Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Η ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην Κοπεγχάγη και η γέννηση της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης



Το Infowars.com του Alex Jones, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην Κοπεγχάγη, τονίζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, εκτός από Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αποτελεί μέλος της Λέσχης Bilderberg, έχοντας παρευρεθεί στις Συναντήσεις της Λέσχης συνολικά 5 φορές.



Το άρθρο με τίτλο «Greek PM, Bilderberger at Copenhagen: “We are Observing the Birth of Global Governance”» είναι του Jurriaan Maessen.



Στο άρθρο τονίζεται η φράση που ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου, στον λόγο του στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στην Κοπεγχάγη, “at this time, we are observing the birth of global governance, δηλαδή «Αυτή την στιγμή παρατηρούμε την γέννηση της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης».



«Το ενδιαφέρον είναι», συνεχίζει ο Maessen, «ότι ο Παπανδρέου δημοσίευσε τον λόγο του στην ιστοσελίδα του, αλλά η συγκεκριμένη φράση είναι λίγο διαφοροποιημένη, ως εξής: “This is global governance in the making. But we must agree, and agree to a binding commitment”. Δηλαδή αντί για ‘γέννηση’ της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης εδώ γίνεται λόγος για ‘κατασκευή’ ή ‘δημιουργία’ της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, η οποία προφανώς δεν είναι ακόμα έτοιμη, ενώ η λέξη «γέννηση» εννοεί ότι η Παγκόσμια Διακυβέρνηση είναι ήδη παρούσα και ζωντανή!.



Η λέξη «γέννηση» και όχι «δημιουργία» αναφέρεται σε άρθρο της ιστοσελίδας του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων –Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Α.Ε.(ΑΠΕ/ΜΠΕα.ε.)- ( http://www.ana-mpa.gr/ ) το οποίο χρησιμοποιεί ως πηγή το άρθρο του Infowars.com. Εκεί υπάρχει η φράση: «At this time, we are observing the birth of global governance...».



Όμως όπως φαίνεται και από την ομιλία του, ο Γ. Παπανδρέου έμεινε στο κείμενο χρησιμοποιώντας την φράση «This is global governance in the making».



Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην Διάσκεψη της Κοπεγχάγης (η φράση είναι στο 0:22 του βίντεο)













Την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στην Κοπεγχάγη μεταφέρει και ο Αθανάσιος Έλλις για λογαριασμό της «Καθημερινής» με τον εξής χαρακτηριστικό τίτλο: «Γεννιέται παγκόσμια διακυβέρνηση».

«Η ανθρωπότητα ποτέ δεν είχε αντιμετωπίσει σοβαρότερη ή δυσκολότερη πρόκληση» τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή στην Κοπεγχάγη.

«Δεν είναι μικρό πράγμα να συμφωνήσουμε σε παγκόσμιο επίπεδο. Τη στιγμή αυτή παρατηρούμε την παγκόσμια διακυβέρνηση εν τη γενέσει της. Θα πρέπει, ωστόσο, να συμφωνήσουμε σε μία υποχρέωση για την πραγμάτωση της οποίας θα είμαστε δεσμευμένοι», πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, σημειώνοντας ότι «είναι απαραίτητο να υπάρχει μια λύση, η οποία στην πράξη θα μπορεί να εφαρμοστεί».



Επιστρέφοντας στο άρθρο του Infowars τονίζεται ότι: «Ο Παπανδρέου έχει παρακολουθήσει τις Συνεδριάσεις της Λέσχης Bilderberg το 1995, το 1998, το 2000, το 2004 και το 2005. Έτσι δεν προξενεί καμία εντύπωση ότι ο Παπανδρέου καλεί την Παγκόσμια Διακυβέρνηση να “σταματήσει την κλιματική αλλαγή”- που είναι τόσο παράλογο όσο να καλείς τον πλανήτη να σταματήσει να γυρνάει. Είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι νωρίτερα αυτή τη χρονιά ο Παπανδρέου ήταν ο συγγραφέας ενός άρθρου για το (ηλεκτρονικό περιοδικό) ‘The Nation’ με τον τίτλο ‘The Challenge of Global Governance”, «Η Πρόκληση για Παγκόσμια Διακυβέρνηση», όπου υποστηρίζει, μετξαύ άλλων, ανοιχτά: “(…) we are calling for greater financial transparency, more robust regulation, the closing of tax havens, and the creation of a World Finance Organization to enforce global standards.”



Μεταφέρω από την ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ όπου βρίσκεται όλο το άρθρο του Γ. Παπανδρέου στα ελληνικά: «Αν και το γεγονός ότι ο σοσιαλισμός είναι πάλι στη μόδα αποτελεί για μένα μια ευχάριστη έκπληξη, έχω επίσης επίγνωση ότι πρέπει να επαναπροσδιοριστεί». Και «….ζητούμε μεγαλύτερη οικονομική διαφάνεια, ισχυρότερες ρυθμιστικές διατάξεις, κλείσιμο των φορολογικών παραδείσων και τη δημιουργία ενός Διεθνούς Οικονομικού Οργανισμού, ο οποίος θα επιβάλει παγκόσμια πρότυπα.». Το άρθρο του Infowars παραλείπει να αναφέρει όμως και την παρακάτω φράση : «Η πρόκληση της παγκόσμιας διακυβέρνησης είναι τεράστια, αλλά ο κίνδυνος της απραξίας για την αποκατάσταση της νομιμότητας των θεσμών μας είναι μεγαλύτερος».



Τέλος ως δείγμα της "αφιέρωσής" του στην ιδέα της δημιουργίας (ή γέννησης) της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, το άρθρο κάνει αναφορά και σε ομιλία (στα αγγλικά) του Γ. Παπανδρέου ως Υπουργού Εξωτερικών, στο St. Antony's College, University of Oxford, στις 6 Μαΐου 2003, που είχε ως θέμα: «Το Μέλλον της Ευρώπης μετά το Ιράκ»:



«Η δημιουργία μιας νέας Ευρώπης, σημαίνει τη δημιουργία μιας νέας έννοιας της ταυτότητας για την ίδια την Ευρώπη, για όλες τις χώρες της Ευρώπης και σε κάποιο βαθμό για όλο τον κόσμο. Η Ευρώπη έχει μια μοναδική διάσταση εδώ. Αυτό που συμβαίνει σε αυτόν τον παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Βλέπουμε τις δυσκολίες της ενσωμάτωσης στο παγκόσμιο σύστημα, σε ένα παγκόσμιο χωριό. Βλέπουμε μια δυσκολία στη δημιουργία της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης» («We are seeing a difficulty in creating global governance»).



Και το άρθρο καταλήγει «Το σχέδιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, όπως και των «ζαχαρένιων μπαμπάδων» τους (‘sugar-daddies’ = λέξη αργκώ που σημαίνει τους πλούσιους που δίνουν λεφτά σε μικρά κορίτσι για να πάνε μαζί τους. Εμείς ίσως το αποδίδαμε με το κλασσικό "νταβατζήδες"...), των Bilderbergers, είναι να αρθούν τυχόν δυσκολίες που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν, καθώς εργάζονται για την εγκαθίδρυση της Παγκόσμιας Κυβέρνησής τους».





























ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου