Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών...


  • Αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, μετά την απόφαση της ηγεσίας της ΕΥΠ να προχωρήσει στις αρχές της εβδομάδας, σε συνεργασία με τον εποπτεύοντα εισαγγελέα Παναγιώτη Πούλιο και σε συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στο «σφράγισμα» του γραφείου ενός από τα πιο παλιά σε προϋπηρεσία και εμπειρία στελέχους της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας της χώρας.

    Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, κατόπιν της αποφάσεως της ΕΥΠ, ο συγκεκριμένος επιτελικός πράκτορας που έχει υπηρετήσει στο παρελθόν σε νευραλγικά πόστα του τομέα αντικατασκοπείας, εξαιρετικός γνώστης τεχνολογικών συστημάτων και μεθόδων ηλεκτρονικής παρακολούθησης, ένιωσε έντονη αδιαθεσία και από εκείνη την ημέρα νοσηλεύεται σε γνωστό νοσοκομείο της Αθήνας.

    Ο ίδιος άνθρωπος ήταν ένα από τα πρόσωπα που υπεραμύνθηκε - για λογαριασμό κορυφαίων στελεχών της ΕΥΠ- σθεναρά την περίοδο του σκανδάλου με τις παρακολουθήσεις και «απαγωγές» των Πακιστανών (που δεν αποδείχθηκαν ποτέ, σύμφωνα με δικαστικά βουλεύματα), της μη εμπλοκής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σε τέτοιες ανακριτικές μεθόδους. Αποτελεί συνδικαλιστικό βραχίονα εργαζομένων στην Κατεχάκη και φέρεται να πρόσκειται ιδεολογικά στη «φουρνιά» του παλιού παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ.

    Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός που εποπτεύει την υπηρεσία προσπαθεί να ελέγξει περίεργες καταγγελίες που αφορούν σε ενέργειες για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας, ενώ ακούγονται έντονα στους διαδρόμους της Κατεχάκη διαδόσεις ακόμα και για ύπαρξη παράνομων συνακροάσεων, μέσα στις οποίες ακούγονται συνομιλίες με εργαζομένους αλλά και πράκτορες της ΕΥΠ.

    Ο ίδιος, σύμφωνα με πρόσωπα του φιλικού του περιβάλλοντος, φέρεται εξαιρετικά χολωμένος, αφού διατείνεται ότι όλα εξυφάνθηκαν από συγκεκριμένο κύκλο συναδέλφων του που τον υπονόμευαν το τελευταίο διάστημα συστηματικά και τον συκοφαντούν για ακραία και καιροσκοπικά συνδικαλιστικά συμφέροντα. Μάλιστα, προτίθεται να προσφύγει, όπως γίνεται γνωστό, στη Δικαιοσύνη.

    Σε επικοινωνία που είχαμε με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γνωστοποιήθηκε ότι εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξει ανακοίνωση από την ΕΥΠ για το σοβαρότατο αυτό θέμα।
  • ΠΗΓΗ
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου