Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Στο Βοτανικό το τέμενος Αθηνών


Την άμεση ανέγερση του τεμένους Αθηνών, χωρητικότητας περίπου 500 ατόμων, σε οικόπεδο που βρίσκεται στο Ναυτικό Οχυρό στο Βοτανικό, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης η κυβέρνηση

Την ανέγερση του τεμένους Αθηνών, χωρητικότητας περίπου 500 ατόμων, σε οικόπεδο που βρίσκεται στο Ναυτικό Οχυρό στο Βοτανικό, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση η οικοδόμηση του τεμένους θα γίνει "με τρόπο που θα ενταχθεί οργανικά σε ένα ευρύτερο ανοιχτό χώρο πρασίνου."


Στο Βοτανικό το τέμενος Αθηνών
Επίσης με απόφαση της υπουργού Παιδείας, διορίζεται επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, δύο μέλη του οποίου προτείνονται από αναγνωρισμένα, έγκριτα μουσουλμανικά σωματεία, ενώ πέντε άτομα είναι Ελληνες κρατικοί λειτουργοί.
Το έργο θα εκτελεστεί με ελληνικά κρατικά κονδύλια μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ προσφορές από ξένους φορείς, κρατικούς ή μη, δεν θα γίνουν δεκτές.
Ως προς την υλοποίηση του έργου, ο Πρωθυπουργός διορίζει Επιτροπή υπό τον Αντιπρόεδρο Θ.Πάγκαλο με τη συμμετοχή των υπουργών Παιδείας, Εσωτερικών, Εξωτερικών, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και ΚΕΔ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου