Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΟΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε

ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΣΕΙΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΕΜΕΙΣ - ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΜΑΘΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΟΠΟΥ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΚΡΥΒΕΤΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΑΝΟΙΧΤΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ (ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΑΟΥΣ)
ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΙΕΡΩΣΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΕΣΗΣ
ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ

ΥΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΦΙΛΟ ΧΡΗΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ



Τον Μάρτιο του 1941 μαίνεται ο πόλεμος στη Β. Ήπειρο. Οι Ιταλοί εξαπoλύουν την τελευταία τους επίθεση, πρόκειται για την επίθεση της Άνοιξης (Primavera) στην οποία μετείχαν και τάγματα μελανοχιτώνων! Τότε η Κ.Ε του ΚΚΕ καλεί με ανακοίνωση την οποία κυκλοφόρησε στις 18 Μαρτίου 1941 τους Έλληνες να ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ...ΗΡΩΪΚΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ!!

Η Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. καλεί τους φαντάρους, τους ναύτες και τους αεροπόρους μας να πάρουν στα χέρια τους την διοίκηση των μονάδων τους, εκλέγοντας προσωρινές επιτροπές που να αντιπροσωπεύουν όλους, από τον στρατιώτη μέχρι τον στρατηγό, όσους συμφωνάνε σε τούτο το πρόγραμμα δράσης. Να προτείνουν ειρήνη στους απέναντι αντιπάλους τους και να απαιτήσουν από το άλλο μέρος παραίτηση της Κυβέρνησης και σχηματισμό προσωρινής, αντιπολεμικής, αντιδιχτατορικής Κυβέρνησης μετώπου εθνικής σωτηρίας – ειρήνης, σταμάτημα του πολέμου, ακύρωση των πολιτικών και στρατιωτικών συμφώνων που κλείστηκαν από τους Εγγλέζους και προσανατολισμό της χώρας προς την Σοβιετική Ένωση. Η Κ.Ε. καλεί την εργατική τάξη και ιδιαίτερα τους εργάτες μεταφορών, ναυτεργάτες, λιμενεργάτες, αυτοκινητιστές και εργάτες πολεμικών εργοστασίων να εφαρμόσουν το πιο φαρδύ ενιαίο, εργατικό, αντιπολεμικό μέτωπο, με τους αρχηγούς και με τους εργάτες όσους συμφωνούνε στη πλατφόρμα του μετώπου εθνικής σωτηρίας – ειρήνης συγκροτώντας επιτροπές εργασιακές και σωματειακές ομάδες να παλέψουν με συγκεντρώσεις, με διαδηλώσεις, με οικονομική και πολιτική απεργία…Να κάνει (ο λαός) ότι μπορεί για να σταματήσει τον πόλεμο που έφερε η αγγλόδουλη σπείρα προκαλώντας την Ιταλική εισβολή…Να πάρη παράδειγμα ολόκληρος ο ελληνικός λαός από τον ηρωικό αδελφό λαό της Βουλγαρίας…»

Ο «ΗΡΩΪΚΟΣ» ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ!!!! ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Η προδοσία συνεχίζεται και μετά την επίθεση των Γερμανών! Μανιφέστο της 3ης Μαΐου 1941 όπου το ΚΚΕ συμπεραίνει ότι «η συνέχισις του πολέμου της 28ης Οκτωβρίου 1940 έγινε αιτία να προκαλέσει την χιτλερική εισβολή» η οποία θα αποφεύγονταν αν το Έθνος μας «πετούσε τα όπλα και παραδινότανε ή συμμαχούσε με τον Άξονα, όπως ο ηρωικός Βουλγάρικος αδελφός» ! («Η ιστορία του ΚΚΕ», 1947, τόμος Α’)

Στις 14.4.1941 καλείται ο λαός «να σκεφθεί πόσο διαφορετικά θα ήταν η θέση του σήμερα, αν η επιστράτευση της 28ης Οκτωβρίου μετατρεπότανε σε λαϊκό ξεσήκωμα δεν έγινε, αιτία είναι η πλάνη του λαού ότι ο πόλεμος ήταν δίκαιος»!

Για το ΚΚΕ λοιπόν υπεύθυνος του πολέμου ήταν η «βασιλομεταξική σπείρα» και σε κύριο άρθρο του Ριζοσπάστη (17 Ιουνίου 1941) «ξεχνάνε» ότι μας επιτέθηκαν οι Ιταλοί και αποδίδουν την ευθύνη στο καθεστώς της 4ης Αυγούστου.

Μόνο ο τύπος του κόμματος μας στάθηκε ο μοναδικός και ατρόμητος πολέμιος των μεγάλων αυτών εχτρών της Ελλάδας κι ανάμεσα στο διωγμό το φοβερό που οργάνωσαν εναντίον του τα όργανα της διχτατορίας, κατάφερε ως το τέλος να συνεχίσει την έκδοση του και να χτυπά αλύπητα και ανειρήνευτα τον πρώτο εχθρό της χώρας μας την μισητή Βασιλο-μεταξική σπείρα. Μόνον ο τύπος μας ξεσκέπασε έγκαιρα το ξεπούλημα της χώρας μας στους Εγγλέζους ληστές, ιμπεριαλιστές και συνεπούμενα την έξοδο της Ελλάδας απ’ την ουδετερότητα. Μόνον ο «Ρίζος» μας βροντοφώναζε για τον κίνδυνο που διέτρεχε η χώρα μας με την έξοδο της στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο πλευρό των Εγγλέζων και ενάντια στον άξονα, χωρίς κανένα συμφέρον για τον Λαό μας μα μονάχα για τα συμφέροντα του Εγγλέζικου κεφαλαίου, της Βασιλομεταξικής κλίκας και μιας γκρούπας της ντόπιας πλουτοκρατίας και καλούσε το λαό μας να παλέψει για την ουδετερότητα και ανεξαρτησία της χώρας μας. Και μέσα στη συνέχεια του καταστροφικού για το λαό μας πολέμου, μέσω του «Ρίζου» υπέδειξε το κόμμα μας σαν μοναδική σωτηρία για τη χώρα μας την ανατροπή της πουλημένης διχτατορικής σπείρας, την ανάληψη της εξουσίας από μια Κυβέρνηση Μετώπου Εθνικής – Σωτηρίας – Ειρήνης, που θα υπέβαλλε προτάσεις ειρήνης στον Άξονα χωρίς προσαρτήσεις κι αποζημιώσεις που θα προσανατολίζονταν οικονομικά και πολιτικά με την ΕΣΣΔ.

Ο αγώνας του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΚΚΕ που... κάποιοι προσπαθούν να διαχωρίσουν ήταν ΤΑΞΙΚΟΣ. Γι' αυτό στους συμμάχους των Γερμανών Βουλγάρους απευθύνθηκαν οι κομμουνιστές για να ελευθερώσουν πρωτοκλασάτα στελέχη τους.
Στις 28 Ιουνίου 1941 πήγανε στην φυλακή της Ακροναυπλίας 2 Γερμανοί αξιωματικοί της G.F.P. (Μυστική στρατιωτική Αστυνομία) μαζί με τον εκπρόσωπο της Βουλγαρικής πρεσβείας στην Αθήνα, και βάσει της υπ' αριθμόν 621 διαταγής της G.F.P. διατάζεται η αποφυλάκιση (!) 27 ηγετικών στελεχών του ΚΚΕ!

Οι... πατριώτες δήλωσαν "Βούλγαροι υπήκοοι" εφ' όσον ο ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΣ, ΩΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΩΣ ! από τους Βουλγάρους ΦΑΣΙΣΤΕΣ και ζήτησαν από αυτές να επέμβουν οι Γερμανοί για να αποφυλακιστούν από τη φυλακή γιατί -δήθεν- κρατούνταν ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ αλλά γιατί ήταν ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΕΣ! και αγωνίζονταν για την αυτονόμηση της Μακεδονίας!

Οι Γερμανοί απελευθέρωσαν τους παρακάτω:

  1. Ανδρέας Τσίπας, αναπληρωτής γεν. Γραμματέας του ΚΚΕ!!!!
  2. Ανδρέας Τζίμας ή Σαμαρινιώτης ή Τζίμωφ, πρώην βουλευτής Καστοριάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και καθοδηγητής του ΕΛΑΣ Μακεδονίας...
  3. Κ. Λαζαρίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
  4. Λάζαρος Ζησιάδης ή Τερπόβσκυ, μέλος του Μακεδονικού γραφείου του ΚΚΕ
  5. Ζήσης Βελιόπουλος
  6. Ζήσης Καλλιμάνης
  7. Αναστάσιος Καρατζάς
  8. Πέτρος Κέντρος
  9. Λάμπρος Μόσχος
  10. Κυριάκος Μπιλάλης
  11. Αθανάσιος Πέϊκος
  12. Λάζαρος Μποζίνης
  13. Στέλιος Παπανεδέλιος
14. Δ. Τσιτσίνας
15. Νικόλαος Σωτηρίου
16. Μιχάλης Σκουπακίδης
17. Νικόλαος Χαϊβανίδης
18. Ρούσος Χαριζάνης
19. Εμμανουήλ Καζαντζής
20. Κωνσταντίνος Λάμπρου
21. Δημήτριος Λέσκας
22. Φώτιος Ουρούζης
23. Παντελής Τζίκας
24. Ιωάννης Κωνσταντινίδης
25. Θεόδωρος Ευθυμιάδης
26. Λάζαρος Ντάμιος
27. Εμμανουήλ Χαραλάμπους

Ο Λάζαρος Ζησιάδης ή Τερπόβσκυ από το Δενδροχώρι Καστοριάς μόλις απελευθερώθηκε προσλήφθηκε στην υπηρεσία της Βουλγαρικής Πρεσβείας και το 1943 έγινε γγ. του ΚΚ Μακεδονίας.

Ο Ανδρέας Τζήμας ή Τζίμωφ από τη Σαμαρίνα (εξού και το «Σαμαρινιώτης») βουλευτής Καστοριάς κατά το 1936, συνεργάστηκε με τον περίφημο τυχοδιώκτη Αλκιβιάδη Διαμάντη που εργαζόταν με την προστασία των Ιταλών για τη δημιουργία Κουτσοβλάχικου κράτους στην Πίνδο. Αργότερα έγινε πρεσβευτής της Π.Ε.Ε.Α. στον Τίτο.

Το κορυφαίο το αφήνω να το πει ο Ελευθέριος Σταυρίδης πρώην γ.γ του ΚΚΕ στο βιβλίο του «Τα παρασκήνια του ΚΚΕ», σελ. 528:

«Ετυφέκισε το ΚΚΕ τα 27 αυτά στελέχη του δια την επαίσχυντο αυτή από πάσης απόψεως πράξις των και εκείνους εκ των ηγετών του που την ενέκριναν; OXI! Και ταύτα πάντα εγίνοντο καθ’ ην εποχήν το ΚΚΕ επηγγέλετο δια του ΕΑΜ «Εθνικήν Αντίστασην» κατά του κατακτητού και απελευθέρωσιν από του ζυγού του φασισμού»!

Και βέβαια να μην ξεχνάμε ότι οι σύμμαχοι του ΚΚΕ (καθ’ όλη την διάρκεια της κατοχής) Βούλγαροι απήγαγαν 50.000 Βορειοελλαδίτες και τους πήγαν στην Βουλγαρία για καταναγκαστικά έργα. Όταν όμως αυτοί οι όμηροι επέστρεψαν και ζήτησαν αποζημιώσεις το ΚΚΕ ούρλιαζε: «κάτω τα χέρια από την δημοκρατική Βουλγαρία».
Τον Ιανουάριο του 1944 στις Καρυδιές Έδεσσας, ο Βούλγαρος εγκληματίας πολέμου Κάλτσεφ και ο Ανδρέας Τζίμας υπέγραψαν στο όνομα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ (όπως οι ίδιοι αναφέρουν)και του Βουλγαρικού στρατού το εξής συμφωνητικό:

«1) Αι επαρχίαι Κιλκίς Παιωνίας, Αλμωπίας, Γιαννιτσών, Εδέσσης, Αριδαίας, Φλωρίνης και Καστοριάς εκχωρούνται από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ως ζώνη δράσεως του ΣΝΟΦ.

2) Το ΣΝΟΦ έχει το δικαίωμα να επεκτείνει τη ζώνη της δράσης του και σε άλλες νοτιότερες επαρχίες ύστερα από την εξασφάλιση πλήρους κυριαρχίας στις παραπάνω επαρχίες.

3) Ο Βουλγαρικός Στρατός κατοχής της Μακεδονίας παίρνει την υποχρέωση να καταλάβει τα αστικά κέντρα της Μακεδονίας υστέρα από την αποχώρηση των Γερμανών και την παράδοση τούτων εις τας αρχάς του ΕΑΜ.

4) Αποφασίζουν από κοινού ΕΑΜ και ΣΝΟΦ την δημιουργία αυτονόμου Μακεδόνικου Κράτους Σοβιετικής Oργάνωσης το οποίον θα ζητήσει να μπει κάτω από την προστασία της Ρωσίας.

5) Για την ενίσχυση ΕΑΜ-ΣΝΟΦ αναλαμβάνεται ή υποχρέωση της πλαισίωσης της Διεθνούς Μεραρχίας πού θα ιδρυθεί στο Καϊμακτσαλάν από Βουλγάρους αξιωματικούς και ο εφοδιασμός της με πυρομαχικά.

6) Να φροντίσουν οι Βούλγαροι για την κατασυκοφάντηση κάθε δυναμικού εθνικιστικού στοιχείου στις αρχές κατοχής, ώστε να μη αναπτυχθεί εθνικιστική κίνηση. Καθιερώθη τέλος ως σημαία της Σοβ. Δημ. Μακεδονίας η βουλγαρική τοιαύτη, με αντίθετο φοράν των χρωμάτων και με αστέρια εις το κέντρον».

ΚΑΛΤΣΕΦ ΤΖΙΜΑΣ


Όπως καλά διαβάσατε ιδρύεται αυτόνομο Μακεδονικό κράτος, ενώ ολόκληρες επαρχίες της Β. Ελλάδας εκχωρούνται στη ΣΝΟΦ!

Για το Σύμφωνο αυτό ο Kris Woodhouse αναφέρει ότι: «Εμφανίζεται ότι την υπέγραψαν ένας Έλληνας κομμουνιστής και ένας Βούλγαρος αξιωματικός του τακτικού στρατού, σε ένα χωριό στο βουνό Καϊμακσιλλάρ (στα ελληνογιουγκοσλαβικά σύνορα), τον Ιανουάριο του 1944. Έτυχε, την εποχή εκείνη, να επισκεφθεί την περιοχή Αμερικανός αξιωματικός της ΣΣΑ, συνοδευόμενος από έναν Έλληνα κομμουνιστή (τον Αντρέα Τζήμα). Στην αναφορά του, για την επίσκεψη αυτή, παρατηρούσε με έκπληξη, ότι ένας αξιωματικός με "κάποια ξενική" στολή τους συνάντησε σε ένα χωριό, στο βουνό Καϊμακσιλλάρ, τον Ιανουάριο του 1944. Η αναφορά αυτή ήταν γνωστή σε πολύ λίγα πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία κι εγώ·' και είναι σχεδόν βέβαιο, ότι δεν ήταν γνωστή σε κανέναν, ο οποίος θα ενδιαφερόταν να κατασκευάσει μια σκευωρία. Η σύμπτωση είναι τουλάχιστο αξιοσημείωτη».

Woodhouse: Το Μήλο της Έριδος σελ. 243.

Επαληθεύεται λοιπόν ότι ο Α. Τζήμας ήταν στη περιοχή την εποχή εκείνη. Επί πλέον και ένας αξιωματικός με «Ξενική Στολή» (άρα αξιωματικός τακτικού στρατού) περιφερότανε μαζί με τον Α. Τζήμα στα Ελληνικά βουνά. Γιατί άραγε για τουρισμό;

Στο Μελισσοχώρι στις 20 Σεπτεμβρίου 1944 το ΚΚΕ και ο Βουλγαρικός στρατός κατοχής υπογράφουν το εξής «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ» συμφωνητικό :

«Σήμερον την 20ην Σεπτεμβρίου του 1944 εν Μελισσοχωρίω Μακεδονίας οι υπογεγραμμένοι αντιπρόσωποι του ΚΚΕ, του Βουλγαρικού Στρατού, του Ε.Λ.Α.Σ. και της Π.Ε.Ε.Α. συνεφωνήσαμε και αποφασίσαμε τα κάτωθι, προς ενίσχυσιν του κοινού απελευθερωτικού μας αγώνος καθώς και δια την μελλοντικήν μας συνεργασίαν.

ΑΡΘΡΟΝ 1ον. Άμεσος υποστήριξις του Ε.Λ.Α.Σ. με πολεμικόν υλικόν δια του Βουλγαρικού Στρατού.

ΑΡΘΡΟΝ 2ον. Ό Βουλγαρικός Στρατός δεν θα επιτεθή κατά του Ε.Λ.Α.Σ. και θα υποστήριξη τας επιχειρήσεις του και εναντίον Κυβερνητικών Στρατευμάτων και εναντίον Εθνικιστικών Σωμάτων.

ΑΡΘΡΟΝ 3ον. Κατά την Αγγλοαμερικανικήν απόβασιν εν Ελλάδι ο Ε.Λ.Α.Σ. υποχρεούται να συμπεριλάβη εις τας τάξεις του Βουλγαρικά Στρατεύματα και να τα υποστηρίξη.

ΑΡΘΡΟΝ 4ον. Κατά την απόβασιν θα ενωθούν τα Βουλγαρικά Στρατεύματα και ο Ε.Λ.Α.Σ.

ΑΡΘΡΟΝ 5ον. Ό Ε.Λ.Α.Σ. υποχρεούται εν περιπτώσει υποχωρήσεως να υποστήριξη τα Βουλγαρικά Στρατεύματα μέχρι συνόρων.

ΑΡΘΡΟΝ 6ον. Όλο το Βουλγαρικό πολεμικό υλικό το ευρισκόμενον εις Μακεδονίαν και Θράκην θα παραχωρηθή εις τον Ε.Λ.Α.Σ.

ΑΡΘΡΟΝ 7ον. Ό Ε.Λ.Α.Σ. αναλαμβάνει τον έφοδιασμόν του Βουλγαρικού Στρατού.

ΑΡΘΡΟΝ 8ον. Ό Ε.Λ.Α.Σ. αναλαμβάνει την προστασίαν της Βουλγαρικής μειονότητας και της περιουσίας αυτής και θα διευκολύνη έφ' όσον αύτη θα ζήτηση την αναχώρησίν της εις την Βουλγαρίαν, συναποκομίζουσα και την περιουσίαν της.

ΑΡΘΡΟΝ 9ον. Από κοινού άγων εναντίον εκείνων πού εναντιούνται εις τον Ε.Λ.Α.Σ. και το ΚΚΕ.

ΑΡΘΡΟΝ 10ον. Το ΕΑΜ, το ΚΚΕ και ο Ε.Λ.Α.Σ. αναλαμβάνουν να σχηματίσουν μίαν Διεθνή Μακεδονίαν μετά το τέλος του πολέμου.

ΑΡΘΡΟΝ 11ον. Κατάργησις συνόρων μεταξύ Βουλγαρίας - Ελλάδος και Σερβίας.

ΑΡΘΡΟΝ 12ον. Ουδείς Βούλγαρος θα συλληφθή εν Μακεδονία και Θράκη από τον Ε.Λ.Α.Σ.

Εν Μελισσοχωρίω την 20η-9-1944 Δια το Κ.Κ. Βουλγαρίας: Φιλίπποβιτς, Γραμ. Βουλγαρικής Λέσχης

Δια τον Βουλγαρικόν Στρατόν: Γιούνωφ, Υπολοχαγός

Δια τον Ε.Λ.Α.Σ.: Αυγερινός Δια την Π.Ε.Ε.Α.: Στασινόπουλος»

Έτσι λοιπόν; Το ΚΚΕ συμφωνεί με τους Βουλγάρους για μία «Διεθνή Μακεδονίαν»! και φυσικά ουδείς Βούλγαρος κατακτητής θα συλληφθεί στη Μακεδονία και Θράκη από τον ΕΛΑΣ!

Τέλος, όσοι δεν πείστηκαν σχετικά με τους Βουλγάρους ενημερώνω :

1) Χαρ. Κατωπόδης (καπετάν Αράπης, υπολοχαγός) στρατιωτικός αρχηγός του ΕΛΑΣ του ΚΑΪΜΑΚ-ΤΣΑΛΑΝ :

Στις 5 Ιουνίου 1944, ΔΗΘΕΝ ΑΠΟ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ, τον δολοφόνησαν γιατί σε σύσκεψη στελεχών κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι πρόδωσε την αντίσταση και συνεργάζεται με Βουλγάρους.

2) Ζαχαρίας Ζαγορίτης από την Αρναία Xαλκιδικής, στρατιωτικός αρχηγός του ΕΛΑΣ Χολομόντως.

Εκτελέστηκε μετά από ενέδρα γιατί αντέδρασε για εκτελέσεις Εθνικών στελεχών Χαλκιδικής.

3) Περίπτωση 28ου Συντάγματος ΕΛΑΣ.

Όταν ιδρύθηκε το Σ.Ν.Ο.Φ. (Σλαυικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο) από τον ΕΛΑΣ και στο οποίο μπήκαν και Βούλγαροι κομιτατζηδες που είχαν σταλεί στην Δυτική Μακεδονία, οι τελευταίοι άρχισαν να διακηρύττουν ότι «η Μακεδονία ανήκει στους Βουλγάρους» και να προκαλούν.

Η στάση αυτή των κομιτατζήδων προκαλεί αγανάκτηση στους Εθνικιστές Ελασίτες. Ο διοικητής του 28ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ ταγματάρχης Χρήστος Λαζαρίδης συνεννοείται με τους ανθ/γους Θεόδωρο Ευφραιμίδη και Πέτρο Δάγκα και αποφασίζουν να χτυπήσουν και να εξοντώσουν το κομιτατζίδικο τάγμα.

Το ΚΚΕ το αντιλαμβάνεται, τους συλλαμβάνει, τους βασανίζει και τέλος με «στρατοδικείο» τους καταδικάζει σε θάνατο!

Για όσους ενδιαφέρονται για περισσότερα, υπάρχουν δύο αποκαλυπτικότατα βιβλία που προέρχονται από Εθνικούς συνδέσμους Ελασιτών, τα :

«Αποκάλυψις της Εθνοπροδοσίας του ΚΚΕ και των συνοδοιπόρων του», έκδοση 1961 του «συλλόγου Επαναπατρισθέντων εκ του παραπετάσματος» και το «Η Προδομένη Αντίστασις» του «Εθνικού συνδέσμου Μακεδονίας και Θράκης 1941-1945» έκδοση 1962।

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου