Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΙΓΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΜΙΔΙΑ

Μια άποψη που κυκλοφορεί στον Ελληνοπρεπή χώρο λέει οτι οι τοπικές ομάδες πρέπει να ενωθούν σε ομοσπονδίες, οι ομοσπονδίες να ενωθούν σε συνομοσπονδίες και τελικά να υπάρξει ένας ηγέτης με πανελλαδική εμβέλεια.

Φαντάζονται δηλαδή κάτι τέτοιο :

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΙΓΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΜΙΔΙΑ

Αυτό είναι κάτι που θα ΘΕΛΑΜΕ να ισχύει. Είναι λογικό. Είναι συμμαζεμμένο. Είναι συμμετρικό. Είναι νοικυρεμένο.
Στην πραγματικότητα ο Ελληνοπρεπής χώρος είναι κάπως έτσι:



Ένα χαώδες δίκτυο αλληλοσυνδεδεμένων ατόμων όπου διακρίνεις τοπικούς ηγετίσκους, τοπικές ηγετικές ομάδες, πρόσωπα κοινής αποδοχής αλλά πουθενά δεν βλέπεις ΕΝΑΝ ηγέτη.

Το κάθε "πλοκάμι" αυτού του χταποδιού μπορεί να δρά ανεξάρτητα αδιαφορώντας για τα άλλα πλοκάμια. Στο ένα πλοκάμι το πλέον δημοφιλές βιβλίο μπορεί να είναι "Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ" του Χίτλερ, στο άλλο τα αναγνώσματα περί ΟΜΑΔΑΣ Ε και Ανδρομέδας, στο άλλο "ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ" του Γ. Παπαδόπουλου ή το Ημερολόγιο του Μεταξά ( * ).

Άλλοι αναλώνονται σε τελετές με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες και τυπικά. Εδώ στη Β. Ελλάδα ακούμε οτι στην Αθήνα κάθε δημιουργός ιδεών έχει μια ομάδα γύρω του και δεν επικοινωνεί με τους άλλους δημιουργούς ιδεών. ( Διορθώστε με αν δεν είμαι σωστά πληροφορημένος )

Ενα, φαινομενικά, απελπιστικό χάος! Πώς θα μπορούσε να τεθεί σε κίνηση αυτός ο γίγας; Όπως θα προσέξατε τα πλοκάμια κάπου "κουμπώνουν" το ένα με το άλλο. Μια ιδέα μπορεί να ξεκινήσει απο την άκρη ενός πλοκαμιού και να διατρέξει ολόκληρο τον γίγαντα.

Οι άνθρωποι των φυσικών επιστημών χρησιμοποιούν ένα όρο: τα μιμίδια. Μιμίδιο είναι οποιαδήποτε ιδέα είναι τόσο ελκυστική ώστε αισθάνεσαι την ανάγκη να την αναμεταδώσεις χωρίς να σε πιέζει ή να σε πληρώνει κανείς. Τα πετυχημένα ανέκδοτα είμαι μιμίδια. Η "Συννεφιασμένη Κυριακή" του Τσιτσάνη είναι μιμίδιο. Ο "Ζορμπάς" του Θεοδωράκη είναι μιμίδιο. Τα πλέον πετυχημένα μιμίδια παγκοσμίως μάλλον είναι Η "Ιλιάδα", η "Οδύσσεια" και οι αρχαίες ελληνικές στήλες με τις επιμήκεις αυλακώσεις. Αναπαράγονται συνεχώς εδώ και 2800 χρόνια.

Ο ελληνικός γίγας μπορεί να τεθεί σε κίνηση απο τα μιμίδια. Μια πετυχημένη ιδέα μπορεί να διατρέξει όλα τα πλοκάμια και να κινήσει τον γίγαντα προς μία κατεύθυνση σαν να υπάκουε σε έναν κεντρικό εγκέφαλο. Τα πλοκάμια υπάρχουν. Η δύναμη υπάρχει. Τα μιμίδια λείπουν !

Όλοι αυτοί που δημιουργούν μιμίδια λέγονται "πνευματικοί ηγέτες". Δουλεύουν με το χαρτί και το μολύβι κυρίως. Προσοχή όμως ! Κάθε ένας που πιάνει χαρτί και μολύβι δεν είναι πνευματικός ηγέτης. Μπορεί να γράφει μια ζωή και να μην δημιουργήσει ούτε ένα μιμίδιο, να μην έχει ούτε ένα οπαδό. Είναι "παραγωγός ιδεών". Δεν είναι σίγουρο οτι είναι και "παραγωγός μιμιδίων".

Το ποιοί θα γίνουν πνευματικοί ηγέτες του Ελληνοπρεπούς χώρου δεν το γνωρίζω. Η Ιστορία θα μας το δείξει. Γνωρίζω όμως ποιοί ( μέσα στον Ελληνοπρεπή χώρο ) πιάνουν χαρτί και μολύβι ( δηλαδή ποιοί ειναι παραγωγοί ιδεών ). Απευθύνομαι λοιπόν σε αυτούς και λέω :

1) Μην απαξιώνετε ( μην σνομπάρετε ) κανένα πλοκάμι του Ελληνοπρεπούς χώρου. Είναι όλοι τους παιδιά σας !

2) Μην περιμένετε τα μέλη του Ελληνοπρεπούς χώρου να εκφράσουν ιδέες "υψηλού επιπέδου" για να τα πλησιάσετε. Αυτός ο κόσμος έμεινε χωρίς πνευματικούς ηγέτες απο τότε που ο Θεοδόσιος έκλεισε τις φιλοσοφικές σχολές. Τί περιμένατε δηλαδή ; Μέσα στην έλλειψη πνευματικών ηγετών ο καθένας αρπάζεται απο το πρώτο βιβλίο που θα του κάνει "κλίκ" ! ΕΣΕΙΣ θα δώσετε τις ιδέες "υψηλού επιπέδου". Αυτή είναι η δουλειά σας. Δεν είναι δουλειά του απλού μέλους ( που τρέχει για το μεροκάματο ) να κατασκευάζει "υψηλές ιδέες". Όπως δεν είναι δουλειά του στρατιώτη να καταστρώνει επιτελικά σχέδια. Ο Ελληνοπρεπής χώρος είναι στράτευμα χωρίς αξιωματικούς ! Μην περιμένετε οι στρατιώτες να σας αναζητήσουν. ΕΣΕΙΣ πρώτοι θα τους πλησιάσετε.

3) Απο τις δέκα ιδέες που θα ρίξετε, να θεωρείτε θρίαμβο άν η ΜΙΑ γίνει μιμίδιο ! Την πλήρη αποδοχή ξεχάστε την ! Ούτε κάν ο μεγάλος Αριστοτέλης δεν γνώρισε τέτοια ευτυχία ! Μόνο οι ιδέες του για τον φυσικό κόσμο έγιναν μιμίδια. Οι φιλοσοφικές του απόψεις δεν ήταν αποδεκτές απο όλους. Αν αυτή τη στιγμή έχετε ένα κύκλο 10 ατόμων που αποδέχονται και τις δέκα ιδέες σας, ΜΗΝ ΑΡΚΕΙΣΤΕ σε αυτό. Βγείτε και μιλήστε στις μεγάλες μάζες. ΤΟΛΜΗΣΤΕ ! ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ! Αποδεχτείτε την απόρριψη στις εννιά ιδέες σας και απολαύστε την χαρά για την μία που θα γίνει μιμίδιο.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ!
Σοβαρά πιστεύετε οτι μπορεί ΕΝΑΣ να κατέχει όλη την αλήθεια ; Το Γ' Ράϊχ βασίστηκε στο δόγμα οτι υπάρχει ένας Πάνσοφος Ηγέτης και είδατε τί έπαθε. Η Αθηναϊκή Δημοκρατία των Κλασσικών Χρόνων βασίστηκε στην αυθεντία του ενός ( Περικλή ) και έγινε μισητή απο τους συμμάχους της. Αφουγκραστείτε τον λαό. Ακούω την λαϊκή βάση να μιλά για "Δημοκρατία των Αρίστων". Δεν ακούω για "Αυθεντία του Ενός" ούτε για "καθολική ισότητα". Το ένστικτο του λαού λέει οτι ούτε Ο ΕΝΑΣ μπορεί να δώσει ολόσωστες λύσεις ούτε ΟΛΟΙ είναι ικανοί να ασχοληθούν με υψηλά ζητήματα πολιτικής. Διεκδικείστε μια θέση μέσα στο Συμβούλιο των Αρίστων. Αυτό είναι το ανώτερο που μπορεί να προσδοκά ένας θνητός.

( * ) Ας μην παρασυρόμαστε απο το περιτύλιγμα και απο τα ΣΥΜΒΟΛΑ. Ο Χίτλερ είναι απλώς ένα σύμβολο. Μας δείχνει το κυρίαρχο συναίσθημα του ατόμου. Είμαστε τόσους αιώνες σκλαβωμένοι. Όταν η οργή ξεχειλίζει και ποθείς βίαιη, αιματηρή και συντριπτική ήττα του αντιπάλου που αλλού θα πάει το μυαλό σου ; Ποιό ΣΥΜΒΟΛΟ θα σου έρθει στον νού ; Ο Χίτλερ ! Βέβαια άν ρωτήσεις τί είδους συντριβή του εχθρού θα προτιμούσαν, την συντριβή τύπου "Αουσβιτς" ή τύπου "Άλωση Τριπολιτσάς" θα επιλέξουν ( υποθέτω ) την ελληνικότατη λύση "Άλωση Τριπολιτσάς" ! Τα αναγνώσματα τύπου "ΟΜΑΔΑ Ε" ή "Επέμβαση Ανδρομεδιανών" εκφράζουν μια βαθύτερη ανάγκη του αγωνιστή για κάποιο εκκωφαντικό ΘΑΥΜΑ. Μην κατηγορείτε όσους τα διαβάζουν. ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΤΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ! Και, στην προκειμένη περίπτωση, το μεγαλύτερο θαύμα θα ήταν το να καθίσουν όλοι οι παραγωγοί ιδεών του Ελληνοπρεπούς χώρου γύρω απο το ίδιο τραπέζι ! Οι τελετές με αρχαίες ενδυμασίες εκφράζουν μια βαθύτερη ανάγκη του ατόμου να διαδηλώσει "ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ. ΕΠΑΝΗΛΘΑΜΕ !". Μην κατηγορείτε τις τελετές επειδή ενίοτε στερούνται βαθύτερου περιεχομένου. ΒΑΛΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ! Ακόμη και η συνάντηση γύρω απο το ίδιο τραπέζι ( που προανέφερα ) φορώντας τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ενδυμασίες θα ήταν η πιο σημαντική τελετή. Κάντε ΕΣΕΙΣ αυτή την τελετή. Διότι εάν εσείς αδρανείτε, θα σπεύσουν ΑΛΛΟΙ να γεμίσουν αυτό το κενό. Το ουσιώδες ( κάτω απο τα σύμβολα ) είναι το ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ! Και τολμώ να εκφράσω την γνώμη ( με αρκετή δόση βεβαιότητας ) οτι όλοι τα ίδια θέλουν : # Το ελληνικό λαό απαλλαγμένο απο τραπεζικά χρέη # Μηδενική ανεργία # Μηδενική εγκληματικότητα # Μηδενικούς μετανάστες # Μηδενική ανοχή σε όσους μας έφθασαν στην σημερινή κατάντια.

Πυθαγόρας Πυθαγορίδης
pitago99@gmail.com
Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου