Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Ένα πολύ σοβαρό γεγονός έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες στη Σάμο


Ένα πολύ σοβαρό γεγονός έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες στη Σάμο, που όπως φαίνεται κάποιοι φρόντισαν να το υποβαθμίσουν και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό το κράτησαν κρυφό.
Αυτό όμως που είναι ανησυχητικό, είναι ότι σαν κράτος έχουμε χαλαρώσει και με πάρα πολύ ευκολία αφήνουμε την εντύπωση σε ξένες δυνάμεις να μας θεωρούν (γενικώς) ένα μπάχαλο!
Συγκεκριμένα.
Το περασμένο Σάββατο 17 Απριλίου, στις 14:45 το μεσημέρι, εμφανίστηκε στα ελληνικά χωρικά μας ύδατα, στο ύψος του Πυθαγορείου, ένα σκάφος που έφερε πάνω του μια αμερικανική σημαία.
Την ώρα εκείνη στο ίδιο σημείο έκανε την καθημερινή του περιπολία το Ιταλικό σκάφος της FRONTEX και το πλήρωμά του θεώρησε σκόπιμο να κάνει σήμα, προκειμένου να ελέγξουν τους επιβαίνοντες στο αμερικάνικο αυτό σκάφος.
Στο σημείο αυτό αρχίζει η περιπέτεια, αφού το άγνωστο σκάφος ανέπτυξε ταχύτητα και έτσι άρχισε μια τρελή...τρελή καταδίωξη!


Η περιπολία της Frontex τότε έκανε αμέσως εξέπεμψε σήμα και στην καταδίωξη, έσπευσε να συνδράμει και ένα άλλο Φιλανδικό σκάφος της διεθνούς δύναμης....και πάλι όμως το άγνωστο σκάφος δεν άκουγε στις συνεχείς εκκλήσεις για να σταματήσει!
Τότε άλλαξε πορεία και άρχισε να κατευθύνεται προς το λιμάνι του Πυθαγορείου!
Εκεί είχε ειδοποιηθεί το Λιμεναρχείο όπου άνδρες του λιμενικού μόλις έδεσε το καταδιωκόμενο αυτόσκάφος προχώρησαν στην σύλληψη 5 ατόμων!
Οι άγνωστοι ταξιδιώτες δήλωσαν αμέσως πως έχουν μείνει από καύσιμα και πως έρχονται από την Τουρκία και γι αυτό τον λόγο βρέθηκαν μέσα στα χωρικά μας ύδατα.
Οι άνδρες του λιμενικού σώματος στον έλεγχο που έκαναν διαπίστωσαν πως κανένας τους, δεν είχε ταξιδιωτικά έγγραφα, παρά μόνο ο ένας, όπου έφερε μια αστυνομική ταυτότητα πάνω του και κατά δήλωσή τους ήταν όλοι τους Τούρκοι επιχειρηματίες και έκαναν ένα περιηγητικό ταξίδι αναψυχής.
Αμέσως όλοι τους οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο για παράνομη είσοδο στην χώρα αλλά και για μη υπακοή στα σήματα που τους έκαναν οι άνδρες της διεθνούς δύναμης.
Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 18 Απριλίου, κατά την διαδικασία του αυτοφώρου οι 5 Τούρκοι επιχειρηματίες ζήτησαν και πήραν τακτική δικάσιμο για τις 9 Ιουλίου και έτσι αφέθηκαν ελεύθεροι προκειμένου να δικαστούν για όλες τις πράξεις τους!
Αυτό που είναι σίγουρα περίεργο, είναι το γεγονός της ελαφρότητας που κάποιοι είδαν το γεγονός, αφού υπάρχουν μερικά στοιχεία και πληροφορίες που έχουμε, εμάς μας κάνουν να απορούμε, πως είναι δυνατόν οι αρχές να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο!
Υπάρχουν πληροφορίες πως δεν έγινε καθόλου έλεγχος να διαπιστωθεί αν αυτοί οι άνθρωποι πράγματι είχαν μείνει από καύσιμα!
Αν πράγματι έγινε κάτι τέτοιο το ερώτημα είναι γιατί ανέπτυξαν ταχύτητα (ξοδεύοντας μάλιστα και έξτρα καύσιμα) και δεν άκουσαν στις εντολές των ανδρών της Frontex;
Το πιο σοβαρό απ' όλα όμως είναι πως έχουμε την πληροφορία ότι οι 5 αυτοί κύριοι ή τέλος πάντων κάποιοι άλλοι Τούρκοι, στις 11 Ιανουαρίου του 2010 (πριν 3 μήνες) είχαν εντοπιστεί και πάλι να έχουν δέσει το σκάφος τους σε ένα ελληνικό ξερονήσι το "Βαρελούδι" (που βρίσκεται απέναντι στην Ψιλή Άμμο και συγκεκριμένα δίπλα στον Αι Νικόλα) και στον έλεγχο που τους έγινε, είχαν προβάλει την ίδια δικαιολογία!!!
Δηλαδή ότι έχουν μείνει από καύσιμα!!!
Μάλιστα τότε όπως μάθαμε έγιναν πιστευτοί και έγινε και το εξής τρελό!!!
Άναψαν τα τηλέφωνα ανάμεσα σε διάφορες υπηρεσίες (Λιμενικό, Αστυνομία, φίλοι, γνωστοί και άλλοι) για το αν πρέπει να τους δώσουν, ή όχι καύσιμα, ποιος θα τους τα δώσει, ή αν θα πάνε κατηγορούμενοι!!!
Όλα αυτά αν πράγματι επιβεβαιωθούν από την επίσημη πολιτεία, είναι σίγουρα τραγελαφικά!
Πως είναι δυνατόν σε μια τόσο ευαίσθητα αυτή την στιγμή περιοχή, οι υπηρεσίες να λειτουργούν με αυτό τον τρόπο και μάλιστα να γινόμαστε και διεθνώς ρεζίλι, αφού σίγουρα στα πληρώματα και στην ηγεσία της Frontex δεν αφήνουμε και τις καλύτερες εντυπώσεις!
Ακόμα πιο σοβαρό είναι και το γεγονός πως δεν ανακοινώθηκε τίποτε από το Υπουργείο στα Μέσα Ενημέρωσης που σημαίνει πως κάποια πράγματα γίνονται εν κρυπτώ.
Όλα αυτά εμάς μας κάνουν και ανησυχούμε.
Πόσο δε τους απλούς πολίτες!
"Σαμιακή ΓΝΩΜΗ"
Άλλο ένα σοβαρό γεγονός που φαίνεται πως έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και εξετάζεται γιατί οι αρμόδιες αρχές το χειρίστηκαν με αυτό τον τρόπο ή αμέλησαν να το χειριστούν με την σοβαρότητα που του έπρεπε.
Μάθαμε πως την Κυριακή του Πάσχα 4 Απριλίου είχαμε στη Σάμο μια σημαντική επίσκεψη στο νησί μας.
Μια θαλαμηγός που έφερε το όνομα "Delphin" αποφάσισε να κάνει μια στάση στη Σάμο και μέσα σε αυτή επέβαιναν (σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε) 8 άτομα, εκ των οποίων το ένα από αυτά να είναι ο Τούρκος Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη κ. Χουσείν Οζτσεμίρ μαζί με την οικογένειά του και κάποιους άλλους φίλους τους.
Κατά την άφιξή τους εδώ πήγαν στο Λιμεναρχείο προκειμένου να δηλώσουν την παρουσία τους ως όφειλαν, καταθέτοντας τα διαβατήριά τους και τα όποια ταξιδιωτικά τους έγγραφα.
Το περίεργο της υπόθεσης είναι πως από την ενημέρωση που έχουμε, στο Λιμεναρχείο δηλώθηκαν τα 4 από τα 8 άτομα και απορούμε πως είναι δυνατόν (αν συμβαίνει κάτι τέτοιο) να μην εξετάζεται με επί τόπου έλεγχο ο αριθμός των επιβαινόντων.
Το πιο σοβαρό όμως απ' όλα είναι πως από τις πληροφορίες που έχουμε και από μαρτυρίες ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή μαζί τους,....... είναι πως την παρέα του Τούρκου Πρόξενου συνόδευε και ένας Τούρκος δημοσιογράφος, που μάλιστα εργάζεται σε μια από τις μεγαλύτερες τουρκικές εφημερίδες, την "Σαμπάχ" !!!
Εξετάζεται μάλιστα αν ο Τούρκος δημοσιογράφος ήταν ένας από αυτούς που δεν δηλώθηκαν για την παρουσία τους στο "Delphin".
Επίσης το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο αντιλαμβανόμαστε την παρουσία κάποιων ανθρώπων στο νησί μας και κατά πόσο μπορούμε να λέμε ότι ξέρουμε τις προθέσεις της επίσκεψής τους εδώ!
"Σαμιακή ΓΝΩΜΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου