Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010

Τι άλλο παρακολουθούν οι δορυφόροι πάνω από την Ελλάδα εκτός από τις παράνομες πισίνες; Υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες;


Ο δορυφόρος φωτογράφισε πολλές πισίνες στα βόρεια προάστια από τις οποίες δεν είχαν δηλωθεί ούτε οι μισές. Τις διευθύνσεις όλων εκείνων που έχουν πισίνες στα σπίτια τους και δεν τις έχουν δηλώσει ως τεκμήριο απεικονίζονται σε δορυφορικές φωτογραφίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής. Μάλιστα, η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων στη Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων ανίχνευσε συγκεκριμένα στοιχεία για τις πισίνες που δηλώνουν φορολογούμενοι, όλοι κάτοικοι των βορείων προαστίων. Συγκεκριμένα, στις λίστες περιέχονται 16.974 φορολογούμενοι – κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών για τους οποίους μόνο σε 324 από τις αντίστοιχες δηλώσεις έχει δηλωθεί η κατοχή πισίνας στη δήλωση του φόρου εισοδήματος για το 2009.

Η συγκεκριμένη διασταύρωση τέτοιων στοιχείων με τη βοήθεια δορυφορικών φωτογραφιών θα επεκταθεί σύντομα και σε άλλες περιοχές της χώρας. 


ΑΠΟ  http://greeknation.blogspot.com/2010/04/blog-post_2758.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου