Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΙΩΝ

ΣΤΙΣ 19 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΒΟΗΔΡΟΜΙΩΝΟΣ (Σεπτέμβριος)

ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΙΩΝΗ αρχαία Ελληνική Ιστορία είναι γραμμένη με το αίμα των μαχών. Ο αρχαίος προγονός μας έβλεπε την ειρήνη ως ένα σύντομο συνήθως διάλλειμα μεταξύ δύο πόλεων, μια που για το μεγαλύτερο αγαθό για τον Έλληνα ήταν η Ελευθερία.

Παρόλο αυτά οι Έλληνες ως λαός λογικός δεν υπήρξαν πολεμοχαρείς. Πολεμούσαν σχεδόν πάντα για αμυντικούς σκοπούς καθώς σαν λαός με υψηλό πολιτισμό ήταν πάντα στόχος βαρβαρικών και συναφών λαών.

Μια από τις μεγαλύτερες στην ιστορία της ανθρωπότητας είναι η μάχη των Πλαταιών. Όμως η μάχη αυτή δεν ήταν παρά ένα δυνατό χτύπημα στην ματαιοδοξία των ανθρώπων. Διότι αγνόησαν τους άνδρες αυτούς που είχαν απαράμιλλο πάθος για την μάχη . Είχαν την ικανότητα του πολεμιστή και την ορμή του Ήρωα που συνδυάζει Δύναμη και Ήθος.

Εάν συλλάβουμε την διάσταση της μάχης των Πλαταιών από τότε μέχρι σήμερα, θα καταλάβουμε εμείς και οι φίλοι μας Ευρωπαίοι ότι: αυτοί οι μεγάλοι Ήρωες μιας μικρής χώρας είναι η αιτία που δεν υποταχτήκαμε στον Περσικό ζυγό με ότι αυτό συνεπάγεται.

Χρέος όλων μας είναι να είμαστε Εκεί, στις Πλαταιές. Με ένα στεφάνι, ένα λουλούδι, μία Σπονδή, με την παρουσία μας στις 19 του μηνός Βοηδρομίωνος (Σεπτέμβριος) ημέρα Κυριακή για να υποδείξουμε ότι εμείς δεν ξεχνάμε ποτέ τους Ήρωες.


Η διακίνηση προς τις Πλαταιές θα γίνει με πούλμαν από το Σύνταγμα ώρα: 15:00
Υπεύθυνη κρατήσεων και πληροφορίες, Χρύσα στα τηλέφωνα : 210 3221494 / 6975921410

Δείτε παλαιότερη εκδήλωση: Ελευθέρια 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου