Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Σχέδιο Γλυξμπουργκ: Η ελλάδα ορμητήριο για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο!

Διαβάστε και φρίξτε με την παράνοια και τον μισελληνισμό της ξενόφερτης βασιλικής οικογένειας των Γλυξμπουργκ έχοντας τον ουσιαστικό εκπρόσωπο τους τότε τη Φρειδερίκη, να επεμβαίνει στην πολιτική της ελλάδος, πίσω από τις πλάτες της κυβέρνησης, πίσω από τις πλάτες του ελληνισμού, και να ζητά με μανία από τον στρατηγό Μάρσαλ -σε εμπιστευτική επιστολή- να ξεκινήσει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος από την Eλλάδα(!), έτσι ώστε η Eλλάδα να καταστεί πυρηνικό παρανάλωμα του πυρός μετά από τη σαρωτική αντεπίθεση της Ρωσίας ή/και της Κίνας. Υπενθυμίζουμε ότι τότε οι ΗΠΑ μπορεί να είχαν μεγαλύτερο οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων (μικρής και μεσαίας ισχύος) αλλά οι ΕΣΣΔ και Κίνα διέθεταν άρτια εξοπλισμένο, ετοιμοπόλεμο και υπεράριθμο τακτικό στρατό με άρματα μάχης ταχείας επελάσεως, ενώ είχαν δοκιμάσει με επιτυχία το πρώτο τους πυρηνικό όπλο ήδη από το 1949.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:
Η ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ, κατά την έκφραση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ντην Ράσκ « έσπρωχνε τις Ην. Πολιτείες και μαζί την Ελλάδα σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο και μάλιστα ήταν πολύ ικανοποιημένη γι’ αυτό». Και ανεύθυνα, χωρίς συναίσθηση του ολοκαυτώματος που περίμενε την Ελλάδα, με μοναδικό ενδιαφέρον να διασώσει το θρόνο και το καθεστώς της, «πρόσφερε» το ελληνικό έδαφος ως χώρο εξαπολύσεως αυτού του πολέμου.
Σε πλήρη άγνοια της ελληνικής κυβερνήσεως, χρησιμοποιώντας «ειδικό Αμερικανό διαγγελέα» που προμήθευσε η CIA, η Φρειδερίκη επανειλημμένα έστειλε εμπιστευτικά μηνύματα στην Ουάσιγκτον, εξωθέντας την αμερικανική κυβέρνηση να «είναι σκληρή στη Ρωσία» και ν’ αρχίσει «αμέσως» τις επιθέσεις εναντίον της Σοβιετικής Ενώσεως από το ελληνικό έδαφος.
Τόση ήταν η φορτικότητα και η εξαλλοσύνη της «φιλοπόλεμης βασίλισσας» όπως την αποκαλούσαν επίσημοι Αμερικανοί, ώστε το Στέητ Ντιπάρτμεντ, που έμμεσα επληροφορείτο το περιεχόμενο των προσωπικών μηνυμάτων της, φοβήθηκε μήπως η Ουάσιγκτον ε επηρεαστεί και υπέδειξε-αλλά με τρόπο που δεν δεχόταν παρανοήσεις-«να μην ενθαρρύνεται» η Φρειδερίκη και να της διαμηνυθεί ότι οι Ην. Πολιτείες ξέρουν τι κάνουν

Αυτά συνέβαιναν το καλοκαίρι του –1950-, στις αρχές του πολέμου στην Κορέα, όταν στην Ελλάδα υπήρχε κοινοβουλευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Νικόλαο Πλαστήρα και ο εμφύλιος πόλεμος ουσιαστικά είχε τελειώσει. Αποκαλύπτονται τώρα από τον Αμερικανό συγγραφέα Λίοναρντ Μόσλυ στο βιβλίο του για τον στρατηγό Τζώρτζ Μάρσαλ, που κυκλοφόρησε κατ’ αυτάς στις Ην. Πολιτείες και στο οποίο περιέχεται μέρος της αποκαλυπτικής αλληλογραφίας της Φρειδερίκης με το στρατηγό. Σε μια από τις επιστολές της, ας σημειωθεί, η Φρειδερίκη πληροφορεί τον Μάρσαλ ότι η Κυβέρνηση στην Ελλάδα «αποτελείται από καμουφλαρισμένους κομμουνιστές», και δείχνει έντονα εχθρικές διαθέσεις και μαχητικότητα να καταπολεμήσει τις «σοσιαλιστικές διεισδύσεις» στην κυβέρνηση Πλαστήρα.

Η Φρειδερίκη, που γνωρίστηκε με τον στρατηγό Μάρσαλ το 1947-στο Λονδίνο, διατηρούσε εμπιστευτική αλληλογραφία και στενές σχέσεις με τον στρατηγό, κατά 40-χρόνια μεγαλύτερο της ως το θάνατο του το 1959-.
Η Φρειδερίκη είναι πολύ ενοχλημένη για το φιάσκο των Αμερικανών στην Κορέα, τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου. Και υποδεικνύει στον στρατηγό και στην αμερικανική κυβέρνηση (Τρούμαν) «αντεπίθεση σ’ όλα τα μέτωπα» πρώτα από την Ελλάδα, Του γράφει στις 20-Ιουλίου 1950:

«δεν θα ήταν καλή ιδέα ν’ αρχίσετε αμέσως επίθεση σε άλλο μέτωπο; Η Ελλάδα θα μπορούσε να ήταν αυτό το μέτωπο. Θα μπορούσε από τώρα, κιόλας, να προετοιμάζεται το έδαφος για να χρησιμοποιηθεί από τις Ην. Πολιτείες. Όλο το πολεμικό υλικό που χρειάζεται για τον οποιονδήποτε αριθμό δυνάμεων που θα απαιτηθούν για την επίθεση, πρέπει να συγκεντρωθεί εδώ και να κατανεμηθεί σε διάφορα μέρη της χώρας. Έτσι, εκείνο που θα χρειαστεί θα είναι απλώς να έρθουν αεροπορικώς και να αποβιβαστούν τα στρατεύματα μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα. Θα βρουν επί τόπου το βαρύ πολεμικό υλικό…ίσως υποστηριχθεί ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς να το πληροφορηθεί η Ρωσία…»
η Φρειδερίκη, όμως, βρίσκει τη λύση» (το υλικό θα μπορούσε να σταλεί (στην Ελλάδα) υπό το πρόσχημα ότι αποτελεί «βοήθεια για τον ελληνικό στρατό».

Και για την περίπτωση που, ίσως, δεν την εννοήσουν πλήρως στην Ουάσιγκτον, με μεγαλύτερη κατηγορηματικότητα η Φρειδερίκη διευκρινίζει:

«επαναλαμβάνω ακόμη μια φορά-η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μόνο για δράση οπισθοφυλακής. Πρέπει να αναπτυχθεί σε χώρο εξορμήσεως.. αντί οπισθοχωρήσεως στην Αφρική και αναμονής ένα ή δύο χρόνια ώσπου να ανακαταλάβουμε την Ευρώπη. Καλύτερα είναι να υπάρχει ένα μόνιμο προγεφύρωμα στην Ευρώπη και η καλύτερη θέση είναι η Ελλάδα..»
χαρακτηριστικό, ασφαλώς, του πανικού της Φρειδερίκης, αλλά και της ιδεολογικοπολιτικής εμπάθεια της.

Η αλληλογραφία Φρειδερίκης με τον Μάρσαλ αποκαλύπτει και τους τρυφερούς, συναισθηματικούς δεσμούς που αναπτύχθηκαν ανάμεσα τους. Αλλά το πιο σημαντικό από ελληνικής πλευράς που αποκαλύπτει είναι η ανεπίτρεπτη πολυπραγμοσύνη της Φρειδερίκης, η απευθείας από μέρους της διαχείριση θεμάτων κρίσιμης σημασίας για την Ελλάδα, δίχως να έχει κάν γνώση η ελληνική κυβέρνηση, η εμπάθεια και η ανάμιξη της στην πολιτική.

Ακριβώς αυτή η ανάμιξη ανησυχεί την Ουάσιγκτον που, με την εμπειρία της, βλέπει ότι θα δημιουργήσει προβλήματα για το χρόνο και, φυσικά σ’ αυτό δεν έκανε λάθος το Στέητ Ντιπάρτμεντ.

Στις-6-Μαρτίου 1950-ο Ντην Άτσεσον, υπουργός Εξωτερικών τότε, στέλνει στον στρατηγό Μάρσαλ ένα προσωπικό σημείωμα, υποδεικνύοντας του, με όλο το σεβασμό και την κατανόηση, να συστήσει στη Φρειδερίκη περισσότερη σωφροσύνη και λιγότερες παρεμβάσεις στην πολιτική: « Η βασίλισσα, γράφει, είναι σπουδαία προσωπικότητα, αλλά νομίζουμε ότι δείχνει μια τάση να παραγνωρίζει τον κίνδυνο να εκθέσει και διακυβεύσει το στέμμα, με υπερβολική ανάμιξη στη λειτουργία της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στη χώρα της».

Και σαν έμπειρος διπλωμάτης ο Άτσεσον προειδοποιεί και προμαντεύει: θα ήταν δυστύχημα για την Ελλάδα! Αν μια τέτοια ανάμιξη ανέφλεγε πάλι ένα ζήτημα που ταλαιπώρησε αυτή τη χώρα επί πολλά χρόνια», αν δημιουργούσε καθεστωτικό, δηλαδή. Αν η Αμερική είχε ανάγκη από ένα πρόσωπο που να την πληροφορεί για όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα και να υποδεικνύει τις επόμενες αμερικανικές κινήσεις δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο από τη Φρειδερίκη. Η αλληλογραφία της με τον στρατηγό Μάρσαλ είναι αποκαλυπτική. Όπως και, αν χρειαζόταν κάποιο τεκμήριο για να πιστοποιηθεί η δουλικότητα του στέμματος και ο ρόλος του πράκτορα των Ην. Πολιτειών στην Ελλάδα που έπαιξε η Φρειδερίκη-τα γράμματα της την καταδικάζουν.

Ιδού μια πρόχειρη δειγματοληπτική υπενθύμιση, όπως προκύπτει από τις «άκρως προσωπικές και εμπιστευτικές» επιστολές της:

Στις –8-Απριλίου 1948- η Φρειδερίκη, ανησυχεί μήπως «η βοήθεια των φίλων μας δεν φθάσει εγκαίρως», και προτείνει «για να σωθούμε από το Blitz (δηλαδή τον κεραυνοβόλο πόλεμο) των γειτόνων μας να μελετηθεί σχέδιο κοινής (με Αμερικανούς και Βρετανούς) δράσεως….» «Πολύ ανήσυχη η γραφειοκρατία του Στέητ Ντιπάρτμεντ, ασκεί όση επιρροή διέθετε για να συγκρατήσει τον στρατηγό Μάρσαλ, που ήταν θα επίτρεπε στους στρατιώτες να επισκέπτονται τις οικογένειες με άδεια» ώστε νάνε τότε υπουργός Εξωτερικών, από ενδεχόμενη αποδοχή της προτάσεως). Λίγο αργότερα για να επηρεάσει τον στρατηγό, η Φρειδερίκη του γράφει ότι ο ελληνικός στρατός «διεξάγει πόλεμο, δίνει σκληρές μάχες με τις αλβανικές δυνάμεις (sic)στα ορεινά βόρεια σύνορα…»

Αυτή τη φορά φαίνεται να πλησιάζει το σκοπό της, δηλαδή να φέρει στην Ελλάδα αμερικανικό στρατό. Το χειμώνα του 1948- η Φρειδερίκη πείθει τον Μάρσαλ «να παράσχει στην Ελλάδα άνδρες (από τις δυνάμεις) των Ηνωμένων Πολιτειών, ώστε να είναι δυνατή η άμεση δημιουργία ενός συστήματος που θα έδινε νέα ζωή στον ελληνικό στρατό και αναπτερώνεται το ηθικό τους. )Σήμερα γνωρίζουμε ότι εν μέρει η διεθνής κατάσταση και εν μέρει η αντίδραση του Στέητ Ντιπάρτμεντ, απέτρεψαν την υλοποίηση αυτής της «προφορικής υποσχέσεως» του στρατηγού στη Φρειδερίκη)

Το καλοκαίρι του 1950-μια πανικόβλητη, από τα γεγονότα της Κορέας και τη «σοβιετοποίηση» της Ευρώπης, Φρειδερίκη , επισημαίνει στον στρατηγό Μάρσαλ «την παγκόσμια κομμουνιστική απειλή» και του…διαμαρτύρεται γιατί «οι Ην. Πολιτείες αντιδρούν (στον κομμουνισμό) πολύ μαλακά».
Τον Οκτώβριο 1953- η Φρειδερίκη, με τον Παύλο, βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, συναντάται με τον Μάρσαλ στο νοσοκομείο όπου αυτός ανέρρωνε από γρίπη και, κατά τον βιογράφο του στρατηγού που έχει υπ’όψη του τη σχετική αλληλογραφία, η Φρειδερίκη «άρχισε να μιλά για τα πολιτικά προβλήματα της Μεσογείου, τις ηλιθιότητες των πολιτικών (σημείωση: στην Ελλάδα πρωθυπουργός είναι ο στρατάρχης Παπάγος και κυβερνά ο «Ελληνικός Συναγερμός» της πιο ακραιφνούς Δεξιάς…) και τις κακοήθειες των Σοβιετικών…» Ο Μάρσαλ είναι κυριολεκτικά κατηγοητευμενος και εμπιστεύεται τις εκδηλώσεις του στο ’άλλο «θελκτικό πρόσωπο» που τον σαγηνεύει, στην κυρία Τσάνκ Κάι Σέκ:

Η Φρειδερίκη, της γράφει, είναι μια πολύ όμορφη και πολύ ενδιαφέρουσα γυναίκα, μια εργαζόμενη βασίλισσα…»
Στις –16-Δεκεμβρίου 1955-, καθώς στην Ελλάδα η «λήθη στο παρελθόν» αρχίζει να δημιουργεί κάποια ομαλότητα και τα δημοκρατικά κόμματα να δραστηριοποιούνται με θετικά αποτελέσματα (σημείωση: από τις αρχές Οκτωβρίου έχει σχηματισθεί κυβέρνηση Καραμανλή), η Φρειδερίκη προσφεύγει και πάλι στον στρατηγό-αυτή τη φορά ζητώντας επειγόντως «συμβουλές ..για να αντιμετωπίσει την επιδείνωση της καταστάσεως στην Ελλάδα…»

Και τον επόμενο χρόνο πάλι τον εκλιπαρεί για «συμβουλές και ουσιαστική βοήθεια» ώστε να κερδηθεί «η κατανόηση των Ην. Πολιτειών για το πώς θα βοηθηθεί καλύτερα η Ελλάδα, ώστε να ξεπεραστεί η κρίση που αντιμετωπίζει τώρα το πένθος και το καθεστώς…» προπαντός το καθεστώς-δηλαδή η ίδια.
Μια υστερογραφική σημείωση: οι επιστολές της Φρειδερίκης στο στρατηγό Μάρσαλ βρέθηκαν με το θάνατο του στρατηγού, το 1959-, στο προσωπικό του αρχείο που βεβαίως ήταν υπό τον έλεγχο και τη φύλαξη της CIA.οι αρμόδιοι στην Ουάσιγκτον, λίγους μήνες μετά το θάνατο του στρατηγού, ειδοποίησαν τη Φρειδερίκη να τις παραλάβει αν ήθελε. Μάλιστα τις έγραψε και σχετική επιστολή ο τότε αρχηγός του Επιτελείου στρατηγός Ομάρ Μπράντλευ». Για κάποιο λόγο, ανεξήγητο στους Αμερικανούς ως σήμερα, η Φρειδερίκη δεν απάντησε ποτέ, και αργότερα, τόσο ο Κωνσταντίνος όσο και η Σοφία «αμέλησαν» να τις παραλάβουν. Κατοπιν τούτου, η CIA, αφού βεβαίως έκανε την απαραίτητη διαλογή, έστειλε τις επιστολές της Φρειδερίκης στα αρχεία του κράτους και αντίγραφα, στη λεγόμενη «Βιβλιοθήκη Μάρσαλ».
Ας είναι καλά, λοιπόν, ο Κωνσταντίνος και η Σοφία. Η αμέλεια τους επέτρεψε να αποκαλυφθεί μια πτυχή, μικρή, από τη «φιλοπολεμική» δραστηριότητα της μητέρας τους…

Εδώ τελείωσε αυτή η διήγηση για τον ρόλο που έπαιξε μέσα στην ζωή της, η φιλοπολεμική δράση της εις βάρος της Ελλάδος, κάτω από την μύτη μιας ολόκληρης κυβερνήσεως ακόμη και του ίδιου του Βασιλέως και άντρας της Παύλου που δεν αναφέρεται πουθενά να έχει γνώση.

Πηγές: Βιβλιοθήκη Μάρσαλ, δημοσιεύματα ελλ.εφημερίδων Αυστραλίας, δημοσιεύματα εβδομαδιαίας εφημερίδας Ποντίκι, διαδίκτυο κ.α.

ΈΡΧΕΤΑΙ ΒΑΣΙΛΕΑΣ, ΔΕΝ ΛΕΩ Ο ΒΑΣΙΛΕΑΣ, ΠΡΟΣΕΞΤΕ, ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ, ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΟΧΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΑΣ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ… ΕΝΕΦΑΝΙΣΘΕΙ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΟ ΜΥΣΤΡΑ, ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΕ ΤΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΜΥΣΤΡΑ. Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ, ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΠΕΡΧΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΩΣ… (λόγια του συγγραφέα Ι.Φουράκη 1995)

Πιθανή απόπειρα επαναενεργοποίησης του σχεδίου Γλυξμπουργκ;

http://www.royalhouseofgreece.gr/page2.htm
Ο παραπάνω σύνδεσμος οδηγεί σε ιστοσελίδα με προπαγανδιστικό υλικό των Γλυξμπουργκ. Διεκδικούν [ψεύτικη] καταγωγή από τον "Μαρμαρωμένο Βασιλιά" Παλαιολόγο Δραγάζη σε αντίθεση με όλες τις γνωστές βυζαντινές πανεπιστημιακές εκδόσεις που αναφέρουν ρητά ότι ο Παλαιολόγος δεν είχε απογόνους! ***
Γι' αυτό και το σχέδιο "Γλυξμπουργκ" συναντάτε και ως σχέδιο "Δραγάζης" καθώς αυτός ο ξενόφερτος βασιλιάς που θα μας οδηγήσει στα βάθη της Ασίας (ώστε να εξοντωθεί τελείως η Ελλάδα από τη σαρωτική αντεπίθεση Ρώσων και Κινέζων) θα διεκδικεί απευθείας καταγωγή από τον Βυζαντινό Δραγάζη.

***: Steven Runciman, The Fall of Constantinople, 1453; Cambridge University Press, 1965; ISBN 0-521-09573-5 Donald M. Nicol, The Immortal Emperor; Cambridge University Press, 1992; ISBN 0-521-46717-9 Oxford Dictionary of Byzantium, 1991. Roger Crowley "1453: The Holy War for Constantinople and the Clash of Islam and the West"; Hyperion, 2005; ISBN 1-4013-0850-3

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ Η ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΊΑ ΤΗΣ ΦΡΕΙΔΕΡΊΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΜΑΡΣΑΛ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 3ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΩΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΤΗΣ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΤΕΦΡΑ. ΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣΙΑ
.
.
Αθήνα, 20 Ιουλίου, 1950
.
Αγαπητέ στρατηγέ Μάρσαλ,
.
Κοιτώντας στο ειδησεογραφικό περιοδικό “Time” είδα τη φωτογραφία σου και διάβασα λίγα από τα λόγια σου. Αυτά είναι: “Κάτι πρέπει να γίνει, και πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο δυναμικό». Αυτό με ενθάρρυνε να σας ενημερώσω ξανά για κάποιες από τις σκέψεις μας. Το σημείο που θέλω να τονίσω σε αυτή την επιστολή είναι το ακόλουθο: Σε περίπτωση ενός 3ου Παγκοσμίου Πολέμου η Ελλάδα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί από τους συμμάχους μας ως το προγεφύρωμα και η αιχμή δόρατος για μια επίθεση εναντίον του μαλακού υπογάστριου της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Δεν γνωρίζω κάτι για τον Συμμαχικό στρατηγικό σχεδιασμό σε περίπτωση ενός ακόμα πολέμου και βασίζω τα συμπεράσματά μου υποθέτοντας ποια θα είναι η Συμμαχική λογική και κατ’επέκταση ο σχεδιασμός της.

Σε περίπτωση επίθεσης από τη Ρωσία ή την Κομμουνιστική Γερμανία εναντίον της Δυτικής Ευρώπης πάνω σε ποιες Ευρωπαϊκές δυνάμεις μπορούν οι Ηνωμένες Πολιτείες να βασιστούν;

Η Δυτική Γερμανία είναι ουσιαστικά αφοπλισμένη. Η Γαλλία είναι πνευματικά αφοπλισμένη. Αυτό είναι ένα σχήμα λόγου εννοώντας ότι τους λείπει το μαχητικό πνεύμα. Η Ιταλία από την στρατιωτική οπτική είναι πάντα καλύτερο να την έχεις σαν εχθρό αντί σαν φίλο. Όσον αφορά την Αγγλία, δεν γνωρίζω πόσους στρατιώτες έχει εγκατεστημένους στην Ευρώπη. Δεν μπορεί να είναι πολλοί. Υποθέτω τώρα ότι η Ευρώπη, εκτός και εάν ισχυροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, μπορεί να θεωρηθεί ως περίπατος τόσο από τους επιτιθέμενους όσο και από τους αμυνόμενους. Γι’ αυτό η συμμαχική στρατηγική μπορεί να είναι μόνο αμυντική για την Ευρώπη και όχι επιθετική. Η Ευρώπη ίσως εγκαταλειφθεί. Υποθέτω ότι η Συμμαχική μακροπρόθεσμη αντίσταση θα χτιστεί στην Αφρικανική ήπειρο. Θα γίνει τελικά η βάση ανακατάληψης της Ευρώπης.

Τέτοια πιθανή πολιτική άμυνας στο ξεκίνημα θα ενθαρρύνει το ήδη ηττοπαθές προφίλ των περισσότερων Ευρωπαίων. Αυτός ο σχεδιασμός μπορεί να προήλθε από την γνώση ότι η Ευρώπη δεν είναι ικανή να αντισταθεί για πολύ διάστημα και άρα μπορεί να είναι ο σωστός σχεδιασμός.

Εμείς στην Ελλάδα πιστεύουμε έντονα ότι αυτού του είδους η λογική μπορεί να είναι αληθινή για το υπόλοιπο της Ευρώπης αλλά δεν θα είναι αληθινή για την Ελλάδα. Ο μικρός στρατός μας είναι σε πρώτης τάξεως κατάσταση με καλό μαχητικό πνεύμα. Ο λαός μας, όταν ηγείται σωστά , είναι ικανός για υπεράνθρωπες προσπάθειες που συνήθως πετυχαίνουν όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με μια αληθινή πρόκληση. Το ηθικό τους δεν επηρεάζεται από αυτό του υπόλοιπου κόσμου. Απόδειξη τούτου: Ο δίχως εξωτερική βοήθεια και πολύ πετυχημένος αγώνας εναντίον της αδοκίμαστης Ιταλικής πολεμικής μηχανής σε ένα χρόνο όπου ολόκληρη η Ευρώπη είχε ήδη καταρρεύσει και οι υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων παραδόθηκαν στον άξονα αμαχητί. Συνεχίσαμε ακόμα να πολεμάμε τους Γερμανούς σε δεύτερο μέτωπο για 6 εβδομάδες τη στιγμή που ολόκληρη η δύναμη της Γαλλίας παραδόθηκε μετά από μόλις 4 εβδομάδες.
Η ελληνική ψυχολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες για μια επιθετική στρατηγική πολιτική, και όχι να σπαταληθεί σε δράση στα μετόπισθεν. Η ικανότητες του λαού μας δεν πρέπει ποτέ να κριθούν από την δίχως ελπίδα πολιτική του ηγεσία. Αυτό θα ήταν ένα μακάβριο λάθος. Η πολιτική μας και ο λαός είναι σαν δυο διαφορετικές ράτσες. Ξέρουμε και οι δυο πολύ καλά το τι είναι ανοησία και τι είναι σοβαρό στο τοπικό μας σκηνικό.

Αλλά για να επανέλθω στο επιχείρημά μου. Όταν έχεις να αμυνθείς σε ένα μέτωπο δεν θα ήταν καλή ιδέα και «δυναμική» να πας κατευθείαν σε επίθεση σε ένα άλλο μέτωπο; Η Ελλάδα θα μπορούσε να ήταν αυτό το μέτωπο και θα μπορούσε να προπαρασκευαστεί ως τέτοιο για χρήση στο εφεξής από τις δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Όλο το πολεμικό υλικό που θα χρειαστεί για οποιοδήποτε αριθμό στρατιωτών που θα κριθεί απαραίτητος στην εξαπόλυση της επίθεσης, θα πρέπει να προετοιμαστεί και να μοιραστεί σε διαφορετικά τμήματα της χώρας. Έτσι ώστε να χρειαστεί μόνο να αερομεταφερθούν οι στρατιώτες και να προσγειωθούν μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ο βαρύς τους εξοπλισμός έτσι θα βρεθεί κατευθείαν στο σημείο. Μπορεί να αντιταχθεί ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε ποτέ να γίνει δίχως οι Ρώσοι να το μάθουν. Η αίσθηση μας είναι ότι θα πρέπει να το μάθουν. Γιατί η πλευρά μας θα πρέπει να είναι τόσο διακριτική όλο τον καιρό; Δεν χρειάζεται ποια!

Αλλά εάν αυτό δεν θεωρείτε σοφό, ας έρθει το υλικό κάτω από την κάλυψη μιας βοήθειας προς τον ελληνικό στρατό. Μπορεί να θεωρηθεί ότι ο σύζυγος μου και εγώ προτείνουμε μια τέτοια ιδέα επειδή επιθυμούμε να σώσουμε τα τομάρια μας και αυτά του λαού μας. Αυτό είναι λάθος. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα τομάρια μας δεν πρόκειται εύκολα να σωθούν όπως και να χει. Θα πολεμήσουμε όπως και να χει μέχρι τελευταίου ανδρός, πλήρως συνειδητοποιημένοι ότι μπορεί να μην υπάρξει σωτηρία.
Το επιχείρημα μου είναι καθαρά αντικειμενικό, ελπίζοντας ότι εάν βρει ανταπόκριση μπορεί να βοηθήσει να συντομεύσει έναν πόλεμο αντί να τον καθυστερήσει από ατελείωτες δράσεις στα μετόπισθεν. Είδαμε πολλές τέτοιες δράσεις στον τελευταίο πόλεμο λόγο της έλλειψης προετοιμασίας και συνεπώς αμυντικού σχεδιασμού αντί για ένα δυναμικό επιθετικό σχέδιο. Επαναλαμβάνω ακόμα μια φορά: Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να είναι μια καθαρά δράση στα μετόπισθεν αλλά θα πρέπει να αναπτυχθεί ως μια αφετηρία προς την Ανατολική Ευρώπη όπου ο λαός δεν είναι Κομμουνιστές και ο εχθρός θα πολεμήσει σε εχθρικό έδαφος. Αντί πιθανόν να γίνει υποχώρηση στην Αφρική και από εκεί μετά από ένα η δύο έτη ανακατάληψη της Ευρώπης, γιατί να μην έχουμε ένα προγεφύρωμα στην Ευρώπη για πάντα. Το καλύτερο μέρος είναι η Ελλάδα.

Μπορεί να γελάσεις με το μη ορθόδοξο τρόπο σκέψης μου, αλλά ίσως εφόσον βρισκόμαστε σε καιρούς μη ορθόδοξους τέτοια σκέψη μπορεί να δικαιολογηθεί. Δεν νομίζεις ότι ήμουν αρκετά καλή ερμηνεύοντας τις λέξεις σου ότι «κάτι θα πρέπει να γίνει, και θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο δυναμικό»;!!!

Πολιτικά αυτό τον καιρό βρισκόμαστε σε μεγάλη ακαταστασία. Η παρούσα κυβέρνηση κάτω από τον Στρατηγό Πλαστήρα είναι απερίγραπτα απαίσια. (Τονίζω ότι οι Βασίλισσες δεν έχουν γνώμη πάνω στο θέμα!). Μπορεί να θυμάσαι τα σχόλια μου στην συμπεριφορά του Πλαστήρα υπέρ των συνοδοιπόρων στο τελευταίο μου γράμμα προ των εκλογών του Μαρτίου. Ο Πλαστήρας ήρθε στην εξουσία λόγω μιας κάπως ατυχής προσωπικής παρέμβασης από τον κ.Γκραντυ. Διέλυσε την πρώτη προεκλογική κυβέρνηση κάτω από τον Βενιζέλο καθιστώντας αρκετά σαφές ότι εάν ο Βενιζέλος δεν ξεκαθάριζε τον δρόμο προς τον Πλαστήρα ως πρωθυπουργό τότε θα σταματούσε τη βοήθεια Μάρσαλ. Κανείς από εμάς δεν κατανοήσαμε αρκετά ποια ήταν η ιδέα του. Αλλά από τότε η Κομμουνιστική Πέμπτη φάλαγγα αναδιοργανώνεται, οι συνοδοιπόροι παίρνουν μεγάλες θέσεις και επικίνδυνοι κομμουνιστές απελευθερώνονται από τις φυλακές και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αυτή η εξέλιξη θα ήταν αρκετά δραματική εάν δεν είχαμε το στρατό μας σε τόσο καλή κατάσταση και κάτω από τόσο έμπιστη ηγεσία.
Οι πράξεις του Πλαστήρα, αν και εξωφρενικές, εξυπηρετούν ένα καλό σκοπό και αυτός είναι στο ότι βοηθούν να ενοποιήσουν και να ενδυναμώσουν το εξοργισμένο εθνικιστικό στοιχείο εναντίον του και εναντίον όλων των συνοδοιπόρων. Αυτή την κυβέρνηση πρέπει να την ξεφορτωθούμε το συντομότερο δυνατόν. Εάν δεν πέσει από μόνη της, και υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι αυτό θα γίνει, τότε με τον ένα τρόπο ή τον άλλο θα πρέπει να οδηγηθεί στην πτώση. Είναι τόσο εξευτελιστικό το ότι αντί να παγιώσουμε τις νίκες μας από το στρατό μας, ενθαρρύνουμε όλα τα διασπαστικά στοιχεία στη χώρα μας ώστε να γίνουν πάλι τα πλέον δραστήρια κάτω από την προστασία της κυβέρνησης που επιβλήθηκε από τον Γκράντυ. Μολαταύτα, αυτά τα λάθη μπορούν ακόμα να επιδιορθωθούν. Είναι απλά ένα θέμα κατάλληλου χρονισμού και μεθόδου. Ελπίζουμε και προσευχόμαστε ότι ο νέος Πρεσβευτής θα είναι πιο συνεργάσιμος και δεν θα δράσει ανεξάρτητα δίχως να συμβουλευτεί τον άνδρα μου, ή ακόμα και να δράσει εναντίον του άνδρα μου. Ακόμα και αν πρέπει να κάνει παρέμβαση τότε θα πρέπει να την κάνει με την υποστήριξη της γραμμής του άνδρα μου και όχι εναντίον του.
Είμαστε περίλυποι που βλέπουμε να αποχωρεί ο Βαν Φλιτ. Ήταν ένας πρώτης τάξεως φίλος. Υπήρξε μια τέλεια συνεργασία με τον άνδρα μου, τον στρατηγό Βαν Φλιτ και τον στρατηγό Παπάγο. Μοιράστηκε τις ελπίδες μας και τους φόβους μας και κατανόησε την ελληνική κατάσταση τέλεια. Ο αμοιβαίος σεβασμός και η φιλία μεταξύ αυτού, του Παπάγου και εμάς, βοήθησε ώστε να σταθεροποιήσει την θέση και να συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην στρατιωτική μας επιτυχία. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι ο Βαν Φλιτ ήταν η δική σου ιδιοφυής επιλογή. Ήταν λυπηρό που τον είδαμε να φεύγει. Ίσως θα επιστρέψει κάποια στιγμή στο μέλλον;
Ελπίζω αυτή η επιστολή να βρίσκει εσένα και τη γυναίκα σου σε καλή υγεία. Ελπίζω το πρόβλημα με τους οφθαλμούς της να έχει παρέλθει και να είναι καλά και ευτυχισμένη ξανά. Τα παιδιά μου ακόμα θεωρούν πολύτιμα τα μικρά μολύβια που τους έδωσε.
Δεν περιμένω κάποια σχόλια από σένα πάνω στις προτάσεις μου καθώς συνειδητοποιώ ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει σε κάποιόν τόσο απόμακρο από τα στρατιωτικά θέματα όπως εγώ. Θα ήμουν όμως υπόχρεη εάν μου εξέθετες τις σκέψεις σου πάνω στο θέμα.
Με στοργικούς χαιρετισμούς από εμένα και τον σύζυγο μου,
Δική σου,

/s/ Φρειδερίκη R.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ:
Το From Frederica είναι η τυπογραφημένη επιστολή της Φρίκης προς τον Μαρσαλ.

Το To Frederica ειναι μια τυπογραφημενη επιστολη του Μαρσαλ προς τη Φρειδερικη
...και το πρωτοτυπο σκαναρισμενο εγχρωμο χειρογραφο της Φρειδερικης

http://www.easy-share.com/1911089110/Frikh.rar


 http://www.filoumenos.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1263:sxedio-glyksmpoyrgk-i-ellada-ormitirio-gia-ton-3o-pagkosmio-polemo&catid=40:2009-07-27-00-16-54&Itemid=69

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου