Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Παραιτούνται πιλοτοι γιατι τους ζητούν να μην αναχετίζουν τα τουρκικά αεροπλάνα μεταξύ 6- και 10 μιλίων


Γράφει η Μοιραία Ελένη
Mία φαινομενικά απίστευτη εξέλιξη είχαμε την περασμένη Παρασκευή όταν οι πιλότοι της Π. Α. κλήθηκαν να “συμμετάσχουν” σε τουρκική εθνική εορτή, αφήνοντας ακάλυπτα επιχειρησιακά τα νησιά του Α. Αιγαίου! Γενικά, το κλίμα απόλυτης δυσαρέσκειας που εξακολουθεί να επικρατεί στις τάξεις των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, τόσο σε ότι αφορά τον τρόπο που η «λευκή» απεργία αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση και την επικοινωνιακή «γραμμή» που έδωσε στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να στραφούν κατά των πιλότων, επιβαρύνεται αφόρητα από τις εθνικά σκανδαλώδεις εντολές που δίνονται να μην …… αναχαιτίζονται τα τουρκικά αεροσκάφη μεταξύ 6 και 10 μιλίων!
Την περασμένη Παρασκευή 23 Απριλίου, δεν επιτράπηκε στους πιλότους των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών να επιχειρήσουν ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού, λόγω εορτής στην Τουρκία! Αφήνοντας επιχειρησιακά εντελώς ακάλυπτο ολόκληρο το Ανατολικό Αιγαίο και τα
Δωδεκάνησα! Ποια ήταν αυτή η εορτή ή καλύτερα οι εορτές, γιατί ήταν δύο, της Τουρκίας;
Η ίδρυση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης από τον Κεμάλ Ατατούρκ που καθιερώθηκε στις 23 Αυγούστου του 1921, όταν τα ελληνικά στρατεύματα έδιναν τον υπέρ πάντων αγώνα για την διατήρηση των εστιών των Ελλήνων στην Μικρά Ασία! Στον εορτασμό αυτής της εορτής κλήθηκαν να «συμμετάσχουν» οι Έλληνες πιλότοι με εντολή του υπουργείου Εξωτερικών!
Η δεύτερη εορτή ήταν η «γιορτή του παιδιού» (Cocuk Bayrami) η οποία είναι αφιερωμένη «στο μέλλον του τουρκικού Έθνους»!
Όπως αναφέρουν στο defencenet.gr πιλότοι της Π.Α. «Δεν είμαστε διατειθειμένοι να δεχθούμε την απεμπόληση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Θα παραιτηθούμε αφού δεν μπορούμε να προβούμε σε παραβίαση των εντολών, αλλά δεν θα αφήσουμε τους Τούρκους να κάνουν ότι θέλουν στο ελληνικό Αιγαίο».
Ήδη έχουν γράψει τις παραιτήσεις τους τουλάχιστον δώδεκα αξιωματικοί πιλότοι και προτίθενται να τις καταθέσουν τις επόμενες ημέρες!
Πηγή:
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου