Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Πάμε ΔΕΘ, απελευθερώνοντας τους δρόμους!


Πάμε ΔΕΘ* σηκώστε τις μπάρες!

Δυναμικό και ανεξάρτητο παρόν στη ΔΕΘ οργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων κατά των Διοδίων, πολλές οργανώσεις και συλλογικότητες, μεταξύ αυτών και η ΒΙΟΖΩ. Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου οργανώνεται μεγάλη πορεία αυτοκινήτων, που θα ξεκινήσει από τα διόδια Αφιδνών και θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη. Σε όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς θα ανοιχτούν οι μπάρες και θα διέρχονται τα αυτοκίνητα χωρίς καμία καταβολή διοδίων, απελευθερώνοντας τους δρόμους!

Ελεύθεροι δρόμοι για όλους χωρίς διόδια

Αυτοκινητοπορεία από τα διόδια Αφιδνών στην Θεσσαλονίκη στις 11/9!

Ανοίγουμε τις μπάρες σε όλους τους σταθμούς διοδίων, απελευθερώνοντας τους δρόμους!

Συμμετέχουμε στις πορείες στην ΔΕΘ

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική αφίσα: «Αγωνιζόμαστε σε Μνημόνιο - Τρόικα - Ανεργία. Δεν πληρώνουμε διόδια. Δεν πληρώνουμε την κρίση τους». Δείτε επίσης αναλυτικά τους λόγους πατώντας εδώ

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας διοργάνωσε ανοικτή σύσκεψη στις 24/8 στις 8 μ.μ. στο Δημαρχείο Βόλου. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα των διοδίων και σχεδιασμός για την πανελλαδική κινητοποίηση στις 11 Σεπτεμβρίου που θα ξεκινήσει με τη μορφή αυτοκινητοπομπής από Αθήνα έως Θεσσαλονίκη, με διαρκείς παρεμβάσεις σε όλα τα διόδια του οδικού άξονα και συμμετοχή στην ανεξάρτητη πορεία στη ΔΕΘ.

Την Πέμπτη 26/8 στις 8.30 μ.μ. πραγματοποιείται στα Τρίκαλα η πανθεσσαλική σύσκεψη με συμμετοχή όλων των επιτροπών, κινήσεων που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλία στο κίνημα κατά των διοδίων.

Συνέντευξη Τύπου και ανοικτή συγκέντρωση προγραμματίζεται και για την Τρίτη 31 Αυγούστου στις 7μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της Εύβοιας (οδός Μ. Φριζή 10, Χαλκίδα). Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων κατά των Διοδίων, τα Εργατικά Κέντρα Εύβοιας, Λιβαδειάς, Θήβας, Καρπενησίου, Β. Εύβοιας και Βόλου.

* Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης


Για το Πρόγραμμα Πανελλαδικής Κινητοποίησης και το ωράριο ανοιχτών διοδίων πατήστε εδώ


1 σχόλιο:

  1. Κυβέρνηση & ΜΑΤ vs Δ.Ε.Θ.

    Το κορυφαίο οικονομικό, κοινωνικό και αναπτυξιακό γεγονός στη Θεσσαλονίκη, υποθάλπεται απλά από μια ομιλία του πρωθυπουργού.
    Η μεγαλύτερη και σημαντικότερη Έκθεση που διοργανώνεται στην Ελλάδα και που λόγω του εμπορικού της χαρακτήρα, υπολογίζεται ότι θα έπρεπε να προσελκύσει 250.000 επισκέπτες, επιχειρηματίες, οικογενειάρχες, τουρίστες και νέους. Να αποτελεί σταθμό ανάπτυξης, έμπνευσης και δημιουργίας, παρέχοντας παράλληλα πλήθος πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, μετατρέποντας έτσι την Δ.Ε.Θ. στη μεγαλύτερη γιορτή των Βαλκανίων. Αντιθέτως, ο εκθεσιακός χώρος μετατρέπεται σε «πολιορκημένο κάστρο». Η ομιλία του πρωθυπουργού συνεπάγεται την έντονη παρουσία αστυνομικής δύναμης και πολλών διαδηλώσεων, ενώ ταυτόχρονα και την αναμενόμενη εμφάνιση των αναρχικών και αντιεξουσιαστών.
    Σκοπός της είναι να ενισχύει εμπορικές συναλλαγές, την εξωστρέφεια της επιχειρηματικότητας, να αναδείξει καινοτόμες και πρωτοπόρες ιδέες και κατ’ επέκταση να συμβάλλει ουσιαστικά στην τόνωση της Ελληνικής οικονομίας. Αντιθέτως, η μόνη επιχείρηση που επωφελείται είναι η «πολιτική – πολιτικοί ΑΕ & ΣΙΑ». Ταξίδια αναψυχής και πολυδάπανων κλειστών εκδηλώσεων.

    Αποτέλεσμα: 0
    Το μότο της έκθεσης με την παρούσα κατάσταση του χρόνου θα πρέπει να είναι: ΔΕ Θα πάρω...
    Ας απεμπλακούμε από την σύνδεση της Δ.Ε.Θ. από μια ομιλία με εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Ας γίνουμε Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή