Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Μεγάλη διάκριση Ελλήνων μαθητών από το Ευρωκοινοβούλιο.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ! ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΟΒΕΙΣ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ ΚΥΡΑ ΑΝΝΑ;



Μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Τριανδρίας κέρδισαν σε σχολικό διαγωνισμό της Ε.Ε. την πρώτη θέση.

Σημαντική ελληνική διάκριση αποτελεί η επίσημη βράβευση του 1ου Γυμνασίου Τριανδρίας Θεσσαλονίκης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έπειτα από την πρώτη θέση που κατέλαβαν οι μαθητές του σε σχολικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την καταπολέμηση της πλαστογράφησης, της πειρατείας και των απομιμήσεων.
Το ελληνικό σχολείο σχεδίασε ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο και δημιουργικό σχέδιο (logo) για την προώθηση της ευρωπαϊκής καμπάνιας κατά της πλαστογράφησης, των απομιμήσεων και των πειρατικών προϊόντων και κατάφερε να διακριθεί ανάμεσα σε συνολικά 100 σχολικές συμμετοχές από 16 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την Ρωσία.

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γ. Παπανικολάου είχε την τιμή να απονείμει στους Έλληνες μαθητές το βραβείο τους, σε μια λαμπρή τελετή που διοργανώθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. J. Buzek και συντονιστή τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών κ. M. Barnier.Κατά την επίσημη παρουσίαση των νικητών ο κ. Παπανικολάου τόνισε ότι η διάκριση του ελληνικού σχολείου γεμίζει με ελπίδα και κουράγιο τους Έλληνες σε μια δύσκολη χρονική στιγμή για την χώρα.

«Τα μάτια των νέων ανθρώπων βλέπουν μια Ευρώπη δημιουργική που σέβεται την πνευματική ιδιοκτησία. Μια Ευρώπη που καταδικάζει την πλαστογραφία και την πειρατεία προϊόντων και ιδεών. Όταν οι Έλληνες ενώνουν τις δυνάμεις τους πετυχαίνουν σπουδαία πράγματα. Μπορεί η Εθνική μας ομάδα να αποκλείστηκε χθες από το παγκόσμιο κύπελλο, όμως αγωνίστηκε με ψυχή. Με ψυχή και με βαθειά πίστη στις δυνατότητες τους διαγωνίστηκαν και οι έλληνες μαθητές του σχολείου της Κεντρικής Μακεδονίας και σήμερα μας κάνουν περήφανους», δήλωσε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και προσέθεσε ότι η πειρατεία στην Ελλάδα αποτελεί μάστιγα της εθνικής οικονομίας με τον τζίρο του παραεμπορίου σχετικών προϊόντων να αγγίζουν το 1,2 δισ. ευρώ ετησίως.
Από την πλευρά τους, οι μαθητές του σχολείου της Τριανδρίας τόνισαν ότι για αυτούς η πλαστογράφηση δεν είναι ένα φαινόμενο που περιορίζεται σε προϊόντα. Ενώπιον του Επιτρόπου και πλήθους παρευρισκομένων η 15χρονη Ιλιάνα Παυλίδου δήλωσε εκ μέρους των ελλήνων μαθητών:

«Ο Παρθενώνας μπορεί να μην αντιγράφεται αλλά ένα «πειρατικό» πήρε τα γλυπτά του.

Επίσης, όλοι γνωρίζουν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος διέδωσε τον ελληνικό πολιτισμό σε όλο τον κόσμο, επιχειρείται όμως πλαστογράφηση της ιστορίας με την αμφισβήτηση της ελληνικότητας της Μακεδονίας».

«Να είστε βέβαιοι ότι εμείς τα παιδιά θα σας βάλουμε τα γυαλιά», σημείωσε χαρακτηριστικά η Ελληνίδα μαθήτρια।
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου