Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Τι τρέχει με την Γαύδο ;

Εδω και μήνες,η Γαυδος ενα ακριτικό νησί στα νότια της Κρήτης,το νοτιότερο σημείο της πατρίδας μας έχει ξεχαστεί απο τους ιθύνοντες της Ελληνικής κυβερνήσεως,ελπίζω απο απλή αδιαφορία και οχι επειδή μπορεί να έχουν αλλους σκοπούς.

Οι κάτοικοι του νησιού έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμο του λιμανιού ,καθώς το νησί εχει αποκλειστεί ακτοπλοικά.

"Είναι μία ύστατη προσπάθεια να ακουστεί η φωνή μας",
δήλωσε χαρακτηριστικά,ο κοινοτάρχης Στρατής Λαμπάκης,καθώς οι απώλειες απο τον αποκλεισμό έχουν φτάσει στο 80%.

Η μόνη σύνδεση γίνεται με μικρά πλοιάρια απο την Παλαιόχωρα που ωστόσο,δεν μπορούν να μεταφέρουν μεγαλο αριθμό επισκεπτων.Και αυτο γιατι σύμφωνα με οδηγια της Ε.Ε
.,παρακαλώ,απο 1η Ιουλίου δεν επιτρέπεται στα πλοία ανοικτού τύπου "Δασκαλογιάννης" και " Σαμαριά" να μεταφέρουν επιβάτες στο νησί!!!!

Η εξέλιξη δρομολογήθηκε καθώς τίθενται σε ισχύ οι νέοι κανόνες ασφαλείας της ΕΕ που δεν επιτρέπουν σε πλοία τέτοιου τύπου ναμεταφέρουν επιβάτες πέραν των παράκτιων δρομολογίων...



Και εδω τίθεται το ερώτημα,για ποιο λόγο η Ευρωπη μας απαγόρεψε την ακτοπλοική συνδεση με την Γαυδο?Και ποιοι ειναι αυτοι οι κανόνες ασφαλείας που αποκόπτουν την σύνδεση ενος νησιού με την κυριως χώρα?


Η Γαύδος ,βρίσκεται γυρω στα 20 ν.μ. νότια της Κρήτης και η κοινοτική οδηγία απαγορεύει πλοία ανοιχτού τύπου,να μεταφέρουν και να ανοίγονται πέρα των 6ν.μ.

Να μην ξεχνάμε οτι η Γαύδος διεκδικείται και απο τη Τουρκία και απο την Λιβύη.
Εμφανίστηκε στο διαδίκτυο χάρτης με τη Γαύδο να ανήκει στα χωρικά ύδατα της Λιβύης.
Συγκεκριμένα, στους χάρτες, που από το 2004 έχει κυκλοφορήσει το λιβυκό υπουργείο Ενέργειας στο Διαδίκτυο, με τις περιοχές, χερσαίες και θαλάσσιες για πιθανά κοιτάσματα πετρελαίου, η ζώνη οικονομικής εκμετάλλευσης της Λιβύης στη θάλασσα εκτείνεται μέχρι τα 200 ν.μ. Ως εκ τούτου, στην περιοχή οικονομικής εκμετάλλευσής της στη Μεσόγειο, περιλαμβάνεται και η νήσος Γαύδος!

Πηγή 

http://www.filoumenos.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1508:%CE%A4%CE%B9-%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%93%CE%B1%CF%8D%CE%B4%CE%BF&catid=39:enantion-thw-ellados&Itemid=68

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου