Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Συνεχίζονται οι ανθελληνικές προκλήσεις των «Τσάμηδων», Με την ανοχή, ή και την παρότρυνση, της Αλβανικής Κυβέρνησης !



Δεκάδες μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης "Μέτωπο για την Εθνική Ένωση" ("Fronti per Bashkimin Kombetar"), από την Αλβανία, το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο και τα Σκόπια, συνεδρίασαν μυστικά το Σάββατο στην Χιμάρα, προβάλλοντας ανθελληνικά μηνύματα.
Οι δρόμοι της πόλης γέμισαν με συνθήματα υπέρ της Τσαμουριάς και της ένωσής της με την Αλβανία.
Η Χιμάρα, προπύργιο του Ελληνισμού, την Ελληνικότητα της οποίας αμφισβητούν οι Αλβανοί, δεν επιλέχθηκε τυχαία για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση.
Σ' αυτή συμμετείχαν πάνω από 150 άτομα, που κοινός τους παρανομαστής είναι το μένος εναντίον της Ελλάδας.

Την ίδια στιγμή η Ελληνική κυβέρνηση δεν ασχολείται με τα θέματα που αφορούν στις σχέσεις της χώρας με την Αλβανία και μένει απαθής.
Όπως μετέδωσαν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, τα μέλη του Μετώπου συμφώνησαν στην συγγραφή μνημονίου, το οποίο θα αποσταλεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, το αλβανικό κοινοβούλιο, το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ. Το μνημόνιο θα απαιτεί:

• Κατάργηση του νόμου του εμπολέμου με την Ελλάδα.
• Αναγνώριση από την Ελλάδα της αλβανικής ως επίσημης γλώσσας σε «περιοχές της Ελλάδας που κατοικούνται από πολίτες αλβανικής εθνικότητας, ιδιαιτέρως στην Καστοριά, την Κόνιτσα, την Φλώρινα, τα Ιωάννινα, την Πρέβεζα, τη Θεσπρωτία και αλλού»!!!
• Ακριβή αριθμητικά στοιχεία των «αυτοχθόνων Αλβανών» που ζουν στην Ελλάδα καθώς και των Αλβανών μεταναστών με σκοπό τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους και την εξάλειψη των εις βάρος τους διακρίσεων.

Η Ελλάδα να διερευνήσει και να επιλύσει το ζήτημα «των μαζικών τάφων Τσάμηδων(!) στην ελληνική επικράτεια», και την ανοικοδόμηση Μνημείου στην μνήμη τους.

http://www.proinoslogos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου