Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι και ο εβραίος με την τρομοκρατία;







Ο πανικός ορισμένων, τώρα που το κράτος εξαρθρώνει βραχίονες του παρακράτους καθώς η χρησιμότητα των τελευταίων έληξε, τους οδηγεί σε γελοιότητες. Μία από αυτές, είναι μια «επιστολή» που είδε το φως της δημοσιότητας, που αλλού, στην παρακρατική ιστοσελίδα athens.indymedia.org. Απαντώντας στα περί «διανοούμενου» από την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, ένας τύπος εν ονόματι Μανώλης Μπεραχάς (όνομα που επιβεβαιώνει τις καταγγελίες του Νίκου Κουνταρδά, αλλά και τις γενικότερες υπόνοιες για το ποιοι καθοδηγούν την καθ' όλα «ανατρεπτική» φάση και τις σχέσεις με μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ), μας πληροφορεί ότι είναι «ο πατέρας της γυναίκας του Κώστα Γουρνά».


Και αφού σπεύδει να δώσει στίγμα για ξεκάρφωμα και για να κάψει το χαρτί των αστυνομικών αρχών, μιλώντας παράλληλα για «κατασκευές προφίλ» και παραθέτοντας τη διεύθυνσή του, αυτοπροσδιοριζόμενος και ως «αντιεξουσιαστής» (έλα!), ο Μπεραχάς ομολογεί τα κάτωθι «κουφά»:


«Συμμετείχα και συμμετέχω, ενεργά, στο "συντονιστικό αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες", σε κινήσεις αλληλεγγύης στους εξεγερμένους Ζαπατίστας του Μεξικού, σε κινήσεις αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, στη "συνέλευση αλληλεγγύης στην Κούνεβα", στη "Λαϊκή Συνέλευση κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου" και στην "κατάληψη του ΠΙΚΠΑ"». Εθνοπρεπής δραστηριότητα! Δικά του τα προβλήματα και τα «μπλεξίματα» τώρα. Αλλά, ας μην είναι τόσο αυθάδης... Γιατί έχει παρελθόν το σινάφι του σε αντεθνικές και υπονομευτικές ενέργειες, που στοίχισαν στον Ελληνισμό.

Το όνομα του παραπάνω τύπου, μας παραπέμπει στις συγκεκριμένες εβραϊκές καταβολές του. Μέχρι εδώ και πάλι δικό του το πρόβλημα. Τι Μπεράχας, τι Μπεραχάς, από Μαγνησία. Μπεράχα - Μπεραχάς, Βεραχάς... Εξάλλου, το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, είναι πλούσιο σε ανάλογα ονόματα, όπως και το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου. Η προαναφερόμενη πόλη εξάλλου, είχε ισχυρό «στοιχείο»... Για να μη νομίζουν κάποιοι ότι τρώμε κουτόχορτο. Η Ιστορία είναι εκεί.
Επομένως, ας θυμίσουμε μερικά πράγματα από το παρελθόν.


Αβραάμ Μπεναρόγια και Αλμπέρτο Κουριέλ, λέγονταν οι πρώτοι κομμουνιστές βουλευτές στη χώρα μας. Ο πρώτος, τροτσκιστής, μπροστάρης στην ταραχή και στην προβοκάτσια, τόσο που τον ελληνικό κράτος τον ξαπέστειλε στο Ισραήλ για να γλιτώσει, στερώντας του την ελληνική υπηκοότητα. Τροτσκιστής ο τύπος και υπέρμαχος της «διαρκούς επανάστασης»... «Ιδρυταί του ΚΚΕ, τόσον εις τας Αθήνας, όσον και εις την Θεσσαλονίκην, ήσαν Ισραηλίται ή κρυπτοεβραίοι...», λέει ο πρώην ΓΓ του ΚΚΕ Σταυρίδης, στο βιβλίο του «Τα παρασκήνια του ΚΚΕ». Μια ζωή υπονόμευση από αυτούς τους τύπους, τους Δούρειους Ίππους του διεθνισμού και του κοσμοπολιτισμού, που αποτελούσαν (και αποτελούν ακόμη;) έναν αισχρό εσωτερικό στρατό...


«Η υπονόμευση και η αποσταθεροποίηση που οδήγησε στην πτώση του ηθικού του στρατού μας, παράγοντας ο οποίος συνετέλεσε καθοριστικά στη μετέπειτα Μικρασιατική τραγωδία, υπήρξε έργο του Αβραάμ Μπεναρόγια, ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ, εβραϊκής καταγωγής», διαβάζουμε και παρακάτω μια ακόμα αναφορά σε «ρόλους»:

«Ο Αβραάμ Μπεναρόγια, ο Κοέν και ο Κουν Βεντούρα, άπαντες εβραίοι, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της εποχής, δηλητηρίαζαν κατά το χειρότερο τρόπο την Ελληνική προσπάθεια, μέσω πικρόχολων κειμένων που δημοσίευαν στην εβραϊκή εφημερίδα "Avanti" της Θεσσαλονίκης».


Οι παραλληλισμοί με το χθες, είναι αναμφισβήτητα σημαντικοί. Υπονόμευση, αποσταθεροποίηση, τρομοκρατία, ανθελληνισμός... Είναι να απορεί κανείς: κάνουν τίποτα άλλο αυτοί οι άνθρωποι; Οι μάσκες όμως, σιγά-σιγά πέφτουν...


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου