εμείς, όταν μας μίλαγαν για την υπογραφή του μνημονίου, ότι το ΔΝΤ έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία και τουλάχιστον μπορεί να υποφέρουμε λίγο, αλλά τελικά θα σωθούμε. Τόσα χρόνια απογοητευμένοι από τους Έλληνες πολιτικούς, υποθέσαμε ότι θα ήταν καλύτερα να είχαμε ξένους διαχειριστές. Όμως, όπως αποδεικνύεται, οι άνθρωποι είναι παντελώς…. άσχετοι και επικίνδυνοι. Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν ενδιαφέρονται παντελώς για την ελληνική οικονομία, παρά μόνο για το πώς θα εξοφληθούν οι ντόπιες και ξένες τράπεζες που κατέχουν ελληνικά τοξικά ομόλογα.

Να δείτε που στο τέλος θα χάσει και το ΔΝΤ τα χρήματά του και θα εξευτελιστεί.

Οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ έχουν στο μυαλό τους ένα μοντέλο χώρας που διαθέτει μια αξιοπρεπή παραγωγική υποδομή, ένα κράτος με μια αξιοπρεπή δημόσια διοίκηση, μια Δικαιοσύνη που υποτίθεται ότι δουλεύει, ένα λαό που έχει μια μέση φορολογική συνείδηση και μια άρχουσα τάξη που έχει εθνική συνείδηση και η οποία υποτίθεται ότι θα ενδιαφερθεί πρώτιστα για την σωτηρία της εθνικής οικονομίας.

Έ! λοιπόν οι τεχνοκράτες αυτοί, είναι παντελώς ανίκανοι και επικίνδυνοι για την περίπτωση της χώρας μας. Δεν γνώριζαν σε βάθος τον τρόπο λειτουργίας της χώρας μας και ούτε μπήκαν κάν στον κόπο να κάνουν μια στοιχειώδη μελέτη.

Αν έμπαιναν στον κόπο να μελετήσουν σε βάθος την περίπτωση της Ελλάδας θα διαπίστωναν ότι:

1) δεν υπάρχει καμία σοβαρή παραγωγική υποδομή που θα μπορούσε να αποτελέσει την ατμομηχανή για ένα ξεκίνημα ανάπτυξης,

2) η δημόσια διοίκηση είναι ένα γραφειοκρατικό και ράθυμο τέρας,

3) Δικαιοσύνη απλά δεν υπάρχει,

4) καμία φορολογική συνείδηση δεν καλλιέργησε στο λαό με το κακό παράδειγμά του το ίδιο το πολιτικό σύστημα και

5) η άρχουσα τάξη είναι ένα κρατικοδίαιτο κηφηναριό το οποίο αντί να ενδιαφέρεται για την εθνική οικονομία, απλά κατασπαράσσει ότι δημόσιο κονδύλι κυκλοφορεί στη χώρα.

Τώρα παραγγέλλουν στην κυβέρνηση να βάλει στη φυλακή όλους τους Έλληνες φοροφυγάδες. Ποιους άραγε; Τους κρατικοδίαιτους κηφήνες που κυβερνούν τον τόπο ή τους απλούς Έλληνες που έχουν στεγνώσει οικονομικά;

Καληνύχτα ΔΝΤ και εις άλλα με υγεία.

Πηγή: Olympia

Σύνδεσμος στην Πηγή...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου