Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

H πραγματική αλήθεια για το ΔΝΤ

Όταν μια αποστολή του ΔΝΤ πηγαίνει σε μια χώρα απαιτεί την καταστροφή των κοινωνικών και οικονομικών θεσμών, ως προϋπόθεση για τη χορήγηση δανείων ,παρόμοια κάτασταση με την ψυχολογική κατάπτωση που δημιουργήθηκε από τους βομβαρδισμόυς του Νάτο στην Γιουγκοσλαβία.


Το ΔΝΤ θα διατάξει το κλείσιμο των νοσοκομείων, των σχολείων και εργοστασίων. (σ.σ. Στην Λετονία η συμφωνία με το ΔΝΤ περιελάμβανε κλείσιμο σχολείων, απολύσεις δασκάλων και κλείσιμο νοσοκομείων ώστε να μειωθούν οι δαπάνες,κάτι παρόμοιο προτάθηκε και στην Ελλάδα).Αυτό είναι, φυσικά οικονομικά αποδοτικότερο από την βομβιστική επίθεση στα νοσοκομεία, στα σχολεία και στα εργοστάσια, όπως έκαναν στη Γιουγκοσλαβία, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι πολύ παρόμοιο: η καταστροφή της χώρας.




Και υπάρχει καλός συντονισμός μεταξύ του ΔΝΤ και του ΝΑΤΟ. Τον είδατε στο Κοσσυφοπέδιο. Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα είχε δημιουργήσει ένα μεταπολεμικό οικονομικό πρόγραμμα που περιλαμβάνε μεταρρυθμίσεις της ελεύθερης αγοράς πολύ πριν από την έναρξη των βομβαρδισμών.Υπάρχει άψογη συνεργασία. Εάν μια χώρα αρνείται την παρέμβαση του ΔΝΤ, το ΝΑΤΟ εισβάλει
, ή το ΝΑΤΟ και οι διάφορες μυστικές υπηρεσίες, και δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για τα προγράμματα του ΔΝΤ που θα επιβληθούν.

Οι χώρες που αποδέχτηκαν το ΔΝΤ, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία, μπορεί να μην βομβαρδίστηκαν , αλλά καταστράφηκαν με την πένα . Στη Βουλγαρία, το ΔΝΤ έβαλε σε εφαρμογή τις πιο δραστικές μεταρρυθμίσεις ,οι οποίες αποδεκάτισαν τις κοινωνικές συνθήκες - συντάξεις μειωθήκαν, τα εργοστάσια έκλεισαν, απορρίφτηκαν τα φθηνά προιόντα, κατάργήθηκε η δωρεάν ιατρική περίθαλψη και οι δωρεάν υπηρεσίες μεταφορών και ούτω καθεξής.

Μια χώρα έχει μια κυβέρνηση. Έχει όργανα. Έχει προϋπολογισμό. Έχει οικονομικά σύνορα. Έχει τα τελωνεία. Μια περιοχή έχει μόνο ονομαστική κυβέρνηση, που ελέγχεται από το ΔΝΤ. Δεν έχει τα σχολεία,ούτε και νοσοκομεία, γιατι αυτά έχουν κλείσει σύμφωνα με τις παραγγελίες της Παγκόσμιας Τράπεζας. Δεν έχει σύνορα, επειδή ο ΠΟΕ έχει διατάξει το ελεύθερο εμπόριο. Δεν έχει βιομηχανία ή γεωργία, διότι αυτά έχουν αποσταθεροποιηθεί, ως αποτέλεσμα των επιτοκίων 60% ετησίως.Και αυτό είναι επίσης το πρόγραμμα του ΔΝΤ.


Εικόνα

Βάζουν ένα ανώτατο όριο επί πιστώσει. Έτσι, οι άνθρωποι δεν μπορούν να πάρουν τραπεζικά δάνεια. Αυτό οδηγεί τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα κατι που σκοτώνει την οικονομία. Τότε είναι που θα ανοίξει το ελεύθερο εμπόριο. Έτσι, οι τοπικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δανείστούν με 60% από τις τοπικές τράπεζες και στη συνέχεια θα πρέπει να ανταγωνίζονται με προϊόντα από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή την Ευρώπη, όπου τα επιτόκια είναι 6 ή 7%. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές αποσκοπούν κυρίως στην καταστροφή των τοπικού κεφαλαίου.

Μια σημαντική πτυχή αυτού είναι ότι το ΔΝΤ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του παράνομου εμπορίου και για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι πολύ σαφές, διότι όταν οι νόμιμες οικονομίες καταρρεύσουν υπό το βάρος των μεταρρυθμίσεων του ΔΝΤ τι μένει; Φυσικά η γκρίζα οικονομία, που είναι και παράνομη.


Όπως παρατηρεί ο Δρ. Τζων Κόουλμαν:

"Σήμερα ο έλεγχος των χωρών και των κυβερνήσεών τους γίνεται γενικά μέσω
της Παγκόσμιας Τράπεζας (ΠΤ) και του Διεθνούς Νομισματοκοπικού Ταμείου
(ΔΝΤ), τα οποία δεν είναι παρά οργανισμοί ξεπλύματος χρημάτων που προέρχονται από το εμπόριο ναρκωτικών. Η Παγκόσμια Τράπεζα υπονομεύει κάθε χώρα που το ΔΝΤ θέλει να βουλιάξει οικονομικά, οργανώνοντας τρόπους και μεθόδους για την εύκολη διαφυγή κεφαλαίων. Η Παγκόσμια Τράπεζα λειτουργεί με γκανγκστερικές μεθόδους.



Αν μια χώρα δεν υποταχθεί στην απογύμνωση των περιουσιακών της στοιχείων από το ΔΝΤ, τότε την απειλεί ότι θα τηνκαταστρέψει με τα τεράστια μετρητά των ναρκοδολαρίων που έχει στην κατο-
χή της. Καταλαβαίνουμε λοιπόν γιατί έχει αποσυρθεί ο χρυσός από τη κυκλοφορία και έχει αντικατασταθεί από το χάρτινο "δολάριο" σαν το συναλλαγματικό απόθεμα μιας χώρας. Δεν είναι τόσο εύκολο να εκβιάσεις μια χώρα κρατώντας αποθέματα χρυσού, όπως είναι όταν τα συναλλαγματικά της αποθέματα είναι σε χαρτονομίσματα δολαρίων. Γενικά το ΔΝΤ μπορεί να προκαλέσει μια
ζήτηση συναλλάγματος σε οποιαδήποτε χώρα χρησιμοποιώντας ναρκοδολάρια,
τα οποία θα επιταχύνουν τη διαφυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες"


Μετάφραση απο άρθρο του Michel Chossudovsky και του John Coleman


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου