Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Βρυξέλλες: Η επίσκεψη Μπερίσα στην εβραϊκή κοινότητα Βρυξελλών






Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα μετά την επίσκεψή του στην έδρα του ευρωπαϊκού συμβουλίου, στις 16 Απριλίου 2010, συναντήθηκε με τους ανώτατους εκπροσώπους της εβραϊκής κοινότητας της Ευρώπης, αναφέρει το δημοσιογραφικό όργανο της κυβέρνησης του Κοσσόβου «QIC».

Ο Αλβανός πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον ραβίνο Levi Matusof ο οποίος είναι επικεφαλής της κοινότητας και διευθυντής των ραβίνων που εκπροσωπούνται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Οι ραβίνοι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εξέφρασαν τις ευχαριστίες της κοινότητάς τους, για την επίσκεψή του και την ευγνωμοσύνη τους στη στήριξη και βοήθεια των Αλβανών στην εβραϊκή κοινότητα της χώρας κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Μπερίσα διαβεβαίωσε τον επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας των Βρυξελλών, ότι η αλβανική κυβέρνηση υποστηρίζει και θα υποστηρίζει πάντοτε την θρησκευτική ελευθερία στη χώρα του.

Οι εκπρόσωποι των ραβίνων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δήλωσαν στον Αλβανό πρωθυπουργό, ότι επιθυμούν το συντομότερο δυνατό η Αλβανία να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια και ότι η εβραϊκή κοινότητα και οι ραβίνοι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, μέσω των οργανώσεων τους, θα προωθήσουν και θα στηρίξουν τη διαδικασία ολοκλήρωσης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.





Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου