Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Ιθάκη: Ανακάλυψαν το παλάτι του Οδυσσέα;




Μπροστά σε μία σημαντική ανακάλυψη υποστηρίζουν πως βρίσκονται αρχαιολόγοι στην Ιθάκη, από τη στιγμή που κάποια ευρήματα τους κάνουν να πιστεύουν πως ανακάλυψαν τα ίχνη του παλατιού του Οδυσσέα.
Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ Αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνεχίζουν εδώ και περίπου 16 χρόνια τις ανασκαφές στην περιοχή της Εξωγής, στη βόρεια Ιθάκη.
Σε δηλώσεις του ο καθηγητής Αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Θανάσης Παπαδόπουλος, είπε πως οι ανασκαφές έφεραν στο φως ένα τριμερές κτίριο με διαστάσεις ανακτόρου, παρόμοιες με εκείνα που έχουν ανακαλυφθεί στις Μυκήνες, την Πύλο και την Τίρυνθα.
Επιπλέον, όπως υποστηρίζει ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ακόμα εύρημα που τους κάνει να πιστεύουν ότι έχουν ανακαλύψει το παλάτι του Οδυσσέα είναι και μία κρήνη, η οποία χρονολογείται το 13ο αιώνα π.Χ, περίοδο δηλαδή κατά την οποία έζησε ο Οδυσσέας.

Όπως o καθηγητής υποστηρίζει, τα μέχρι τώρα ευρήματα που έχουν στη διάθεσή τους αποδεικνύουν ότι πρόκειται για το ανάκτορο. 

Τα εν λόγω ευρήματα ταιριάζουν με τις περιγραφές του Ομήρου στην Οδύσσεια, καθώς και στη χρονολογική περίοδο κατά την οποία, σύμφωνα με τον Όμηρο, έζησε ο Οδυσσέας.

Πηγή

http://www.stifora.gr/article.php?id=30477

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου