Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ τελικά δίνει Ελληνική Ιθαγένεια στους Σλαβομακεδόνες αποσχιστές;



Την 6-10-2009, δυο μέρες μετά από την νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές πολλοί με  ρωτούσανε γιατί δεν ασχολούμαι με την κατάργηση του Υπουργείου Μακεδονίας -Θράκης.Είχα αναφέρει 4 λόγους όπου και ένας από αυτούς ήταν ο αποικισμός αλλοεθνούς εθνικιστικής μειονότητας στις παραμεθόριες περιοχές των μακεδονικών(100.000 σκοπιανοί),θρακικών(600.000 Τούρκοι) και ηπειρωτικών (50.000 Τσάμηδες) νομών της χώρας.
Ενώ οι άλλοι 3 λόγοι πλέον έχουν γίνει ΝΟΜΟΙ του πρώην Ελληνικού Εθνικού Κράτους και πλέον πολυπολιτισμικού όπως είπε η Κα Τζάκρη στην Βουλή, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ποντίκι σκάει  και την 4η βόμβα.
Σε άρθρο της χτες γράφει:...


Ο Ευάγγελος Κωφός  είχε επισημάνει από το 2003 σε άρθρο του στο Βήμα  τις συνέπειες μίας τέτοιας κίνησης:
  • Σε πρώτο πλάνο οδηγούμεθα σε αναδιάταξη του εθνολογικού χάρτη της παραμεθόριας ζώνης της πατρίδας μας, και μάλιστα σε εποχή που οι εθνικιστικές και εθνοτικές συγκρούσεις στον άμεσο περίγυρό μας δεν έχουν κοπάσει. 'Ενα πρόσφορο έδαφος θα διευκόλυνε τη μετάστασή τους πρός Νότον.
  • Σε δεύτερο πλάνο είναι αναπόφευκτο να εγερθούν ανάλογες πιέσεις για "επαναπατρισμό" αρκετών δεκάδων χιλιάδων Αλβανών Τσάμηδων φυγάδων (1944-45) από τη Θεσπρωτία, Βουλγάρων πολιτικών φυγάδων (1944) από Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και Τούρκων Μουσουλμάνων.
  • Σε τρίτο πλάνο η εμφύτευση χιλιάδων Αιγαιατών Makedonci, με τον εθνικιστικό μεσσιανισμό τους, στις κοινωνίες των Ελλήνων Μακεδόνων μας αναπότρεπτα θα προκαλέσει ένα μίνι "πόλεμο των πολιτισμών" με τη διεκδίκηση της μακεδονικής ιστορίας, του μακεδονικού πολιτισμού και του μακεδονικού ονόματος. Και αυτό το καλό κλίμα στις διμερείς σχέσεις, που με τόσο κόπο έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, θα κινδυνεύει να ανατραπεί από τον ελλαδικό χώρο.


Είχε μάλιστα προτείνει ότι «οφείλουμε όμως να αναγνωρίσουμε ότι διαχρονικά το Μακεδονικό Ζήτημα δημιούργησε συλλογικά και προσωπικά τραύματα Το ελληνικό κράτος υπήρξε μικρόκαρδο, απαγορεύοντας επί δεκαετίες την απλή επίσκεψη στη χώρα μας χιλιάδων "Αιγαιατών". Σημαντικές βελτιώσεις έχουν σημειωθεί τελευταία, αλλά πρέπει να ολοκληρωθούν. 'Αλλες εκκρεμότητες, όπως οι εκατέρωθεν περιουσιακές απαιτήσεις πρέπει επίσης να αντιμετωπισθούν σε διακρατικό επίπεδο με ένα "νέο πακέτο". Για την ειρήνη και την καλή γειτονία, σε αυτό θα πρέπει να ρυθμιστούν και οι πολιτισμικές διαφορές, ανάμεσά τους και το αγκάθι του ονόματος.»

Έτσι εάν αληθεύει αυτή πληροφορία και σε συνδυασμό με την προκελογική δήλωση Λοβέρδου  επιβεβαιώνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει την τότε πολιτική απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου και θα επιτρέψει την επιστροφή των ως "συμμετέχοντων στο Εθνικο-απελευθερωτικό κίνημα στη Μακεδονία του Αιγαίου" όπως τους αποκαλεί επίσημα η FYROM με μοναδικό στόχο τον αυθαίρετο εποικισμό αλλοεθνούς εθνικιστικής μειονότητας στις παραμεθόριες περιοχές των μακεδονικών νομών της χώρας.
Πηγή
http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2010/04/blog-post_22.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου