Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Σαηεντολογία - Β' Μέρος

Where prejudice exists it always discolors our thoughts

Mark Twain

*Πάνω από 250.000.000 δολλάρια υπολογίζονται τα κέρδη της Σαηεντολογίας μόνο στις ΗΠΑ.

*500.000 δολλάρια δώρησε ο Tom Cruise στη Σαηεντολογία το 2004.

*Περισσότερες από 500 ιεραποστολές της Σαηεντολογίας ανά τον κόσμο.



L. Ron Hubbard

Στο εισαγωγικό σειμείωμα είχαμε δεί περιληπτικά, πως η Σαηεντολογία παρουσιάζει τον ιδρυτή της L. Ron Hubbard, σε αυτό το μέρος θα ασχοληθούμε εκτενέστερα, όχι για άλλον λόγο, πέρα από το να αντιληφθούμε τα επικοινωνιακά παιχνίδια, όχι μόνο της αυτής οργάνωσης αλλά και άλλων.

Ron Hubbard & Apartheid

Σύντομα, θα αναφέρω μερικά ιστορικά στοιχεία για το Apartheid της Νοτίου Αφρικής για όσους φίλους τυχόν δεν γνωρίζουν. Την περίοδο 1948-1994 το Εθνικό κυβερνών κόμμα της Νοτίου Αφρικής είχε επιβάλλει ρατσιστική πολιτική διακυβέρνησης, το Apartheid κατά τη διάρκεια του οποίου τα δικαιώματα των πολιτών της Ν.Α. εξαρτώνταν από το χρώμα του δέρματός τους. Πολλά ειδεχθή εγκλήματα διέπραξε το καθεστώς του Apartheid και όσοι το στήριζαν, εγκλήματα πολιτικά, ποινικά, ηθικά.

Ας δούμε και τις απόψεις του Hubbard:



Σαφώς κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να έχει όποιες πεπειθήσεις -κατά κανόνα εξυπηρετούν- τα όποια συμφέροντά του, υπάρχουν -ευτυχώς- και Δον Κιχώτες ακόμη. Βέβαια μην περιμένετε ειλικρίνεια (ολιγότερη ή περισσότερη) όταν μιλάμε για ποσά όπως αυτά που αναφέρω στην κεφαλίδα. θα ήταν αστείο. Όμως το να καμουφλάρει κανείς τα πιστεύω του ή ακόμα ακόμα να υποστηρίζει πως έχει πιστεύω είναι -σαφώς- λιγότερο επικίνδυνο σε σχέση με κάποιον που υποστηρίζει πως έχει την θεραπεία για μία σειρά παθογενών αλλα και ΨΥΧΙΚΩΝ ασθενειών ενώ -δεν την έχει-.

Τι εννοώ; Ας δούμε:

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ, τα κείμενα είναι στην Αγγλική γλώσσα, αναγράφονται οι ΠΗΓΕΣ από ειδησεογραφικά πρακτορεία καθώς και διαδικτυακά sites που κάλυψαν τα συμβάντα.




Η υπόθεση δεν είναι καθόλου αστεία, η σάτυρα τουλάχιστον που γίνεται από πολλές οργανώσεις κατά της Σαηεντολογίας δεν είναι αρκετή και σε καμία περίπτωση αρκετή. Άλλαξε τίποτα στη χώρα μας με τη σάτυρα; μάλλον όχι, το αντίθετο θα έλεγα. Πόσο μάλλον λοιπόν με έναν άρτια οργανωμένο οικονομικό οργανισμό. Και όλα αυτά δεν τα αναφέρω τυχαία. Στο επόμενο μέρος θα ασχοληθούμε με τη δράση της Σαηεντολογίας εν Ελλάδι. Όσοι από εσάς φίλοι είχατε ασχοληθεί με το ΚΕΦΕ παλαιότερα θα γνωρίζετε πως με εισαγγελική παρέμβαση τότε, το ΚΕΦΕ έκλεισε. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχω ενδείξεις πως μάλλον θα ασχοληθούμε ξανά με τη Σαηεντολογία στη Ελλάδα και όχι απλά ιστορικά αναφερόμενος στην υπόθεση του ΚΕΦΕ. Αυτά, εύχομαι καλή εβδομάδα, καλή δύναμη σε όλους και την επόμενη Κυριακή το επόμενο μέρος με τα του οίκου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου