Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Οι Συνομώτες κατά τις Ελλάδος βρίσκονται στην Bαλκάνια…..Τα Αμερικανοεβραικά λόμπι συσκέπτονται με τους συμμάχους τους.


ΠΓΔΜ: Τουρκικές και σλαβομακεδονικές οργανώσεις, έστειλαν αμερικανούς λομπίστες στα Σκόπια και στην Τουρκία - Αστοιχείωτοι ιστορικά αμερικανοί, ανακατεύονται με πράγματα που δεν γνωρίζουν...
Σύμβουλοι 18 Aμερικανών βουλευτών, μαζί με 15 Τούρκους καθηγητές και επιχειρηματίες, πραγματοποιούν, από χθες, τριήμερη επίσκεψη στην ΠΓΔΜ, στη διάρκεια της οποίας θα έχουν συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ.
Την επίσκεψη διοργανώνει η σλαβομακεδονική ομογενειακή οργάνωση «Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά» («United Macedonian Diaspora»), με έδρα την Ουάσιγκτον, σε συνεργασία με τον «Τουρκικό Συνασπισμό της Αμερικής» («Turkish Coalition of America»), ο οποίος, όπως αναφέρθηκε, χρηματοδοτεί την επίσκεψη αυτή.
Οι δύο αυτές οργανώσεις, πριν από δύο χρόνια, υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας, στις ΗΠΑ.
Τα μέλη της αμερικανικής αντιπροσωπείας συναντήθηκαν, σήμερα, στα Σκόπια, με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι, ενώ θα έχουν συναντήσεις και με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοβ, τον υπουργό Άμυνας, Ζόραν Κονιάνοβσκι, καθώς και με βουλευτές και εκπροσώπους ΜΚΟ της ΠΓΔΜ, ενώ θα επισκεφθούν τα Σκόπια, τα Μπίτολα (Μοναστήρι) και την Οχρίδα.

Σε ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ αναφέρεται- μεταξύ άλλων - ότι ο κ. Μιλόσοσκι, στη διάρκεια της συνάντησης με την αμερικανική αντιπροσωπεία, ευχαρίστησε τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου και του Κογκρέσου, για την αμέριστη και συνεχή υποστήριξη στην ΠΓΔΜ αναφορικά με την επιδίωξή της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι, η υποστήριξη αυτή θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί με την υλοποίηση του στόχου της ΠΓΔΜ, που είναι η πρόσκληση για ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα διεξαχθεί, το Νοέμβριο, στη Λισαβόνα.

Ο πρόεδρος της «Ενωμένης Μακεδονικής Διασποράς» Μέτο Κόλοφσκι, σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα, στα Σκόπια, ανέφερε ότι η οργάνωση αυτή δεν συμμετέχει στην καμπάνια μερικών άλλων σλαβομακεδονικών ομογενειακών οργανώσεων για διακοπή των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, σχετικά με την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας. Πρόσθεσε, όμως, ότι η «Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά» είναι υπέρ της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, διαφυλάττοντας, όμως, το συνταγματικό όνομα και την ταυτότητα, ενώ τάσσεται και υπέρ της εκκίνησης διαδικασίας στον ΟΗΕ για την αναθεώρηση του Ψηφίσματος 817, στο τμήμα που αφορά το όνομα, προκειμένου να απαλειφθεί η προσωρινή ονομασία FYROM.

Ο ίδιος τόνισε ότι η επίσκεψη αυτή της αμερικανικής αντιπροσωπείας στην ΠΓΔΜ, στοχεύει στο να γνωρίσουν καλύτερα την ΠΓΔΜ οι ανώτατοι Αμερικανοί εκπρόσωποι, καθώς και να εξεταστούν οι δυνατότητες προσφοράς βοήθειας στη χώρα σχετικά με την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Ο πρόεδρος του «Τουρκικού Συνασπισμού της Αμερικής» Λίνκολν Μακ Κέρντι, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ανέφερε ότι στις ΗΠΑ δεν γνωρίζουν επαρκώς την ΠΓΔΜ και την Τουρκία.

Οι Οργανώσεις των αποδήμων της ΠΓΔΜ και της Τουρκίας, κατά την άποψή του, δεν είναι επαρκώς οργανωμένες σε σύγκριση με εκείνες των Αμερικανών ελληνικής και αρμενικής καταγωγής.

Αυτός είναι και ο λόγος, είπε ο κ. Μακ Κέρντι, που οι Αμερικανοί διάκεινται θετικότερα έναντι της ελληνικής και της αρμενικής απόδοσης της Ιστορίας, ενώ αναφέρθηκε και στο υιοθετηθέν Ψήφισμα, εκ μέρους του Αμερικανικού Κογκρέσου, σχετικά με τη γενοκτονία των Αρμενίων από την πλευρά της Τουρκίας.

«Θέλουμε να διαμηνύσουμε στο Κογκρέσο ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει ισορροπημένος διάλογος και όχι αυτόματη τοποθέτηση υπέρ της θέσης μιας ομάδας, δηλαδή να ακουστούν όλες οι ομάδες και να μην ερμηνεύουν την Ιστορία κατά την άποψη μόνον μιας ομάδας», πρόσθεσε ο κ. Μακ Κέρντι.

Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, ο ίδιος είπε ότι δεν είναι αρκετά σοφός για να δώσει συμβουλές. Θεωρεί, ωστόσο, ότι είναι αναγκαίο να γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα την αλήθεια της ΠΓΔΜ σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, στο οποίο μπορούν να βοηθήσουν και βοηθούν οι οργανώσεις αποδήμων της ΠΓΔΜ. Κατ' αυτόν τον τρόπο, πρόσθεσε, θα δημιουργηθεί κλίμα για την επίλυση του προβλήματος.

Οι σύμβουλοι των Αμερικανών βουλευτών και οι Τούρκοι καθηγητές και επιχειρηματίες, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης τους στην ΠΓΔΜ, αύριο, θα επισκεφθούν την Τουρκία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου