Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Σαηεντολογία - Εισαγωγικό Μέρος

Η παρούσα έρευνα θα δημοσιευθεί σε μέρη, τον αριθμό των μερών δεν δύναμαι να καθορίσω, κάθε Κυριακή και από ένα, καθώς πέραν των παλαιών στοιχείων που θα παραθέσω έχουν προκύψει και νέα ενδιαφέροντα. Φίλοι μου, συγχωρήστε μου τη κουραστική γλώσσα εμού του ιδίου αλλά και όσων θα παραθέσω. Αφενός υπάρχει η δύναμη της συνήθειας, αφετέρου το κείμενο απαρτίζεται από αρκετούς νομικούς όρους, παραθέσεις και φωτοαντίγραφα κειμένων που χρησιμοποιούνται ως αποδεικτικά στοιχεία των λεγομένων μου. Προτού ολοκληρώσω τον πρόλογό μου σε αυτό το εισαγωγικό σημείωμα, να τονίσω πως φέρω ολοκληρωτικά την ευθύνη των κάτωθι γεγραμένων. Ουδεμία ευθύνη φέρουν οι υπεύθυνοι και συντάκτες του ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ blog, που με φιλοξενούν στον ιστότοπο τους, για τα ονόματα, τα γεγονότα, τις ημεροχρονολογίες και την αξιοπιστία όλων όσων θα παραθέσω. Κάθε κείμενο μου είναι ενυπόγραφο και υπάρχει mail επικοινωνίας σε περίπτωση που υπάρχουν αντιρρήσεις και ερωτήματα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την υπομονή και την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπο μου. Οι πηγές θα συνοδεύουν κάθε παρατήρηση, κείμενο και άποψη που παρατίθεται.


Σύντομο Ιστορικό περί της Διεθνούς Σαηεντολογίας

Προϊστορία και προέλευση


Η Σαηεντολογία συνεχίζει μια μακρά παράδοση θρησκευτικής φιλοσοφίας και πρακτικής. Oι ρίζες της βρίσκονται στις πιο βαθιές αντιλήψεις και προσδοκίες όλων των μεγάλων θρησκειών, περικλείοντας, έτσι, μια θρησκευτική κληρονομιά τόσο παλιά και τόσο πολυποίκιλη όσο και ο ίδιος ο άνθρωπος.

Αν και στηρίζεται στη σοφία 50.000 περίπου χρόνων, η Σαηεντολογία είναι μια καινούρια θρησκεία, μια θρησκεία που εντόπισε και περιέγραψε τους βασικούς νόμους της ζωής και που, για πρώτη φορά, ανέπτυξε μια πρακτική φιλοσοφία, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί για να βοηθήσει το άτομο να αποκτήσει μια πιο ευτυχισμένη και πιο γεμάτη ζωή. Ως εκ τούτου, η Σαηεντολογία είναι κάτι που κάνει - όχι απλώς κάτι στο οποίο πιστεύει. Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό σημείο, το οποίο θα διευκρινιστεί πλήρως στη συνέχεια του βιβλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη και η ταχεία εξάπλωση της Σαηεντολογίας επιτεύχθηκε, εν μέρει, χάρη στην πρόοδο των φυσικών επιστημών κατά το πρώτο μισό του εικοστού αιώνα. Με τη Σαηεντολογία, ο άνθρωπος εφάρμοσε για πρώτη φορά επιστημονικές μεθόδους για να βρει απαντήσεις σε πνευματικά ερωτήματα.


Απόσπασμα από την επίσημη ιστοσελίδα της Σαϊεντολογίας στα ελληνικά
http://greek.whatisscientology.org/Html/Part01/index.html?locale=el_GR

Από τη παράθεση αυτή, από επίσημα κείμενα της ίδιας της οργάνωσης, βλέπουμε πως η Σαηεντολογία αποτελεί ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Αυτό το δεδομένο κρατήστε το στις σημειώσεις σας. Επίσης βλέπουμε πως οι θρησκευτικές αντιλήψεις κατά τους ίδιους τους συντάκτες του κειμένου, είναι αρχαίες και πανθρησκευτικές, επίσης παρατηρούμε το "πάντρεμα" μεταξύ πνευματικού κόσμου και επιστήμης. Εν ολίγοις έχουμε να κάνουμε με μια σχεδόν τυπική New Age Θρησκεία. Τέλος, κρατήστε και το άσπιλο που προωθείται μέσω του κειμένου για τον ιδρυτή της, Λ. Ρον Χάμπαρντ.

Διανοητική και Σαηεντολογία

Εισαγωγικές υπηρεσίες


Το πρώτο πράγμα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνει κάθε νεοεισερχόμενος, πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε υπηρεσία, είναι να δει την ταινία Προσανατολισμός. Όπως περιγράφεται παρακάτω, η ταινία δείχνει τι συναντάει κανείς σε μια εκκλησία της Σαηεντολογίας. Το επόμενο βήμα είναι συνήθως το μάθημα Επιτυχία μέσω επικοινωνίας, το οποίο παρέχει ανεκτίμητα εργαλεία που θα βοηθήσουν το άτομο να προοδεύσει πιο αποτελεσματικά σε οτιδήποτε θα κάνει στη Σαηεντολογία. Επιπλέον, μπορεί κανείς να βρει και μια σειρά από εισαγωγικές υπηρεσίες οι οποίες γίνονται ανάλογα με την περίπτωση και σύμφωνα με το αρχικό ασέσμεντ που έχει γίνει. Βέβαια, όλες αυτές οι υπηρεσίες αποσκοπούν στο να οδηγήσουν το άτομο στην εισαγωγική ζώνη πάνω στη Γέφυρα για την Πλήρη Ελευθερία και να το βοηθήσουν να ανέβει προς τα πάνω.


Απόσπασμα από την επίσημη ιστοσελίδα της Σαϊεντολογίας στα ελληνικά
http://greek.whatisscientology.org/Html/Part03/Chp08/index.html?locale=el_GR

Από αυτή την παράθεση κρατήστε δυο στοιχεία. Το ότι δεν αναφέρεται χρηματικό αντίτιμο για τις ως άνω εισαγωγικές υπηρεσίες και το εξής αφελές ερώτημα μου: Πως αναφέρονται σε Πλήρη Ελευθερία; Η Ελευθερία προϋποθέτει, κατ' εμέ, υποκειμενικότητα Το λιβάδι της αλήθειας, της όποιας αλήθειας, δεν έχει μονοπάτι και δη δογματικό. Όταν ένας άνθρωπος προσηλυτίζεται σταδιακά και μεθοδικά, και δεν αναφέρομαι ακόμη συγκεκριμένα σε οποιαδήποτε θρησκεία ή οργάνωση, με χρήση απατηλών μέσων, με βάσει την άγνοια του ατόμου ή την επιθυμία του και παράλληλα την αδυναμία του να βρει μόνος απαντήσεις σε ερωτήματα που το απασχολούν, τότε σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ΑΛΗΘΕΙΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Λ. Pον Xάμπαρτ Xρονικό


Όπως παρατίθεται από την επίσημη ιστοσελίδα της Σαηεντολογίας. Δια λόγους οικονομίας χώρου δεν θα το παραθέσω, θεωρώ όμως σημαντικό να δείτε τον τρόπο που παρουσιάζεται το εν λόγω πρόσωπο. έχει ενδιαφέρον να δούμε ορισμένες αντιθέσεις που θα παρουσιαστούν κατά την εξέλιξη της έρευνας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το διαβάσουν και να πλοηγηθούν σε αυτό μέσω του εξής συνδέσμου από την επίσημη ιστοσελίδα της Σαηεντολογίας, στα ελληνικά: http://greek.whatisscientology.org/Html/Part13/Chp38/pg0690.html?locale=el_GR

Αύριο Κυριακή ξημερώματα, θα αναρτηθεί το Α' Μέρος περί της Σαηεντολογίας.

Βασιλειάδης Σ. Γεώργιος
revtion@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου